Makelaar

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Makelaar?

Een makelaar is een vastgoedspecialist die verantwoordelijk is voor verschillende werkzaamheden, zoals het verkopen en aankopen van woningen voor klanten. Daarnaast bieden de meeste makelaars andere diensten aan, zoals het taxeren van woningen en het afsluiten van mogelijke verzekeringen, en kunnen makelaars mensen begeleiden bij het vinden van een mogelijke passende financier. Een makelaar verzorgt over het algemeen alle zaken, vanaf de opname van het huis tot overdracht bij de notaris. Als iemand zijn huis wil verkopen kan hij of zij bij de woningmakelaar terecht. Een makelaar zal meestal beginnen met de waardebepaling van de betreffende woning. Als beide partijen het eens zijn met de verkoopprijs zal de makelaar een folder opstellen waarin alle kenmerken van de woning opgenomen worden. Als de makelaar geïnteresseerde kandidaten heeft gevonden zal hij of zij een afspraak inplannen om het huis te bekijken. Mocht de geïnteresseerde partij een huis willen kopen, dan kunnen de onderhandelingen starten. Een makelaar speelt tijdens de onderhandelingen een belangrijke rol tussen de verkoper en de mogelijke koper als bemiddelingsmedewerker. Het is de makelaar die de belangen van de opdrachtgever zal behartigen door het voeren van de onderhandelingen. Als de koopprijs overeengekomen is zal de makelaar het koopcontract opstellen, waarbinnen alle voorwaarden opgenomen worden die maar van belang kunnen zijn voor beide partijen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Makelaar

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Makelaar

Welke opleiding is nodig om Makelaar te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Makelaar? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Makelaar

Wat is het salaris en tarief van een Makelaar? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Makelaar in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Makelaar zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl