Team Mijnzzp

Algemene informatie over de makelaardij

De makelaardij is een brede branche die meer inhoudt dan het aankopen of verkopen van huizen. Een makelaar kan bijvoorbeeld bemiddelen bij koop en verkoop, huur en verhuur van huizen, kantoren, roerende zaken, verzekeringen, op de goederentermijnmarkt of ander roerend, onroerend of registergoed en hij regelt contracten en (ver)koopafspraken. Het beroep makelaar kent geen wettelijke bescherming meer sinds 2001 en iedereen mag zich tegenwoordig makelaar noemen. Binnen de makelaardij bestaan verschillende disciplines zoals de woningmakelaardij, horecamakelaardij, bedrijfsmakelaardij en agrarische makelaardij. Daarnaast zijn er ook nog de zogenaamde verhuurmakelaars maar deze zijn doorgaans niet betrokken bij aankopen en verkopen van vastgoed. Door het vrijgeven van het beroep makelaar zijn er vanaf dat moment zeer veel makelaarskantoren bijgekomen die het lang niet allemaal redden. Binnen Nederland zijn er ongeveer 5.300 makelaarskantoren waarvan er plusminus 3.900 aangesloten zijn bij de NVM. Nederland telt ongeveer 4,1 miljoen koophuizen en 3,1 miljoen huurhuizen die door woningstichtingen en particuliere woningbezitters aangeboden worden. Binnen de makelaardij komen ook steeds meer zelfstandig ondernemers voor. Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht zijn de steden waar de meeste makelaarskantoren en makelaars te vinden zijn.

Carrièremogelijkheden binnen de makelaardij

De makelaardij kent voldoende carrièremogelijkheden die wel sterk afhankelijk zijn van je eigen competenties en opleidingen. De grote gerenommeerde makelaarskantoren nemen doorgaans alleen vakmensen aan met de juiste opleidingen. De laatste jaren zijn er zeer veel makelaars en makelaarskantoren bijgekomen die lang niet allemaal vakbekwaam zijn en wellicht nooit een gerichte opleiding genoten hebben. De makelaardij kent zoals eerder aangegeven zeer veel verschillende vakgebieden. Om als makelaar een goede carrière op te kunnen bouwen is het belangrijk om aangesloten te zijn bij de juiste branchevereniging.

Opleidingen en cursussen makelaardij

Er bestaan uiteenlopende soorten opleidingen binnen de makelaardij die over het algemeen op Hbo-niveau zijn. Daarnaast worden er ook zeer veel cursussen aangeboden voor de makelaardij en vastgoed in zijn algemeenheid. Als makelaar is het zeker belangrijk om bijscholing te volgen omdat de vastgoedmarkt niet stil staat en de regelgeving ook regelmatig veranderd. Voor verdere specifieke opleidingsmogelijkheden binnen de makelaardij verwijzen wij naar de beroepen in de branche. Alle beroepen op Mijnzzp.nl zijn uitgebreid omschreven en voorzien van nuttige informatie.

Brancheverenigingen en belangenbehartigers binnen de makelaardij

Starten als zelfstandig ondernemer binnen de makelaardij

Er zijn al zeer veel zelfstandig ondernemers actief binnen de makelaardij die in veel gevallen een eigen makelaarskantoor bezitten. Door het vrijgeven van het beroep makelaar zijn er zeer veel nieuwe makelaars op de markt gekomen, waarvan er ook weer veel snel afhaken, omdat de makelaardij toch niet zo eenvoudig is. De gouden jaren voor makelaars liggen inmiddels al heel wat jaren achter ons en om te kunnen overleven moet je dan ook een goede, deskundige makelaar zijn met een breed netwerk. Wie als zelfstandig ondernemer wenst te starten doet er dan ook goed aan om zich uitgebreid te laten informeren voor deze grote stap te nemen. Ook is het behalen van de juiste opleidingen en het aansluiten bij een brancheorganisatie zeer belangrijk als makelaar.

Informatie over de makelaardij op Mijnzzp

Binnen de branche makelaardij en vastgoed hebben wij momenteel 22 beroepen opgenomen die allemaal uitgebreid omschreven zijn en zijn voorzien van één of meerdere filmpjes. Daarnaast zijn alle beroepen op Mijnzzp voorzien van vaste teksten zoals mogelijke opleidingen, waar je kan werken, competenties, arbeidsmarktperspectief en arbeidsvoorwaarden. De branche makelaardij op Mijnzzp trekt dagelijks zeer veel bezoekers die naar informatie en bedrijven zoeken. Ook veel scholieren maken gebruik van Mijnzzp om de verschillende beroepen te vergelijken. Momenteel zijn de populairste beroepen binnen de branche makelaardij de beroepen bedrijfsmakelaar, verhuurmakelaar, beleggingsspecialist vastgoed en het beroep v.v.e. beheerder.

Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp

Gebruik de knop hieronder voor een overzicht van alle bedrijven in de branche Makelaardij en Vastgoed op Mijnzzp.nl.

Bedrijven in deze branche

Mijnzzp.nl

Zzp-ers en advertenties