Inloggen of Registreren

2.221 leden (10 gasten)

Zoeken

Regionaal gevonden worden? Een zzp-er in de buurt nodig? Gebruik onze gratis app.

Met onze app kunt u gratis en zonder verplichting direct een offerte aanvragen.

Download onze gratis app voor iPhone en iPad

Hondengeleider zoeken

Op Mijnzzp kan iedere zzp-er aangeven of hij of zij een Hondengeleider is. Zo vindt u snel een Hondengeleider bij u in de buurt!

Bedrijven

Uw aanvraag voor een prijsopgave wordt gratis gemaild naar alle leden die het gezochte beroep uitoefenen.

Ik wil een prijsopgave

Werk voor Hondengeleider zoeken

Hier vindt u zzp werk voor het beroep Hondengeleider

Werk zoeken

Laatste nieuws

Op zoek naar de legendarische lawinehond Barry 8/2/2016

Politieagent mag diensthond niet adopteren 2/2/2016

Blindengeleidehond gesneden tijdens wandeling 28/1/2016

Meer...

Agenda

Huishoudbeurs zaterdag 20 februari tot en met zondag 28 februari

Gevel vakbeurs zaterdag 27 februari tot en met maandag 29 februari

Meer...

Speurhond

Wat doet een Hondengeleider?

Een hondengeleider is een persoon die zijn werkzaamheden uitvoert door middel van een goed getrainde hond. Een hond kan door verschillende soorten bedrijven of instanties gebruikt worden zoals door een beveiligingsbedrijf, politie, douane, leger en andere hulpverleners. De honden krijgen al vroeg een speciale opleiding om een specifieke taak te kunnen uitvoeren. Een hond kan niet zomaar voor iedere taak ingezet worden na hun opleiding.

Veel mensen denken dat politiehonden agressief zijn en daarom geschikt zijn om hun werk te doen. Dit is een misverstand. De honden worden zorgvuldig geselecteerd op hun rustige gedrag. Een goed opgeleide hond wordt alleen agressief wanneer de baas een commando geeft aan de hond. Honden kunnen prima ingezet worden bij bijvoorbeeld rellen op straat. De honden geven in zo'n geval een prima afschrikwekkend resultaat. In Nederland maakt de politie over het algemeen gebruik van de Duitse herder, Hollandse herder en de Mechelse herder. In de beveiligingsbranche maakt men gebruik van meer soorten rassen.

Het werken met een hond kan niet door iedereen gedaan worden. Iemand die als begeleider wil gaan werken moet daar geschikt voor zijn. Honden doen niet altijd wat mensen willen, en daarom moet men stevig in de schoenen staan als men met honden gaat werken. De hondenbegeleider en hond moeten samen een sterk team vormen willen deze hun taak op een goede manier kunnen doen. Als de begeleider alleen maar bezig is met het corrigeren van het gedrag van de hond werkt het niet en vormen ze samen geen team. Het is daarom zo belangrijk dat de juiste mensen met de honden samen komen te werken. Wanneer mens en hond klikken en zo samen een goed team vormen is men tot veel in staat.

Ook op luchthavens komt men veel honden tegen. Deze honden zijn dan vaak opgeleid voor het vinden van drug of explosieven. De begeleider loopt rustig langs mensen met de hond en deze snuffelt aan de mensen en bagage. Wanneer de hond iets ruikt zal deze gaan zitten en weet de begeleider dat er nader onderzoek nodig is. Op deze manier kan de begeleider heel gericht te werk gaan. Ook wanneer er een vliegtuig geland is zal er vaak een hondenbegeleider staan die passagiers uit het vliegtuig besnuffelt om drugs of andere zaken te vinden. Deze honden zijn zo goed opgeleid dat ze alleen reageren wanneer dit moet.

Er zijn verschillende soorten speurhonden zoals:

  • Speurhonden menselijke geur worden vooral ingezet bij het oplossen van misdrijven. 
  • Speurhonden drugs zoeken naar drugs op bijvoorbeeld vliegvelden
  • Speurhonden explosieven zoeken naar explosieven of stoffen daarvan
  • Speurhonden brandversnellers zoeken na een brand naar mogelijke veroorzakers van de brand.

Informatiefilm over een hondengeleider:

Opleidingen tot hondengeleider

Wie als hondengeleider wil gaan werken kan bij verschillende bedrijven of instellingen terecht komen. De opleidingseisen zullen per branche sterk verschillen en zijn niet simpelweg eenduidig aan te geven qua opleiding. Een reguliere beveiliger die met honden werkt heeft doorgaans genoeg aan het beveiligingsdiploma en een afgeronde cursus van de Nederlandse Bond voor de Diensthond, terwijl voor een hondengeleider bij de politie of het leger weer hele andere normen kunnen gelden. Ook zijn er diverse specialisaties mogelijk als het gaat om het werken met een hond, zoals speurhonden menselijke geuren, speurhonden explosieven, surveillancehond en bewakingsdiensten.

Bedrijven waar een hondengeleider werkzaam kan zijn

Als hondengeleider kan je voor diverse soorten bedrijven of instelling werkzaam, zijn zoals het leger, de politie, de douane, rampen hulpdiensten en beveiligingsbedrijven. Als zelfstandiger ondernemer komt het beroep voor zover wij weten niet voor.

Competenties hondengeleider

De belangrijkste competentie als hondengeleider is natuurlijk dat je een grote affiniteit hebt met dieren en speciaal met honden. Als beveiliger of andere specialist heb je natuurlijk al een gedegen opleiding genoten op je vakgebied en beschik je als over de benodigde competenties. Bij het werken met een diensthond is het zeer belangrijk dat je een team vormt. Naast je reguliere werkzaamheden zal je ook veel moeten trainen met je diensthond. Als hondengeleider ben je natuurlijk niet bang aangelegd en kan het voorkomen dat de hond ook eens de verkeerde grijpt. Ondanks dat de diensthond je partner of maatje is ben je er terdege van bewust dat het een soort van zakelijke relatie is en de diensthond geen privé gezelschapsdier is.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als hondengeleider

Het arbeidsmarktperspectief is lastig aan te geven voor een hondengeleider omdat meestal niet zo is dat doordat je met een hond werkt je automatische meer of beter kans op werk maakt. In de meeste gevallen heb je zelf als een vakopleiding gevolgd en is het werken met een diensthond eerder een aanvulling op je beroep. Wel is het zo dat er tegenwoordig veel bedrijven of instellingen gebruik maken van bewakingshonden. In dat opzicht is er zeker voldoende kans op werk. Het doorgroeien als hondengeleider is niet mogelijk, omdat daar het werk te specifiek voor is.

Arbeidsvoorwaarden en salaris hondengeleider

Er zijn geen arbeidsvoorwaarden aan te geven voor een hondengeleider omdat het werken met een diensthond een aanvulling is op je bestaande beroep. Over het algemeen zijn de arbeidsvoorwaarden natuurlijk prima geregeld. Het salaris van een hondengeleider in loondienst kan nogal verschillen per bedrijf of organisatie waar je werkzaam bent. Maar over het algemeen zal het salaris tussen de 1700 en 2500 euro bruto per maand liggen, afhankelijk van je leeftijd, opleiding en verantwoordelijkheden. Bij de overheid werkt men doorgaans met vaste salarisschalen.

Door

Kaart wordt opgehaald

Lijst met bedrijven

Ik wil een prijsopgave

Log in of registreer uzelf voor meer zoekresultaten.

Agenda

Huishoudbeurs

zaterdag 20 februari tot en met zondag 28 februari

Beleef samen met je vriendin(nen) het gezelligste dagje uit! Proef, shop en probeer en geniet van live optredens van diverse Hollandse artiesten. Huishoudbeurs 2016 vindt plaats van 20 t/m 28 februari.

zaterdag, 20 feb 2016 Mijnzzp.nl Agenda

Gevel vakbeurs

zaterdag 27 februari tot en met maandag 29 februari

Wat is GEVEL?Innovatief, grensverleggend en architectonisch verantwoord. GEVEL is het belangrijkste vakevenement over de gebouwschil voor architecten en bouwkundigen. Met innovaties, technologie, materialen,...

zaterdag, 27 feb 2016 Mijnzzp.nl Agenda

Safety & Fashion Work

dinsdag 5 april tot en met woensdag 6 april

Beurs: Veilig en gezond werkenHét onafhankelijke vakevent op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen, bedrijfskleding, accessoires en corporate fashion Hoe inventariseer je...

dinsdag, 5 apr 2016 Mijnzzp.nl Agenda

Emergency Expo

dinsdag 5 april tot en met woensdag 6 april

Op 5 en 6 april 2016 vindt in Ahoy Rotterdam de tweede editie plaats van Emergency Expo. Onze complexe samenleving stelt de uitdaging risico’s inzichtelijk te maken en voorbereid te zijn. Fysieke...

dinsdag, 5 apr 2016 Mijnzzp.nl Agenda

Intertraffic

dinsdag 5 april tot en met vrijdag 8 april

Exposeren op Intertraffic Amsterdam 2016Uniek aan beursdeelname is de live ontmoeting met uw doelgroep. Juist die persoonlijke ontmoeting maakt uw overtuigingskracht groot, of het nu gaat om sales,...

dinsdag, 5 apr 2016 Mijnzzp.nl Agenda

Simpel anders doen

donderdag 2 maart tot en met dinsdag 2 mei

Iedereen weet dat het anders moet. In de toenemend complexe wereld van vandaag gaan veranderingen daarbij steeds sneller. Voor je het weet verlies je als organisatie de aansluiting met de realiteit van...

donderdag, 2 mrt 2017 Mijnzzp.nl Agenda

Nieuws

Op zoek naar de legendarische lawinehond Barry

De sint-bernard is net zo Zwitsers als het horloge, chocola en de Matterhorn. In het Pays de Saint-Bernard vermaakt de lawinehond toeristen en redt hij ontspoorde jongeren.

maandag, 8 feb 2016 Beroep Hondengeleider | Nieuws

Politieagent mag diensthond niet adopteren

Voor drie jaar waren politieagent Matthew Hickey en zijn diensthond Ajax onafscheidelijk. Ze waren een team. Toen Hickey met pensioen ging, leek het hem logisch dat zijn favoriete viervoeter (die al drie jaar lang bij hem woonde) met hem mee zou gaan. Niets was minder waar.

dinsdag, 2 feb 2016 Beroep Hondengeleider | Nieuws

Blindengeleidehond gesneden tijdens wandeling

Een blinde vrouw is getraumatiseerd nadat haar blindengeleidehond is gesneden tijdens een wandeling in het park. Sophie Aston liep met haar zwarte labrador Mia door het park in de Engelse stad Croydon toen iemand het dier waarschijnlijk in de nek sneed.

donderdag, 28 jan 2016 Beroep Hondengeleider | Nieuws

Politiehond ontdekt inbreker in bevroren sloot

Een politiehond heeft ervoor gezorgd dat een 22-jarige man uit Delft donderdagochtend vroeg in Naaldwijk kon worden opgepakt na een woninginbraak.

donderdag, 21 jan 2016 Beroep Hondengeleider | Nieuws

Overvallers casino Tiel gepakt na klopjacht met politieheli en speurhonden

3 jongemannen die worden verdacht van een gewapende overval op casino Big Apple aan de Weerstraat in het centrum van Tiel zijn zondagmiddag na een klopjacht door de politie opgepakt. Het gaat om  2 jongen van 17 uit Tiel en Oosterbeek en een 19-jarige jongeman uit Tiel.

maandag, 18 jan 2016 Beroep Hondengeleider | Nieuws

Steeds meer huisdieren spoorloos na jaarwisseling

Ieder jaar slaan meer huisdieren op de vlucht voor het knalvuurwerk dat wordt afgestoken tijdens de jaarwisseling. Deze keer werden op oud- en nieuwjaarsdag zo’n 600 honden en katten als vermist opgegeven bij het meldpunt voor vermiste huisdierenAmivedi.

woensdag, 6 jan 2016 Beroep Hondengeleider | Nieuws

Hartverwarmend: politieagent redt hond van brand

Hartverwarmende beelden laten zien hoe een lid van de Mexicaanse Federale Politie een hond van een grote, gevaarlijke brand bij een gebouw redt.

maandag, 21 dec 2015 Beroep Hondengeleider | Nieuws

Agenten roetsjen met honden van de glijbaan af

Veertig agenten trainden vanmiddag ruim twee uur met twintig politiehonden in Dierenpark Amersfoort. De hondenbrigade van politie Midden-Nederland deed oefeningen in de dierentuin om hun viervoeters te laten wennen aan al die nieuwe en onbekende geuren en geluiden.

maandag, 14 dec 2015 Beroep Hondengeleider | Nieuws

Drents paard na drie dagen gevonden door speurhonden

In het Drentse Gasteren is vandaag een paard na drie dagen vermissing terug gevonden met behulp van speurhonden. Kari, zoals het dier heet, maakt het goed volgens eigenaresse Judith van Ekeren: “Hij heeft niks gebroken, maar hij was wel mager, 

vrijdag, 11 dec 2015 Beroep Hondengeleider | Nieuws

Speurhonden vinden spoor van vermiste Schot

Langs de Oudeschans in Amsterdam zijn door speurhonden van Stichting Signi sporen gevonden van de vermiste Schot Christopher Nelson. De politie doet nog steeds onderzoek in de vermissingszaak.

dinsdag, 1 dec 2015 Beroep Hondengeleider | Nieuws

Drugshond heeft drie poten: We worden soms uitgelachen

De hondenbrigade van de Oostendse politie is al een maand meer aanwezig in het straatbeeld en de resultaten zijn ronduit positief. Onder andere de zevenjarige Hayco met maar drie poten levert uitstekend werk.

donderdag, 15 okt 2015 Beroep Hondengeleider | Nieuws