Inmeter (vastgoed)

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Inmeter (vastgoed)?

Een inmeter vastgoed houdt zich bezig met het inmeten van vloeroppervlaktes ten behoeve van de verkoop of verhuur van vastgoed. Daarbij maakt een inmeter gebruik van de vastgestelde meetinstructie NEN 2580. Elk type vastgoed heeft een bepaalde grootte die in inhoud en oppervlakte wordt uitgedrukt. Dat er sprake is van een meetinstructie waaraan een inmeter zich dient te houden, komt omdat er op deze manier een vergelijking te maken valt tussen vastgoed op basis van het aantal meters. Daarom maakt een inmeter gebruik van Meetinstructies Gebruiksoppervlakte Woningen en Meetinstructies Bruto inhoud woningen bij het inmeten van woningen. Deze meetinstructies zijn gebaseerd op NEN 2580. De primaire taak van een inmeter is het meten van allerlei soorten vastgoed, zoals appartementen, villa’s, rijtjeswoningen en bungalows. Hiervoor maakt een inmeter eerst op de betreffende locatie een schets met een indeling van het vastgoed. Daarbij komt er een aantekening van de afmetingen te staan. Op basis van de gemaakte schets met afmetingen is het mogelijk om de gebruiksoppervlakten en bruto-inhoud te meten. Overigens kan het ook zijn dat een inmeter alleen de schets maakt en de afmetingen noteert, waarna een ander bedrijf de berekening uitvoert. Dat hangt af van het type bedrijf waar een inmeter werkzaam is. Een inmeter kan ook ingeschakeld worden om een plattegrond van een woning te maken met bijbehorende afmetingen voor de verkoop of verhuur van een woning. Op deze manier krijgen belangstellende een goed inzicht van de indeling van de woning. Een juiste inmeting is bovendien van groot belang als het gaat om het vaststellen van de waarde van vastgoed. De vastgoedwaarde wordt onder meer bepaald aan de hand van het aantal m² van de ingemeten woning.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Inmeter (vastgoed)

Wat is het salaris en tarief van een Inmeter (vastgoed)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Inmeter (vastgoed) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Inmeter (vastgoed)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Inmeter (vastgoed) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl