Team Mijnzzp

Wat doet een Onderhoudsplanner vastgoed?

Een onderhoudsplanner vastgoed is verantwoordelijk voor het inplannen van onderhoudswerkzaamheden. In de meeste gevallen is een onderhoudsplanner vastgoed werkzaam voor een woningstichting, installatiebedrijf of aannemersbedrijf. Omdat dit soort bedrijven in veel gevallen te maken heeft met bewoners en externe bedrijven is het op de juiste manier inplannen van onderhoudswerkzaamheden belangrijk. Het is de verantwoordelijkheid van de onderhoudsplanner vastgoed om alle afspraken te maken, zodat het onderhoud op de juiste manier uitgevoerd kan worden. Een onderhoudsplanner vastgoed moet aangemerkt worden als een organisatorisch talent, omdat het op een goede manier inplannen van onderhoudswerkzaamheden niet makkelijk is. Een onderhoudsplanner vastgoed heeft meestal niet alleen met bedrijven te maken die onderhoudswerkzaamheden uitvoeren, maar ook met bewoners en/of gebruikers van vastgoed, die geïnformeerd moeten worden. Het inplannen van onderhoudswerkzaamheden is dan ook een aparte specialisatie te noemen, die om de nodige kennis en ervaring vraagt. Onderhoud is een ruim begrip dat betrekking kan hebben op verschillende vormen van onderhoud, zoals preventief onderhoud, periodiek onderhoud, planmatig onderhoud en mutatieonderhoud. Al deze verschillende vormen van onderhoud behoren dus toe tot de werkzaamheden van een onderhoudsplanner vastgoed. Een onderhoudsplanner vastgoed kan ook te maken hebben met klachtenonderhoud, dat in sommige gevallen ook betrekking kan hebben op spoedonderhoud, omdat bepaalde klachten direct verholpen moeten worden. De meeste bedrijven die te maken hebben met onderhoudswerkzaamheden en woningstichtingen hebben verschillende onderhoudsplanners aan het werk, die dagelijks actief zijn met de planning. Vanzelfsprekend kan een onderhoudsplanner vastgoed met verschillende onderhoudswerkzaamheden te maken krijgen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Onderhoudsplanner vastgoed

Wat is het salaris en tarief van een Onderhoudsplanner vastgoed? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Onderhoudsplanner vastgoed in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Onderhoudsplanner vastgoed

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Onderhoudsplanner vastgoed bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl