Rentmeester

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Rentmeester?

Een rentmeester is een beheerder van onroerend goed, zoals grond en gebouwen. Een rentmeester moet aangemerkt worden als vastgoeddeskundige, die beschikt over uitgebreide kennis van vastgoed en alles wat daar bij komt kijken, zoals het onderhandelen met partijen, het taxeren van onroerend goed, het aan- en verkopen van onroerend goed en beheerszaken. Het belangrijkste verschil tussen een makelaar en rentmeester is dat een makelaar gedurende een korte periode betrokken is bij vastgoeddeals en een rentmeester een langdurige relatie heeft met onroerend goed eigenaren. De werkzaamheden van een rentmeester kunnen dus niet zomaar vergeleken worden met de werkzaamheden van een makelaar. Een rentmeester moet juist veel meer gezien worden als beheerder, die alle belangen van een onroerend goed eigenaar zal behartigen waarvoor hij of zij werkzaam is. Het is niet zo dat een rentmeester alleen gezien kan worden als vastgoedbeheerder, de inhoudelijke werkzaamheden van een rentmeester moeten breder gezien worden. Een rentmeester zal bijvoorbeeld ook onderhandelingen voeren en moet over juridische kennis beschikken. In veel gevallen zal een rentmeester werkzaam zijn voor stichtingen en/of particulieren die beschikken over veel onroerend goed, zoals gebouwen en landgoederen. Het beroep rentmeester is een beroep met grote verantwoordelijkheden, omdat het meestal om uniek kostbaar onroerend goed gaat. Zoals eerder omschreven hebben de meeste rentmeesters een langdurige relatie met de onroerend goed eigenaren. Een rentmeester kan dus niet zomaar vergeleken worden met een makelaar. Een rentmeester heeft over het algemeen alleen te maken met grootgrondbezitters. Denk bijvoorbeeld aan onroerend goed eigenaren van landbouwgrond of natuurgebieden. Het is meestal de rentmeester, die bij verpachting van grond het contact zal onderhouden met de pachter. Een pachter kan bijvoorbeeld een boer zijn, die de grond gebruikt voor akkerbouwwerkzaamheden.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Rentmeester

Wat is het salaris en tarief van een Rentmeester? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Rentmeester in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Rentmeester

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Rentmeester bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl