Bedrijfsmakelaar

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Bedrijfsmakelaar?

Een bedrijfsmakelaar is een makelaar die zich gespecialiseerd heeft in bedrijfsonroerendgoed. Bedrijfsonroerendgoed heeft betrekking op winkels, kantoren, bedrijfshallen, bedrijfsterreinen en agrarisch onroerend goed. Ook woningen die aangemerkt moeten worden als beleggingspand vallen onder bedrijfsonroerendgoed. Een andere benaming voor bedrijfsmakelaar is ook wel BOG-makelaar. Als bedrijfsmakelaar heb je meestal te maken met ondernemers of beleggers, zoals pensioenfondsen, en minder vaak met particulieren. De werkzaamheden van een bedrijfsmakelaar kunnen we in het kort omschrijven als het begeleiden van aankopen, het verkopen van bedrijfsonroerendgoed en het verhuren van bedrijfsonroerendgoed. Binnen deze verschillende werkzaamheden speelt de bedrijfsmakelaar een belangrijke rol bij het bemiddelen tussen partijen. Een belangrijk verschil met gewone makelaars is dat een bedrijfsmakelaar met ingewikkelde aankoop- en verhuurtransacties te maken krijgt, omdat de belangen meestal groter zijn. Het aankopen, verkopen of verhuren van bedrijfsonroerendgoed kan niet zomaar vergeleken worden met de gewone woningmarkt, omdat het vaak om complexere deals gaat. Daarnaast heeft een bedrijfsmakelaar te maken met professionele partijen, die precies weten wat ze willen hebben qua bedrijfsvastgoed. Met andere woorden heeft een bedrijfsmakelaar veel meer te maken met commerciële partijen, die goed op de hoogte zijn van prijzen. Een bedrijfsmakelaar kan bijvoorbeeld te maken krijgen met retailers die niet alleen onderhandelen over de huurprijs van een winkel. Denk bijvoorbeeld aan retailers, die ook onderhandelen over eventuele verbouwingen of over een huurkorting voor het eerste jaar. Daarnaast kan een bedrijfsmakelaar een belangrijke rol spelen als het aankomt op het verlenging van huurcontracten.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Bedrijfsmakelaar

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Bedrijfsmakelaar

Wat is het salaris en tarief van een Bedrijfsmakelaar? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bedrijfsmakelaar in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Bedrijfsmakelaar zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Bedrijfsmakelaar

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Bedrijfsmakelaar bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl