Taxateur vastgoed

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Taxateur vastgoed?

Een taxateur vastgoed is gespecialiseerd in het taxeren van onroerend goed op de economische waarde. Het taxeren van onroerend goed kan om verschillende redenen nodig zijn. In de meeste gevallen zal het gaan om een hypotheekverstrekker, die de onderpandwaarde van onroerend goed wil weten. Door het uitvoeren van een taxatie kan een hypotheekverstrekker inschatten of de hypotheekverstrekker zijn geld terug krijgt als de klant om wat voor reden dan ook de hypotheek niet meer kan voldoen. Ook kan het voor een verzekeringsmaatschappij van belang zijn om de juiste waarde te weten van onroerend goed. Een verzekeringsmaatschappij wil bijvoorbeeld de herbouwwaarde van vastgoed kunnen bepalen, om de uiteindelijke premie te kunnen bepalen voor de klant. Een andere reden waarom vastgoed getaxeerd moet worden is bijvoorbeeld als de belastingdienst de waarde wil weten. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als het een nalatenschap betreft, die financieel afgehandeld moet worden. Als taxateur vastgoed bestaan er verschillende specialisaties, zoals taxateur woningen, taxateur bedrijfsmatig vastgoed, taxateur landelijk vastgoed en taxateur WOZ. Een taxateur vastgoed kan dus op verschillende manieren vastgoed taxeren, afhankelijk van het doel van de taxatie. De meeste mensen die onroerend goed kopen maken gebruik van een hypotheek en krijgen dus te maken met een taxateur vastgoed, die vooraf zal bepalen of het onroerend goed de hypotheek zal dekken. Als de taxatiewaarde en het hypotheekbedrag niet overeenkomen kan een hypotheekverstrekker de hypotheek weigeren, omdat het onderpand de hypotheek niet dekt. Het beroep taxateur vastgoed is geen vrij-beroep, in tegenstelling tot het beroep makelaar. Dit betekent dat niet iedereen zich zomaar kan uitgeven voor taxateur vastgoed. Om te mogen werken als taxateur vastgoed moet een taxateur zijn aangesloten zijn bij een branchevereniging.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Taxateur vastgoed

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Taxateur vastgoed

Wat is het salaris en tarief van een Taxateur vastgoed? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Taxateur vastgoed in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Taxateur vastgoed zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Taxateur vastgoed

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Taxateur vastgoed bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl