Verhuurmakelaar

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Verhuurmakelaar?

Een verhuurmakelaar is een bemiddelingsmedewerker, die bemiddelt tussen verhuurders en huurders. Over het algemeen zal een verhuurmakelaar woningen en studentenkamers verhuren in opdracht van de eigenaar. Er zijn veel vastgoedeigenaren die gebruikmaken van een verhuurmakelaar, omdat verhuurmakelaars zich gespecialiseerd hebben in het verhuren van woningen en kamers. Daarnaast kan een verhuurmakelaar in sommige gevallen aangemerkt worden als vastgoedbeheerder. Dit kan wel per verhuurmakelaar verschillen, omdat een verhuurmakelaar in de kern geen vastgoedbeheerder is. Als een woningeigenaar of belegger zijn woning wenst te verhuren kan deze bij een verhuurmakelaar terecht. De verhuurmakelaar beschikt over een eigen website, waarop de verhuurmakelaar de woningen kan aanbieden inclusief foto's en de huurprijs. Als potentiële huurders zich melden bij de verhuurmakelaar is het de verantwoordelijkheid van de verhuurmakelaar om een bezichtiging in te plannen. Als de kandidaat-huurder de woning wenst te huren zal de verhuurmakelaar vragen om alle benodigde stukken, zoals het legitimatiebewijs, het bewijs van inkomen of het bewijs van studie. Het bewijs van studie is vooral belangrijk als we spreken van studenten, die een studentenkamer willen huren. Ook het uitvoeren van achtergrondonderzoek behoort tot de werkzaamheden van een verhuurmakelaar. Het uitvoeren van achtergrondonderzoek is belangrijk, omdat verhuurders in de meeste gevallen precies willen weten wie de kandidaat-huurder is. Dit heeft meestal betrekking op het screenen van potentiële huurders door het controleren van openbare informatie. Ook de reden van een verhuizing kan een belangrijke rol spelen om iemand wel of niet toe te laten tot een woning of kamer. De meeste verhuurders accepteren alleen huurders die aantoonbaar aangemerkt kunnen worden als betrouwbare huurder. Een goede verhuurmakelaar is getraind in het voorkomen van foute huurders.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Verhuurmakelaar

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Verhuurmakelaar

Wat is het salaris en tarief van een Verhuurmakelaar? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Verhuurmakelaar in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Verhuurmakelaar zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Verhuurmakelaar

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Verhuurmakelaar bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl