Vastgoedmedewerker

Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...

Avatar van Team Mijnzzp

Een medewerker vastgoed kan bij verschillende soorten bedrijven werken zoals woningstichtingen, advocatenkantoor en aannemers. Als medewerker vastgoed ben je verantwoordelijk voor de voorbereidingen en planning van onderhoudsprojecten. Deze projecten kunnen verschillen van kleine tot hele grote projecten waar hele wijken onderhoud krijgen. Het is dan ook zaak om met schilders, aannemers, dakdekkers en loodgieters te overleggen.

Ook een onderhoudsbegroting opstellen valt onder de verantwoordelijkheid van de medewerker. Hierbij zal de medewerker vastgoed veel moeten overleggen met inspecteurs die het onderhoud in kaart brengen. Het in kaart brengen van het onderhoud kan via een bestek gedaan worden. Vervolgens zal de medewerker aannemers opdracht geven om de werkzaamheden uit te voeren. Vervolgens zal de medewerker regelmatig overleg hebben met opzichters en de projectleider.

Ook het informeren van bewoners is een taak die de medewerker kan uitvoeren. Wanneer er werkzaamheden worden uitgevoerd in woningen kan het noodzakelijk zijn dat de bewoners tijdelijk uit het huis zijn. Dit zal dan allemaal geregeld moeten worden. Zo is het niet raadzaam om bij ouderen in de winter de ramen te vernieuwen. Dit zijn allemaal zaken waar de medewerker rekening mee moeten houden. Het beroep bestaat dan ook uit veel plannen en overleggen.

Informatiefilm over een Vastgoedmedewerker:

Opleidingen tot vastgoedmedewerker

Er zijn geen specifieke opleidingsmogelijkheden voor het beroep vastgoedmedewerker. Het beroep vastgoedmedewerker is een algemene benaming voor iemand die in de vastgoedbranche werkzaam is, zoals bijvoorbeeld een makelaar, adviseur of bedrijfsmakelaar. Om binnen de vastgoedbranche te kunnen werken zijn er verschillende opleidingsmogelijkheden op diverse niveaus. Om als makelaar te kunnen werken is het noodzakelijk om een opleiding te volgen op Hbo niveau. Om op kantoor te werken, bijvoorbeeld op de administratie, is doorgaans een Mbo opleiding voldoende.

Bedrijven waar een vastgoedmedewerker werkzaam kan zijn

Als vastgoedmedewerker werk je doorgaans voor makelaarskantoren, woningstichtingen of andere eigenaren of beheerders in het vastgoed.

Competenties vastgoedmedewerker

De competenties voor dit algemene beroep zijn lastig aan te geven, omdat er verschillende beroepen binnen de branche mogelijk zijn. Voor de competenties als vastgoedmedewerker verwijzen wij dan ook naar de andere beroepen binnen de makelaarsbranche.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als vastgoedmedewerker

Binnen de makelaarsbranche is er voldoende werk te vinden, mits de juiste opleidingen genoten zijn. Doorgroeien is dan ook alleen mogelijk met de juiste opleiding. Het beste kan een Hbo opleiding gevolgd worden, om door te kunnen groeien in de makelaarsbranche.

Arbeidsvoorwaarden en salaris vastgoedmedewerker

Wij kunnen geen arbeidsvoorwaarden en salaris weergegeven voor dit beroep omdat het te algemeen is. Voor verdere specificaties verwijzen wij naar de andere beroepen binnen de branche makelaardij en vastgoed.