Woninginspecteur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Woninginspecteur?

Een woninginspecteur is verantwoordelijk voor het inspecteren van woningen. De inspectie van de leefomgeving kan eveneens onder de verantwoordelijkheid vallen. Het uitvoeren van een woninginspectie bestaat bijvoorbeeld op het beoordelen van de bouwkundige staat. Zo is het eveneens mogelijk dat een woninginspecteur controleert of huisbazen voldoen aan de regels die daarvoor in de gemeentelijke verordening zijn opgenomen. Daar vallen bestemmingsplannen en regels omtrent vergunningen voor de verhuur eveneens onder. De controles en inspecties vinden onder meer plaats om overbewoning tegen te gaan. Daar zijn richtlijnen voor, waarbij de grootte van de woning en het aantal personen dat er woont, bepaalt of er van overbewoning sprake is. Dat gebeurt bijvoorbeeld wel eens bij kamerverhuur, waarbij er meerdere mensen op een kamer wonen. Of bij woningen met een beperkt aantal slaapkamers waar tien personen wonen. Als een woninginspecteur vooral belast is met de oplevering van woningen en de bouwkundige staat dient te beoordelen, is de benaming opzichter eerder van toepassing. Een woninginspecteur bezoekt woningen om verschillende redenen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er in een huis of pand een verbouwing is uitgevoerd en de brandveiligheid gecontroleerd dient te worden. Bijvoorbeeld als in een woonhuis ineens drie studio’s zijn gebouwd. In dat geval komt de woninginspecteur langs om te controleren of de brandveiligheid in orde is en er aan de geldende wet- en regelgeving is voldaan. Het komt regelmatig voor dat woninginspecteurs ingezet worden na een handhavingsverzoek van omwonende. De gemeente heeft namelijk op basis van de Woningwet de plicht om op de gezondheid en veiligheid van bewoners toe te zien. Binnen de grotere steden die veel te maken hebben met kamerverhuur komen woninginspecteurs ook onverwachts controleren. Dit heeft meestal betrekking op het controleren hoeveel bewoners er zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Woninginspecteur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Woninginspecteur

Wat is het salaris en tarief van een Woninginspecteur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Woninginspecteur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Woninginspecteur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Woninginspecteur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl