Makelaar

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Makelaar?

Een makelaar verkoopt woningen voor klanten of begeleidt klanten bij een aankoop van woningen. Daarnaast kan een makelaar andere diensten aanbieden, zoals het taxeren van woningen, het afsluiten van mogelijke verzekeringen en begeleiden bij het vinden van een mogelijke financierder. Een makelaar verzorgt alle zaken, vanaf de opname van het huis tot overdracht bij de notaris. Als iemand zijn huis wil verkopen kan hij of zij bij de woningmakelaar terecht. De makelaar zal meestal beginnen met de waardebepaling van de woning. Als beide partijen het eens zijn met de verkoopprijs zal de makelaar een folder opstellen waarin alle kenmerken van de woning opgenomen worden. Als de makelaar geïnteresseerde kandidaten heeft gevonden zal hij of zij een afspraak inplannen om het huis te bekijken. Mocht de geïnteresseerde partij en huis wensen te kopen dan kunnen de onderhandelingen starten. De makelaar speelt tijdens de onderhandelingen een belangrijke rol tussen de verkoper en de mogelijke koper.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Makelaar

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Makelaar

Welke opleiding is nodig om Makelaar te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Makelaar? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Makelaar

Wat is het salaris en tarief van een Makelaar? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Makelaar in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Makelaar zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl