Vastgoedmanager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Vastgoedmanager?

Een vastgoedmanager is verantwoordelijk voor het leiding geven aan de vastgoedafdeling van een organisatie. Over het algemeen zal een vastgoedmanager werkzaam zijn voor een organisatie die veel te maken heeft met vastgoed, zoals bedrijven, woningstichtingen of gemeentes. Als vastgoedmanager beheer je dus de vastgoedportefeuille van een organisatie en stuur je andere vastgoedmedewerkers aan. Een van de belangrijkste kerntaken is het waken over de efficiëntie (het rendement) van de vastgoedportefeuille. Ook het begeleiden van aan- en verkopen kan tot de werkzaamheden behoren van een vastgoedmanager. De inhoudelijke werkzaamheden van een vastgoedmanager kunnen per organisatie verschillen, omdat er een verschil bestaat tussen organisaties die vastgoed bezitten, en organisaties die vastgoed huren. Als vastgoedmanager ben je in alle gevallen verantwoordelijk voor vastgoedmanagement. Vastgoedmanagement moet ruim gezien worden, omdat organisaties op verschillende manieren te maken kunnen hebben met vastgoed. Vastgoedmanagement komt in het kort neer op commerciële kennis, financiële kennis, technische kennis, juridische kennis en organisatorische kennis. In alle gevallen is een vastgoedmanager verantwoordelijk voor het optimaal exploiteren van vastgoed. Voor organisaties is het op de juiste manier exploiteren van vastgoed belangrijk, omdat de belangen meestal groot zijn. Denk bijvoorbeeld aan vastgoedeigenaren, die winkels verhuren door het hele land. Het bijhouden van alle huurderszaken inclusief het plannen van onderhoudswerkzaamheden is veel werk, waarbij geen fouten gemaakt mogen worden. Een ander belangrijk punt waarvoor een vastgoedmanager verantwoordelijk is, is het bijhouden van alle huurcontracten. Vanzelfsprekend zal een vastgoedmanager over leidinggevende capaciteiten moeten beschikken. Andere benamingen voor vastgoedmanager kunnen zijn portfolio manager of property manager.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Vastgoedmanager

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Vastgoedmanager

Wat is het salaris en tarief van een Vastgoedmanager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Vastgoedmanager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Vastgoedmanager zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Vastgoedmanager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Vastgoedmanager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl