Projectontwikkelaar

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Projectontwikkelaar?

Een projectontwikkelaar is gespecialiseerd in projectontwikkeling. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een projectontwikkelaar omschrijven als het investeren in vastgoedprojecten om bepaalde bouwwerken te realiseren. Een projectontwikkelaar kan aangemerkt worden als projectleider, die allerlei bouwkundige zaken regelt van het begin tot het eind, zodat de gewenste resultaten behaald worden. Als projectontwikkelaar onderhoud je regelmatig contact met investeerders, gemeenten, architecten en aannemers. Een projectontwikkelaar moet een realistische inschatting kunnen maken van zijn plannen, door het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie. Binnen de haalbaarheidsstudie staan alle te verwachten kosten tegen een mogelijke opbrengst. Het beroep projectontwikkelaar is aan te merken als risicovol beroep, omdat projectontwikkeling zelden zal verlopen zoals dit bedacht is. Een projectontwikkelaar zal regelmatig met tegenvallers te maken krijgen, omdat lang niet alle risico's van tevoren in te schatten zijn. Daarnaast kunnen bouwkosten en andere kosten snel oplopen als er sprake is van meerwerk of onvoorziene kosten. Het begroten van meerwerk en onvoorziene kosten is over het algemeen lastig en heeft directe invloed op het uiteindelijke rendement. Aan de andere kant is het wel zo dat projectontwikkeling veel geld kan opleveren als de ontwikkeling succesvol afgerond kan worden. Als projectontwikkelaar is het belangrijk dat je op de hoogte bent van wet- en regelgeving, omdat een projectontwikkelaar veel te maken heeft met bestemmingsplannen, belangenbehartigers en gemeentes. De meeste projectontwikkelaars zijn minimaal enkele jaren bezig met ontwikkelprojecten, omdat het verkrijgen van bouwvergunningen niet makkelijk is. Daarnaast zal een mogelijke financierder alleen een lening verstrekken als de projectontwikkelaar een bouwvergunning kan overleggen. Een andere benaming voor projectontwikkelaar is vastgoedontwikkelaar.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Projectontwikkelaar

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Projectontwikkelaar

Wat is het salaris en tarief van een Projectontwikkelaar? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Projectontwikkelaar in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Projectontwikkelaar

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Projectontwikkelaar bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl