Onderhoudstimmerman

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Onderhoudstimmerman?

Een onderhoudstimmerman is een timmerman die te maken heeft met huurwoningen en commercieel vastgoed. Als onderhoudstimmerman kun je bijvoorbeeld werkzaam zijn voor een woningstichting, waarvoor je verschillende onderhoudswerkzaamheden uitvoert. In dit geval krijg je meestal opdrachten van een opzichter of een vastgoedmedewerker. Je kunt ook onder toezicht van een vastgoedmanager werken. Werk je als onderhoudstimmerman in de bouw? Dan ben je bezig met het maken of repareren van bepaalde bouwwerken of onderdelen. Hierbij wordt niet alleen met hout gewerkt. In de bouw kun je bijvoorbeeld ook bezig zijn met het in elkaar zetten en monteren van kozijnen of met het repareren van kapotte onderdelen. Buiten de bouwsector kan een onderhoudstimmerman bezig zijn met het ontwerpen en maken van meubelen of andere houten constructies. Voordat een onderhoudstimmerman aan het werk kan gaan, moet alles eerst goed uitgemeten, geïnspecteerd en gecontroleerd worden. Zo ben je er zeker van dat wat je maakt ook zal passen in de bestaande constructie. Een onderhoudstimmerman beheerst verschillende technieken en is soms werkzaam op grote hoogte. In de meeste gevallen is een onderhoudstimmerman verantwoordelijk voor klein onderhoud. Hierbij kun je denken aan het klaarmaken van woningen voor verhuur. Typische werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het afhangen van deuren, het plaatsen van plinten en het vernieuwen van keukenblokken. Daarnaast kan een onderhoudstimmerman ook verantwoordelijk zijn voor het helpen bij de werkzaamheden van een schilder. Denk bijvoorbeeld aan het repareren van houtrot en het vervangen van boeiboorden. Andere werkzaamheden kunnen zijn het maken van gipsplafonds, vervangen van sloten of het kitten van badkamers. Als onderhoudstimmerman is het belangrijk dat je aangemerkt kan worden als allround timmerman. Ook communicatief moet je goed onderlegd zijn. Dit omdat je veel te maken hebt met huurders.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Onderhoudstimmerman

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Onderhoudstimmerman

Wat is het salaris en tarief van een Onderhoudstimmerman? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Onderhoudstimmerman in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Onderhoudstimmerman

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Onderhoudstimmerman bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl