Acquisiteur vastgoed

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Acquisiteur vastgoed?

Een acquisiteur vastgoed is verantwoordelijk voor het aankopen en/of het aanhuren van bedrijfsmatig vastgoed, zoals winkelvastgoed. Het beroep acquisiteur vastgoed betreft een beroep dat alleen voorkomt binnen grotere organisaties, zoals landelijke winkelketens, die steeds op zoek zijn naar nieuwe geschikte locaties voor hun winkels. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een acquisiteur vastgoed het beste omschrijven als het acquisitie plegen met betrekking tot nieuwe winkels en relocaties van winkels om de organisatie te versterken. Als acquisiteur vastgoed ben je dus verantwoordelijk voor het vinden van geschikte locaties en zal je verantwoordelijk zijn voor het voeren van onderhandelingen met betrekking tot het aanhuren en/of aankopen van bedrijfsmatig vastgoed. Een acquisiteur vastgoed is specifiek op zoek naar geschikte locaties, die passen bij de doelstelling van de organisatie waarvoor hij of zij werkzaam is. In veel gevallen zal dit inhouden dat een acquisiteur vastgoed alleen zoekt naar A1 locaties, omdat dit de beste winkellocatie betreft. Een acquisiteur vastgoed kan ook zoeken naar andere geschikte winkelpanden, zoals winkelpanden die tijdelijk te huur zijn voor zogenaamde vliegende winkels. Vliegende winkels zijn winkels die alleen open zijn voor consumenten gedurende een korte periode. Het beroep acquisiteur vastgoed moet niet onderschat worden, omdat het vinden van de juiste winkellocaties in de praktijk niet makkelijk is. De meeste retailers zijn steeds op zoek naar de beste winkellocaties, waardoor er sprake is van veel concurrentie. Het netwerken onder verschillende bedrijfsmakelaar is dan ook belangrijk als acquisiteur vastgoed. Afhankelijk van de organisatie kan een acquisiteur vastgoed ook verantwoordelijk zijn voor het doen van investeringsvoorstellen. Ook algemene zaken die te maken hebben met vastgoed kunnen tot de werkzaamheden behoren van een acquisiteur vastgoed. Denk aan het begeleiden van onderhoudswerkzaamheden of aan het onderhandelen over mogelijke verbouwingen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Acquisiteur vastgoed

Wat is het salaris en tarief van een Acquisiteur vastgoed? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Acquisiteur vastgoed in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Acquisiteur vastgoed

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Acquisiteur vastgoed bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl