Locatiescout (vastgoed)

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Locatiescout (vastgoed)?

Een locatiescout vastgoed is een woningmakelaar of bedrijfsmakelaar, die in opdracht zoekt naar geschikt vastgoed dat aan de wensen van de opdrachtgever voldoet. In de meeste gevallen zal het om bijzonder vastgoed gaan, dat aan specifieke wensen moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan een specifieke locatie, zoals in het bos of aan het water, of een bepaalde bouwperiode en stijl. Over het algemeen worden locatiescouts in de vastgoedwereld alleen ingeschakeld als het gaat om bijzonder vastgoed dat niet makkelijk te vinden is via gewone zoekkanalen. De meeste makelaars beschikken over een groot netwerk en weten hierdoor eerder welke percelen er te koop komen. Het beroep locatiescout vastgoed heeft dus in de meeste gevallen betrekking op een makelaar, die specifiek de opdracht heeft gekregen om bepaald vastgoed te zoeken voor een opdrachtgever. In bijna alle gevallen zal het gaan om bijzondere woonobjecten, die niet zomaar aangeboden worden via de gewone verkoopkanalen. Daarnaast is het denkbaar dat een locatiescout vastgoed zelfstandig vastgoedbezitters zal benaderen met de vraag of ze hun vastgoed willen verkopen. Een locatiescout vastgoed is dus een bijzondere bemiddelaar, die specifiek zoekt naar geschikt vastgoed. Andere werkzaamheden van een locatiescout vastgoed zijn het adviseren van mensen, het aankopen en verkopen van vastgoed. Als locatiescout vastgoed zal je in de meeste gevallen te maken krijgen met vermogende mensen, die precies weten wat ze zoeken. Het vinden van specifieke locaties is over het algemeen niet makkelijk, omdat het meestal om zeer specifieke locaties gaat. Denk bijvoorbeeld aan een landhuis met grond en water dat zich in een bepaalde regio moet bevinden. Dit soort specifieke eisen maakt het vinden van een geschikte locatie niet makkelijk. Als locatiescout vastgoed zal je meestal werkzaam zijn in het hogere segment van de vastgoedmarkt. Verder verschillende werkzaamheden niet met de werkzaamheden van een gewone makelaar.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Locatiescout (vastgoed)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Locatiescout (vastgoed)

Wat is het salaris en tarief van een Locatiescout (vastgoed)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Locatiescout (vastgoed) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Locatiescout (vastgoed)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Locatiescout (vastgoed) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl