Huismeester

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Huismeester?

Een huismeester werkt doorgaans in de grotere wooncomplexen, zoals verzorgingshuizen en flats. In het gebouw heeft de huismeester vaak zijn eigen kantoor en werkplaats, waar klusjes uitgevoerd kunnen worden. Lang niet alle huismeesters zijn de hele week aanwezig maar vaak op vaste dagen en tijden. Bij echt grote complexen kan het wel zijn dat de huismeester iedere dag aanwezig is. Een huismeester is vaak aanwezig om toezicht te houden en om de bewoners de mogelijkheid te geven om op een korte manier direct te kunnen communiceren. De huismeester kent de bewoners en weet precies wat er allemaal speelt in en rond het gebouw. Bij een flat ziet de huismeester er bijvoorbeeld op toe dat er geen zwerfafval ligt, en inspecteert deze de algemene ruimtes. Ook houdt de huismeester toezicht op de algemene veiligheid. Dit kan betekenen dat kapotte lampen vervangen worden en andere veiligheidsmaatregelen goed werken, zoals de brandblussers en de noodverlichting in een gebouw. Vanzelfsprekend zijn de taken van een huismeester per soort gebouw verschillend.

Lees verder...

Opleiding tot Huismeester

Welke opleiding is nodig om Huismeester te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Huismeester? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Huismeester

Wat is het salaris en tarief van een Huismeester? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Huismeester in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl