Vastgoedmedewerker

Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...

Avatar van Team Mijnzzp

Een vastgoedmedewerker kan voor verschillende soorten bedrijven werken, zoals woningstichtingen, aannemers en makelaarskantoren. De werkzaamheden als vastgoedmedewerker kunnen per organisatie verschillen, omdat niet alle bedrijven de zelfde diensten zullen bieden. De werkzaamheden als vastgoedmedewerker binnen een woningstichting of aannemersbedrijf zullen over het algemeen te maken hebben met onderhoudsklachten en onderhoudsprojecten. Binnen een makelaarskantoor kan dit weer betrekking hebben op beheerstaken zoals onderhoud of v.v.e. werkzaamheden, zoals het organiseren van vergaderingen. Als vastgoedmedewerker ben je meestal verantwoordelijk voor de voorbereidingen en planning van onderhoudsprojecten. Maar ook andere werkzaamheden zijn denkbaar. De projecten kunnen verschillen van kleine projecten tot grote projecten, waarbinnen complete wijken onderhoud krijgen.

Vastgoedmedewerker is een ruimte benaming voor iemand die binnen zijn werkzaamheden te maken heeft met vastgoed. Een vastgoedmedewerker kan betrekking hebben op een onderhoudsplanner, een beheerder, een v.v.e. coördinator, een opzichter of op een servicemedewerker gebouwen. Wat een vastgoedmedewerker precies uitvoert qua werkzaamheden is sterk afhankelijk van de functie en soort werkgever.

De werkzaamheden kunnen betrekking hebben op het opstellen van een onderhoudsbegroting. Hierbij zal de vastgoedmedewerker veel moeten overleggen met diverse andere vastgoedmedewerkers, zoals opzichters en een aannemer. Ook het informeren van bewoners is een taak die de vastgoedmedewerker kan uitvoeren als dit nodig mocht zijn. Als er werkzaamheden worden uitgevoerd in of aan woningen kan het noodzakelijk zijn dat de bewoners tijdelijk het huis verlaten. Het is dan aan de vastgoedmedewerker om dit te regelen. Als vastgoedmedewerker staan het kunnen plannen en organiseren over het algemeen hoog aangeschreven.

Vastgoedbeheer

Vastgoedbeheer is ook een taak die prima past binnen de werkzaamheden van een vastgoedmedewerker. Als vastgoedbeheerder ben je de contactpersoon voor bewoners, die huren van de organisatie waarvoor je werkzaam bent. Deze werkzaamheden bestaan over het algemeen uit het afhandelen van mogelijke klachten en uit administratieve werkzaamheden, zoals het opstellen van huurindexaties en het versturen van huurnota's. Ook het opstarten van incassoprocedures kan tot het takenpakket behoren.

Beroep Vastgoedmedewerker:

Opleidingen tot vastgoedmedewerker

Er zijn geen specifieke opleidingsmogelijkheden voor het beroep vastgoedmedewerker. Het beroep vastgoedmedewerker is een algemene benaming voor iemand die in de vastgoedbranche werkzaam is, zoals bijvoorbeeld een makelaar, adviseur of bedrijfsmakelaar. Om binnen de vastgoedbranche te kunnen werken zijn er verschillende opleidingsmogelijkheden op diverse niveaus. Om als makelaar te kunnen werken is het noodzakelijk om een opleiding te volgen op Hbo niveau. Om op kantoor te werken, bijvoorbeeld op de administratie, is doorgaans een Mbo opleiding voldoende.

Bedrijven waar een vastgoedmedewerker werkzaam kan zijn

Als vastgoedmedewerker werk je doorgaans voor makelaarskantoren, woningstichtingen of andere eigenaren of beheerders in het vastgoed.

Competenties vastgoedmedewerker

De competenties voor dit algemene beroep zijn lastig aan te geven, omdat er verschillende beroepen binnen de branche mogelijk zijn. Voor de competenties als vastgoedmedewerker verwijzen wij dan ook naar de andere beroepen binnen de makelaarsbranche.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als vastgoedmedewerker

Binnen de makelaarsbranche is er voldoende werk te vinden, mits de juiste opleidingen genoten zijn. Doorgroeien is dan ook alleen mogelijk met de juiste opleiding. Het beste kan een Hbo opleiding gevolgd worden, om door te kunnen groeien in de makelaarsbranche.

Arbeidsvoorwaarden en salaris vastgoedmedewerker

Wij kunnen geen arbeidsvoorwaarden en salaris weergegeven voor dit beroep omdat het te algemeen is. Voor verdere specificaties verwijzen wij naar de andere beroepen binnen de branche makelaardij en vastgoed.

Mijnzzp.nl