Makelaar

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Makelaar?

Een makelaar is een vastgoedspecialist die zich gespecialiseerd heeft in het bemiddelen bij verkoop, aankoop of verhuur van woningen of bedrijfspanden. Daarnaast bieden de meeste makelaars andere diensten aan, zoals het taxeren van vastgoed. De grotere makelaarskantoren bieden ook aanvullende diensten aan, zoals het afsluiten van verzekeringen en het begeleiden van mensen die een passende financier zoeken. Een makelaar kan op verschillende manieren optreden, zoals als verkoopmakelaar, aankoopmakelaar of als verhuurmakelaar. Daarnaast kan een makelaar zich gespecialiseerd hebben in bedrijfsonroerendgoed. Een makelaar verzorgt over het algemeen alle zaken, vanaf de opname van het huis tot overdracht bij de notaris. Een makelaar zal bij nieuwe opdrachten beginnen met de waardebepaling van de woning. Als beide partijen het eens zijn met de vraagprijs zal de makelaar een folder opstellen waarin alle kenmerken van de woning opgenomen worden. Als de makelaar geïnteresseerde kandidaten heeft, zal hij of zij een afspraak inplannen om de woning te bezichtigen. Mocht de geïnteresseerde partij de woning willen kopen, dan kunnen de onderhandelingen beginnen. Een makelaar speelt tijdens de onderhandelingen een belangrijke rol tussen de verkoper en de koper als bemiddelingsmedewerker. Het is de makelaar, die de belangen van de opdrachtgever zal behartigen door het voeren van de onderhandelingen. Als de koopprijs overeengekomen is zal de makelaar het koopcontract opstellen, waarbinnen alle voorwaarden opgenomen worden die van belang zijn voor beide partijen. Een koper zal gedurende deze periode de financiering en taxatie moeten regelen, zodat er een afspraak gemaakt kan worden bij een notaris voor de uiteindelijke overdracht van de woning. Een makelaar kan ook een omgekeerde rol spelen en juist iemand helpen met een aankoop van een woning. Het beroep makelaar kent geen beroepsbescherming. Met andere woorden kan iedereen zich uitgeven als makelaar.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Makelaar

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Makelaar

Welke opleiding is nodig om Makelaar te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Makelaar? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Makelaar

Wat is het salaris en tarief van een Makelaar? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Makelaar in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Makelaar zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Makelaar

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Makelaar bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl