Beste keus voor ondernemers
Beste keus voor ondernemers

Regionaal gevonden worden? Een zzp-er in de buurt nodig? Gebruik onze gratis app.

Met onze app kunt u gratis en zonder verplichting direct een offerte aanvragen.

Download onze gratis app voor iPhone en iPad

Hondengeleider zoeken

Bekijk alle zzp-ers met het beroep Hondengeleider op Mijnzzp.nl. Op Mijnzzp kan iedere zzp-er aangeven of hij of zij een Hondengeleider is. Zo vindt u snel een Hondengeleider bij u in de buurt!

Bedrijven

Op Mijnzzp kan iedereen die een bedrijf zoekt gratis een prijsopgave krijgen. Uw aanvraag worden gratis gemaild naar alle leden die het gezochte beroep uitoefenen.

Ik wil een prijsopgave

Werk voor Hondengeleider zoeken

Hier vindt u zzp werk voor het beroep Hondengeleider Wij houden ook Twitter voor u in de gaten.

Werk zoeken

Laatste nieuws

Drugshond heeft drie poten: We worden soms uitgelachen 15/10/2015

Londen stuurt omheiningen en speurhonden naar Calais 1/8/2015

Vermiste Dedemsvaarter gevonden door speurhonden 16/7/2015

Meer...

Agenda

Masters of LXRY vrijdag 11 december tot en met maandag 14 december

Huishoudbeurs zaterdag 20 februari tot en met zondag 28 februari

Meer...

Speurhond

Wat doet een Hondengeleider?

Een hondengeleider is een persoon die zijn werkzaamheden uitvoert door middel van een goed getrainde hond. Een hond kan door verschillende soorten bedrijven of instanties gebruikt worden zoals door een beveiligingsbedrijf, politie, douane, leger en andere hulpverleners. De honden krijgen al vroeg een speciale opleiding om een specifieke taak te kunnen uitvoeren. Een hond kan niet zomaar voor iedere taak ingezet worden na hun opleiding.

Veel mensen denken dat politiehonden agressief zijn en daarom geschikt zijn om hun werk te doen. Dit is een misverstand. De honden worden zorgvuldig geselecteerd op hun rustige gedrag. Een goed opgeleide hond wordt alleen agressief wanneer de baas een commando geeft aan de hond. Honden kunnen prima ingezet worden bij bijvoorbeeld rellen op straat. De honden geven in zo'n geval een prima afschrikwekkend resultaat. In Nederland maakt de politie over het algemeen gebruik van de Duitse herder, Hollandse herder en de Mechelse herder. In de beveiligingsbranche maakt men gebruik van meer soorten rassen.

Het werken met een hond kan niet door iedereen gedaan worden. Iemand die als begeleider wil gaan werken moet daar geschikt voor zijn. Honden doen niet altijd wat mensen willen, en daarom moet men stevig in de schoenen staan als men met honden gaat werken. De hondenbegeleider en hond moeten samen een sterk team vormen willen deze hun taak op een goede manier kunnen doen. Als de begeleider alleen maar bezig is met het corrigeren van het gedrag van de hond werkt het niet en vormen ze samen geen team. Het is daarom zo belangrijk dat de juiste mensen met de honden samen komen te werken. Wanneer mens en hond klikken en zo samen een goed team vormen is men tot veel in staat.

Ook op luchthavens komt men veel honden tegen. Deze honden zijn dan vaak opgeleid voor het vinden van drug of explosieven. De begeleider loopt rustig langs mensen met de hond en deze snuffelt aan de mensen en bagage. Wanneer de hond iets ruikt zal deze gaan zitten en weet de begeleider dat er nader onderzoek nodig is. Op deze manier kan de begeleider heel gericht te werk gaan. Ook wanneer er een vliegtuig geland is zal er vaak een hondenbegeleider staan die passagiers uit het vliegtuig besnuffelt om drugs of andere zaken te vinden. Deze honden zijn zo goed opgeleid dat ze alleen reageren wanneer dit moet.

Er zijn verschillende soorten speurhonden zoals:

  • Speurhonden menselijke geur worden vooral ingezet bij het oplossen van misdrijven. 
  • Speurhonden drugs zoeken naar drugs op bijvoorbeeld vliegvelden
  • Speurhonden explosieven zoeken naar explosieven of stoffen daarvan
  • Speurhonden brandversnellers zoeken na een brand naar mogelijke veroorzakers van de brand.

Informatiefilm over een hondengeleider:

Opleidingen tot hondengeleider

Wie als hondengeleider wil gaan werken kan bij verschillende bedrijven of instellingen terecht komen. De opleidingseisen zullen per branche sterk verschillen en zijn niet simpelweg eenduidig aan te geven qua opleiding. Een reguliere beveiliger die met honden werkt heeft doorgaans genoeg aan het beveiligingsdiploma en een afgeronde cursus van de Nederlandse Bond voor de Diensthond, terwijl voor een hondengeleider bij de politie of het leger weer hele andere normen kunnen gelden. Ook zijn er diverse specialisaties mogelijk als het gaat om het werken met een hond, zoals speurhonden menselijke geuren, speurhonden explosieven, surveillancehond en bewakingsdiensten.

Bedrijven waar een hondengeleider werkzaam kan zijn

Als hondengeleider kan je voor diverse soorten bedrijven of instelling werkzaam, zijn zoals het leger, de politie, de douane, rampen hulpdiensten en beveiligingsbedrijven. Als zelfstandiger ondernemer komt het beroep voor zover wij weten niet voor.

Competenties hondengeleider

De belangrijkste competentie als hondengeleider is natuurlijk dat je een grote affiniteit hebt met dieren en speciaal met honden. Als beveiliger of andere specialist heb je natuurlijk al een gedegen opleiding genoten op je vakgebied en beschik je als over de benodigde competenties. Bij het werken met een diensthond is het zeer belangrijk dat je een team vormt. Naast je reguliere werkzaamheden zal je ook veel moeten trainen met je diensthond. Als hondengeleider ben je natuurlijk niet bang aangelegd en kan het voorkomen dat de hond ook eens de verkeerde grijpt. Ondanks dat de diensthond je partner of maatje is ben je er terdege van bewust dat het een soort van zakelijke relatie is en de diensthond geen privé gezelschapsdier is.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als hondengeleider

Het arbeidsmarktperspectief is lastig aan te geven voor een hondengeleider omdat meestal niet zo is dat doordat je met een hond werkt je automatische meer of beter kans op werk maakt. In de meeste gevallen heb je zelf als een vakopleiding gevolgd en is het werken met een diensthond eerder een aanvulling op je beroep. Wel is het zo dat er tegenwoordig veel bedrijven of instellingen gebruik maken van bewakingshonden. In dat opzicht is er zeker voldoende kans op werk. Het doorgroeien als hondengeleider is niet mogelijk, omdat daar het werk te specifiek voor is.

Arbeidsvoorwaarden en salaris hondengeleider

Er zijn geen arbeidsvoorwaarden aan te geven voor een hondengeleider omdat het werken met een diensthond een aanvulling is op je bestaande beroep. Over het algemeen zijn de arbeidsvoorwaarden natuurlijk prima geregeld. Het salaris van een hondengeleider in loondienst kan nogal verschillen per bedrijf of organisatie waar je werkzaam bent. Maar over het algemeen zal het salaris tussen de 1700 en 2500 euro bruto per maand liggen, afhankelijk van je leeftijd, opleiding en verantwoordelijkheden. Bij de overheid werkt men doorgaans met vaste salarisschalen.

Door

Kaart wordt opgehaald

Lijst met bedrijven

Ik wil een prijsopgave

Log in of registreer uzelf voor meer zoekresultaten.

Agenda

Masters of LXRY

vrijdag 11 december tot en met maandag 14 december

LXRY Masters, voorheen Miljonair Fair, is een exclusieve, toonaangevende lifestyle beurs. Een uniek evenement waar de top van de internationale luxe-industrie bijeen komt om de mooiste en meest exclusieve...

vrijdag, 11 dec 2015 Mijnzzp.nl Agenda

Huishoudbeurs

zaterdag 20 februari tot en met zondag 28 februari

Beleef samen met je vriendin(nen) het gezelligste dagje uit! Proef, shop en probeer en geniet van live optredens van diverse Hollandse artiesten. Huishoudbeurs 2016 vindt plaats van 20 t/m 28 februari.

zaterdag, 20 feb 2016 Mijnzzp.nl Agenda

Gevel vakbeurs

zaterdag 27 februari tot en met maandag 29 februari

Wat is GEVEL?Innovatief, grensverleggend en architectonisch verantwoord. GEVEL is het belangrijkste vakevenement over de gebouwschil voor architecten en bouwkundigen. Met innovaties, technologie, materialen,...

zaterdag, 27 feb 2016 Mijnzzp.nl Agenda

Safety & Fashion Work

dinsdag 5 april tot en met woensdag 6 april

Beurs: Veilig en gezond werkenHét onafhankelijke vakevent op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen, bedrijfskleding, accessoires en corporate fashion Hoe inventariseer je...

dinsdag, 5 apr 2016 Mijnzzp.nl Agenda

Emergency Expo

dinsdag 5 april tot en met woensdag 6 april

Op 5 en 6 april 2016 vindt in Ahoy Rotterdam de tweede editie plaats van Emergency Expo. Onze complexe samenleving stelt de uitdaging risico’s inzichtelijk te maken en voorbereid te zijn. Fysieke...

dinsdag, 5 apr 2016 Mijnzzp.nl Agenda

Intertraffic

dinsdag 5 april tot en met vrijdag 8 april

Exposeren op Intertraffic Amsterdam 2016Uniek aan beursdeelname is de live ontmoeting met uw doelgroep. Juist die persoonlijke ontmoeting maakt uw overtuigingskracht groot, of het nu gaat om sales,...

dinsdag, 5 apr 2016 Mijnzzp.nl Agenda

Nieuws

Drugshond heeft drie poten: We worden soms uitgelachen

De hondenbrigade van de Oostendse politie is al een maand meer aanwezig in het straatbeeld en de resultaten zijn ronduit positief. Onder andere de zevenjarige Hayco met maar drie poten levert uitstekend werk.

donderdag, 15 okt 2015 Beroep Hondengeleider | Nieuws

Londen stuurt omheiningen en speurhonden naar Calais

De Britse regering gaat meer hulpmiddelen sturen naar Frankrijk om de vluchtelingenstroom aan de Kanaaltunnel bij Calais het hoofd te bieden. Ook afgelopen nacht probeerden opnieuw ruim 1.000 migranten Groot-Brittannië te bereiken via de tunnel.

zaterdag, 1 aug 2015 Beroep Hondengeleider | Nieuws

Vermiste Dedemsvaarter gevonden door speurhonden

De 59-jarige Dedemsvaarter die sinds gisteravond was vermist, is teruggevonden. De polite heeft in een bos bij Stegeren naar hem gezocht met speurhonden. Die vonden de man rond het middaguur uiteindelijk. Zijn toestand is naar omstandigheden goed.

donderdag, 16 jul 2015 Beroep Hondengeleider | Nieuws

Demonstratie met politiehond door Bos Security Dogs

Dinsdagmiddag heeft Bos Security Dogs, op uitnodiging van de Willibrordschool in Stadskanaal, een demonstratie gegeven met een van hun politiehonden. Vanmiddag ging Bos Security Dogs op bezoek bij een groep scholieren om in de klas uitleg te geven welke werkzaamheden zij met hun politiehonden zoal doen.

donderdag, 28 mei 2015 Beroep Hondengeleider | Nieuws

Iedereen zoekt in Lieren naar vermiste hond Sensi

Met man en macht wordt gezocht naar de hond Sensi. De kruising tussen een herder en een labrador is sinds 8 maart dit jaar al vermist. Vrijwilligers en zelfs speurhonden zoeken Apeldoorn af.

vrijdag, 10 apr 2015 Beroep Hondengeleider | Nieuws

Speurhonden blaffen twee keer tijdens zoekactie

Zo'n tachtig vrijwilligers hebben zondagochtend mee gezocht naar het lichaam of minstens een spoor van de vermiste

maandag, 9 feb 2015 Beroep Hondengeleider | Nieuws

Speurhonden slaan aan in zoektocht Noor

Drie speurhonden zijn zondag onafhankelijk van elkaar aangeslagen in de zoektocht naar de Noorse Tore Grodem.

maandag, 5 jan 2015 Beroep Hondengeleider | Nieuws

Speurhond vindt verstopte inbreker in tuin

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een Leidse inbreker op heterdaad betrapt.

donderdag, 18 dec 2014 Beroep Hondengeleider | Nieuws

Dunya uit Heumen is beste speurhond van Nederland

Heumenaar Frank Cornelissen is met zijn zwarte Duitse herder Dunya Nederlands kampioen speurhond geworden in het Achterhoekse Varsseveld.

woensdag, 10 dec 2014 Beroep Hondengeleider | Nieuws

Inbreker verraden door eigen hond

Een inbreker is zaterdag in Maastricht verraden door zijn eigen hond, die hij naar zijn 'werk' had meegenomen.

woensdag, 10 dec 2014 Beroep Hondengeleider | Nieuws

Speurhond naar dierenarts gebracht na snuiven van coke

Een politiehond van de Amerikaanse politie was zo hard bezig met het zoeken naar drugs, dat het dier per ongeluk zelf wat cocaïne snoof.

donderdag, 4 dec 2014 Beroep Hondengeleider | Nieuws

Hond Sandor uit Schijndel beste speurhond van Nederland

Duitse herder Sandor en zijn baasje Peter van Oorschot uit Schijndel hebben het Nederlands kampioenschap speurhonden gewonnen. Sandor moest onder meer twee 'slachtoffers' zoeken tussen grote rotsblokken en voorwerpen vinden op een twee uur oud spoor.

woensdag, 17 sep 2014 Beroep Hondengeleider | Nieuws

Driejarige hond eet 43 sokken

Een 3-jarige Deense Dog uit de Amerikaanse stad Portland heeft 43 sokken opgegeten. Dit constateerde een dierenarts tijdens een operatie van de maag van de hond.

donderdag, 4 sep 2014 Beroep Hondengeleider | Nieuws

Kriskras gaat mee met Signi speurhonden in De Rips

DE RIPS - Ze vonden de afgelopen tijd al meerdere vermiste mensen terug. De speurhonden van stichting Signi uit De Rips zoeken naar slachtoffers van de ramp op de Filipijnen,

zondag, 24 aug 2014 Beroep Hondengeleider | Nieuws

Beste keus voor ondernemers