Huismeester

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Huismeester?

Een huismeester is een toezichthouder die werkzaam is binnen een wooncomplex, zoals een verzorgingshuis of flatgebouw. In de meeste gevallen beschikt een huismeester over een eigen kantoor binnen het wooncomplex en een werkplaats. De meeste huismeesters zijn niet alleen verantwoordelijk voor administratieve werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld ook aan het zelfstandig verhelpen van kleine storingen. Afhankelijk van het complex kan een huismeester de hele week aanwezig zijn of alleen op vaste dagen. Een huismeester is meestal aanwezig om toezicht te houden op en rond het complex en om de bewoners de mogelijkheid te geven om op een korte manier te communiceren bij mogelijke vragen en/of klachten. De meeste huismeesters kennen de bewoners en weten precies wat er allemaal speelt in en rond het gebouw. Bij een flatgebouw ziet een huismeester er bijvoorbeeld op toe dat er geen zwerfafval ligt, en inspecteert de huismeester alle algemene ruimtes. Ook houdt een huismeester toezicht op de algemene veiligheid. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat een huismeester kapotte lampen zal vervangen of andere veiligheidsmaatregelen neemt, zoals het ophangen van nieuwe brandblussers of het maken van de noodverlichting. Vanzelfsprekend kunnen de werkzaamheden van een huismeester per complex verschillen, omdat er ook sprake is van meerdere collega's, die allemaal specifieke werkzaamheden uitvoeren. Een huismeester is over het algemeen verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, die in alle gevallen wel te maken hebben met servicewerkzaamheden en veiligheidswerkzaamheden voor de bewoners. Huismeesters maken het mogelijk dat simpele storingen en andere gebreken op een snelle en effectieve manier verholpen worden. Een huismeester zal de betreffende problemen vaststellen en proberen op te lossen. Als de problemen te groot zijn zal de huismeester een gespecialiseerd bedrijf inschakelen om het probleem te verhelpen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Huismeester

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Huismeester

Welke opleiding is nodig om Huismeester te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Huismeester? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Huismeester

Wat is het salaris en tarief van een Huismeester? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Huismeester in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Huismeester

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Huismeester bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl