Acquisiteur vastgoed

Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...

Team Mijnzzp

Inhoudsopgave
Beroep acquisiteur vastgoed
Werken als acquisiteur vastgoed
Nieuwe locaties om te huren
ABC Locaties:
Duurste winkelstraat van ons land:
Opleidingen tot acquisiteur vastgoed
Bedrijven waar een acquisiteur vastgoed werkzaam kan zijn
Competenties acquisiteur vastgoed
Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als acquisiteur vastgoed
Arbeidsvoorwaarden en salaris acquisiteur vastgoed
Eigen bedrijf starten als Acquisiteur vastgoed
Boekhoudprogramma vergelijken Acquisiteur vastgoed

Beroep acquisiteur vastgoed

Een acquisiteur vastgoed is verantwoordelijk voor het aankopen en/of het aanhuren van bedrijfsmatig vastgoed, zoals winkelvastgoed. Het beroep acquisiteur vastgoed betreft een beroep dat alleen voorkomt binnen grotere organisaties, zoals landelijke winkelketens, die steeds op zoek zijn naar nieuwe geschikte locaties voor hun winkels. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een acquisiteur vastgoed het beste omschrijven als het acquisitie plegen met betrekking tot nieuwe winkels en relocaties van winkels om de organisatie te versterken. Als acquisiteur vastgoed ben je dus verantwoordelijk voor het vinden van geschikte locaties en zal je verantwoordelijk zijn voor het voeren van onderhandelingen met betrekking tot het aanhuren en/of aankopen van bedrijfsmatig vastgoed. Een acquisiteur vastgoed is specifiek op zoek naar geschikte locaties, die passen bij de doelstelling van de organisatie waarvoor hij of zij werkzaam is. In veel gevallen zal dit inhouden dat een acquisiteur vastgoed alleen zoekt naar A1-locaties, omdat dit de beste winkellocatie betreft. Een acquisiteur vastgoed kan ook zoeken naar andere geschikte winkelpanden, zoals winkelpanden die tijdelijk te huur zijn voor zogenaamde vliegende winkels. Vliegende winkels zijn winkels die alleen open zijn voor consumenten gedurende een korte periode. Het beroep acquisiteur vastgoed moet niet onderschat worden, omdat het vinden van de juiste winkellocaties in de praktijk niet makkelijk is. De meeste retailers zijn steeds op zoek naar de beste winkellocaties, waardoor er sprake is van veel concurrentie. Het netwerken onder verschillende bedrijfsmakelaar is dan ook belangrijk als acquisiteur vastgoed. Afhankelijk van de organisatie kan een acquisiteur vastgoed ook verantwoordelijk zijn voor het doen van investeringsvoorstellen. Ook algemene zaken die te maken hebben met vastgoed kunnen tot de werkzaamheden behoren van een acquisiteur vastgoed. Denk aan het begeleiden van onderhoudswerkzaamheden of aan het onderhandelen over mogelijke verbouwingen.

Werken als acquisiteur vastgoed

Een acquisiteur vastgoed is dus een vastgoedspecialist, die verantwoordelijk is voor het vinden en aanhuren van bedrijfsmatig vastgoed, zoals winkelvastgoed. Winkelketens zijn over het algemeen steeds zoekende naar nieuwe geschikte locaties om hun winkelformule te versterken. Winkelvastgoed op de juiste locatie is belangrijk voor winkelketens, omdat op de betere locaties nu eenmaal meer mensen komen. Een acquisiteur vastgoed is dan ook op zoek naar dit soort A1-locaties. Als acquisiteur vastgoed zal je in de meeste gevallen ook te maken hebben met de vastgoedmanager en/of de retail manager, die in samenspraak met de directie bepalen waar er nieuwe winkels moeten komen om de organisatie te kunnen versterken. In sommige gevallen kan een acquisiteur vastgoed ook aangemerkt worden als investment manager. Als acquisiteur vastgoed ben je een netwerker, die ook moet kunnen onderhandelen, omdat dit belangrijk is met betrekking tot het aankopen en/of het aanhuren van bedrijfsmatig vastgoed. Een acquisiteur vastgoed doet dus meer dan alleen het zoeken van geschikte locaties. Een acquisiteur vastgoed zal binnen zijn werkzaamheden ook met bedrijfsmakelaars te maken krijgen om te onderhandelen over de voorwaarden. Daarnaast kan een acquisiteur vastgoed verantwoordelijk zijn voor het opvragen van offertes met betrekking tot mogelijke verbouwingen of inrichtingen van de nieuwe locatie.

Nieuwe locaties om te huren

Het vinden van nieuwe locaties om te huren als winkelketen is over het algemeen niet heel makkelijk, omdat iedereen precies weet wat de beste winkellocaties zijn. Huurders van winkelpanden op A1-locaties zullen over het algemeen niet snel de huur op zeggen, omdat er feitelijk geen betere locaties zijn. Het vinden van nieuwe winkelpanden op A1-locatie kan dan ook een echte uitdaging zijn voor een acquisiteur vastgoed. Een acquisiteur vastgoed werkt doorgaans met een wit vlekkenplan, waarbinnen precies te zien is op welke locatie de organisatie versterkt zal moeten worden door het huren van winkelpanden. Wanneer er op de betreffende locatie geen geschikte panden vrij zijn is het aan de acquisiteur vastgoed om zijn netwerk te benaderen om de kansen te vergroten. Ook het vinden van een tijdelijke locatie kan in dat geval belangrijk zijn als acquisiteur vastgoed. In veel gevallen zal een acquisiteur vastgoed ook te maken hebben met districtsmanagers en/of regiomanagers, die de acquisiteur vastgoed voorzien kunnen van nuttige informatie.

ABC Locaties:

Duurste winkelstraat van ons land:

Opleidingen tot acquisiteur vastgoed

Er bestaan geen specifieke opleidingsmogelijkheden tot acquisiteur vastgoed. De meest geschikte opleiding tot acquisiteur vastgoed is de hbo-opleiding Vastgoed en Makelaardij. Als acquisiteur vastgoed ben je een commercieel medewerker en zul je ook over commerciële vaardigheden moeten beschikken. De commerciële vaardigheden als acquisiteur vastgoed zijn belangrijk omdat je ook zal moeten kunnen onderhandelen met betrekking tot huurcontracten en andere offertes. Als startende zzp'er, is het belangrijk om de boekhouding op een goede manier op te zetten voor je eigen bedrijf. Dit kan tegenwoordig het beste bereikt worden door het gebruik van online boekhouden. Hiervoor is het wel belangrijk om eerst de verschillende online boekhoudprogramma's met elkaar te vergelijken. Zo kom je uiteindelijk tot het juiste pakket voor de zzp administratie.

Bedrijven waar een acquisiteur vastgoed werkzaam kan zijn

Een acquisiteur vastgoed is over het algemeen werkzaam voor de grotere retailers en middenstanders. Denk bijvoorbeeld aan supermarkten, drogisterijen, bouwmarkten en aan tuincentrums. Een acquisiteur vastgoed is over het algemeen alleen werkzaam voor winkelketens die beschikken over veel filialen. Een acquisiteur vastgoed kan ook zoeken voor geschikte locaties voor franchisenemers.

Competenties acquisiteur vastgoed

De belangrijkste competentie van een acquisiteur vastgoed is de allround kennis van de vastgoedmarkt. Daarnaast moet een acquisiteur vastgoed aangemerkt kunnen worden als netwerker. Het netwerken is belangrijk om in aanmerking te kunnen komen voor de betere locaties. Ook een sterke commerciële instelling mag niet ontbreken als acquisiteur vastgoed. Omdat een acquisiteur vastgoed regelmatig moet onderhandelen namens de organisatie moet je ook beschikken over goede communicatieve vaardigheden. Algemeen belangrijke woorden zijn kennis, passie, motivatie, plannen, organiseren, inzicht, anticiperen, besluitvaardigheid en samenwerken.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als acquisiteur vastgoed

Het arbeidsmarktperspectief van een acquisiteur vastgoed is matig te noemen, omdat het zeer specifieke werkzaamheden betreft. Het beroep acquisiteur vastgoed komt alleen voor binnen de grotere organisaties. De doorgroeimogelijkheden van een acquisiteur vastgoed moeten gezien worden in het verkrijgen van een leidinggevende functie of bijvoorbeeld in het werken als contractmanager. De doorgroeimogelijkheden zijn ook afhankelijk van het opleidingsniveau en je eigen competenties.

Arbeidsvoorwaarden en salaris acquisiteur vastgoed

Er zijn geen specifieke voorbeelden te geven van de arbeidsvoorwaarden als acquisiteur vastgoed, omdat je werkzaam kan zijn in verschillende branches. Een acquisiteur vastgoed zal doorgaans een salaris verdienen tussen de 3500 en 4500 euro bruto per maand afhankelijk van leeftijd, opleidingen en verdere verantwoordelijkheden.

Eigen bedrijf starten als Acquisiteur vastgoed

Als startende zzp'er is het, na de inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK), ook belangrijk om na te denken over de juiste verzekeringen. Afhankelijk van het type bedrijf en werkzaamheden kunnen verschillende belangrijke verzekeringen relevant zijn als Acquisiteur vastgoed, waaronder:

Boekhoudprogramma vergelijken Acquisiteur vastgoed

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Acquisiteur vastgoed bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.

Klik hier om boekhoudsoftware te vergelijken voor een Acquisiteur vastgoed.

Mijnzzp.nl