Huismeester

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Huismeester?

Een huismeester is een vakman en toezichthouder die over het algemeen werkzaam is binnen grotere wooncomplexen, zoals verzorgingshuizen en flats. In dit soort wooncomplexen heeft een huismeester vaak zijn eigen kantoor en werkplaats, waar naast administratieve werkzaamheden ook klusjes uitgevoerd kunnen worden. Lang niet alle huismeesters zijn de hele week aanwezig, ze zijn er eerder alleen op vaste dagen en tijden. Bij echt grote wooncomplexen kan het wel zo zijn dat een huismeester iedere dag aanwezig is. Een huismeester is vaak aanwezig om toezicht te houden op en rond het gebouw en om de bewoners de mogelijkheid te geven om op een korte manier direct te kunnen communiceren bij mogelijke vragen en/of klachten. De meeste huismeesters kennen de bewoners en weten precies wat er allemaal speelt in en rond het gebouw. Bij een flat ziet een huismeester er bijvoorbeeld op toe dat er geen zwerfafval ligt, en inspecteert de huismeester alle algemene ruimtes. Ook houdt een huismeester toezicht op de algemene veiligheid. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat een huismeester kapotte lampen zal vervangen of andere veiligheidsmaatregelen zal nemen, zoals brandblussers en de noodverlichting in het gebouw. Vanzelfsprekend kunnen de werkzaamheden van een huismeester per soort gebouw verschillen, omdat er ook sprake kan zijn van meerdere collega's die allemaal specifieke werkzaamheden kunnen uitvoeren. Een huismeester is over het algemeen verantwoordelijk voor uiteenlopende soorten werkzaamheden die in alle gevallen wel te maken hebben met servicewerkzaamheden en veiligheidswerkzaamheden voor de bewoners.

Lees verder...

Opleiding tot Huismeester

Welke opleiding is nodig om Huismeester te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Huismeester? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Huismeester

Wat is het salaris en tarief van een Huismeester? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Huismeester in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl