Team Mijnzzp

Blogger

Geld verdienen met bloggen is niet altijd even gemakkelijk. Je hebt eigenlijk maar 3 manieren om geld te verdienen met bloggen: advertenties, affiliate marketing en sponsorships. Gelukkig zijn er ook wat andere mogelijkheden waarbij je geld kunt verdienen door eenvoudigweg goede en creatieve content aan te bieden die voldoet aan de behoeften van je doelgroep. In dit artikel bespreken we wat je moet weten als je succesvol wilt zijn met het verdienen van geld met bloggen.

Beginnen met bloggen

Wat is het eerste wat je moet doen als je wil bloggen? Hoe kies je de juiste blognaam, hoe ga je om met nieuws en andere bloggers op social media, welke blogs lees jij voor inspiratie? En zo zijn er nog veel meer vragen waar we in dit artikel antwoord op geven. Zodra je begint met bloggen is het belangrijk dat je allemaal goed overweegt wat goed of slecht voor jouw online-identiteit kan zijn. Daarnaast moet je leren omgaan met de verschillende social media kanalen en het belang van een goede website in zien.

Je blog resultaten analyseren

Als je jouw blog serieus neemt dan is het natuurlijk belangrijk om jouw blog resultaten te analyseren. Je hoeft niet alles perfect te doen, maar zorg er wel voor dat je dit bijhoudt en evolueert. Als blogger is het belangrijk om een bepaalde strategie te hebben, bijvoorbeeld om een bepaalde doelgroep aan te spreken.

Het succes van jouw blog herhalen én evolueren

Wat ook heel belangrijk is dat je zorgt voor regelmaat in jouw blogposts. Dit kan bijvoorbeeld door een bepaald ritme aan te houden met je blogs, maar ook is het belangrijk om iedere keer nieuwe content toe te voegen die voldoet aan wat jouw doelgroep zal aanspreken. Als je dit succesvol volhoudt dan merk je dat het allemaal wel meevalt en krijg je ook steeds betere resultaten met jouw blog!

Geld verdienen met bloggen

Uiteraard zijn er diverse manieren om met jouw blog geld te verdienen. Dat kan natuurlijk door advertenties op je website, maar het is ook mogelijk om betaalde posts of product reviews aan te bieden.

Eigenlijk is het niet zo moeilijk om geld te verdienen met jouw blog! Je moet er wel wat voor doen, maar als je creatief bent en volhoudt dan moet het zeker lukken.

Geld verdienen met advertorials en gesponsorde posts

Blogs zijn niet meer weg te denken uit het digitale landschap. Overal worden ze gevonden en er zitten ook advertenties of advertorials bij. Deze advertorials en posts kunnen nuttig zijn voor de bezoekers, maar ook leuk zijn om te schrijven. Bovendien kan een blog met advertorials en gesponsorde posts flink wat opbrengen.

Advertorials zijn artikelen die gesponsord worden door bedrijven of merken. Deze advertorials zijn gesponsord en dus niet objectief. Bloggers moeten dit altijd vermelden, anders is de advertorial niet geoorloofd. Meestal krijg je hiervoor een financiële vergoeding of een tegoedbon (barterdeal).

Hoeveel kan je verdienen met betaalde blogs

Dat is geheel afhankelijk van je autoriteit en online-bereik. Een blogger met een redelijk bereik zal ongeveer € 50 tot € 200 per post kunnen vragen. Dit kan oplopen naarmate je autoriteit toeneemt ten opzichte van de adverteerder. Bloggers met een groot bereik of uitgebreide autoriteit kunnen veel meer verdienen. Ook het aantal aanvragen zal voor een groot deel bepalen hoeveel je kan verdienen met advertorials.

Het onderwerp van je blog kiezen

Wanneer je gaat starten met bloggen, is het belangrijk om dit met passie te doen. Ook is het belangrijk om iedere keer exclusieve content te maken die uniek is. Dit zorgt ervoor dat je doelgroep veel vaker terugkomt naar je blog en ook andere (nieuwe) bezoekers hierover informeren.

Het onderwerp van je blog kiezen is dus belangrijk, maar ook de content die je gaat schrijven. Je kan hierbij denken aan: product reviews, persoonlijk verhaal of misschien wel verschillende artikelen over een onderwerp waar je goed in bent. Je kunt bijvoorbeeld ook een blog starten over geld verdienen met internet marketing, zodat jouw doelgroep hierop inspringt en er vanzelf meer bezoekers op de blog komen.

Enkele populaire blog onderwerpen zijn:

Een eigen blog starten

Het starten van een eigen blog kost niet veel geld, maar wel tijd. Het is namelijk een investering in jezelf. Wees daarom realistisch over wat je kunt en wilt bereiken met het starten van een blog. Wil je er iets mee verdienen of zijn andere doelstellingen voor jou belangrijker. Het is dus goed om vooraf te bedenken wat je wilt bereiken. Het rondkomen met een fulltime inkomen gaat niet vanzelf, en zal in de meeste gevallen jaren in beslag nemen. Voordat je gaat bloggen is dit een belangrijke afweging die je zult moeten maken voor jezelf.

Kun je geld verdienen met jouw onderwerp?

Bloggers verdienen niet allemaal hetzelfde, omdat dit afhankelijk kan zijn van het onderwerp. Een zakelijke blog zal in de meeste gevallen meer opleveren dan een lifestyleblog. De belangrijkste reden hiervoor, is dat bezoekers binnen de zakelijke markt, potentieel meer kunnen opleveren. Een lifestyleblog kan nog best een goede inkomstenbron worden, maar is vaak meer tijdrovend. Dit laat niet weg dat ook binnen de lifestylemarkt ruimte is voor gesponsorde berichten.

Hoeveel geld kan je verdienen met bloggen?

Het korte antwoord is veel, echter zul je dan wel eerst genoeg autoriteit moeten opbouwen met je blog. Je moet je blog laten groeien tot een autoriteit in de branche, waarmee je geld gaat verdienen. Ook is het heel belangrijk dat je voldoende lezers hebt op je blog. Als je minder dan 500 lezers per dag hebt, dan is de kans groot dat je niet genoeg inkomsten zal verdienden om van te leven. De online-aanwezigheid van je blog moet groot zijn. In de praktijk is het zo dat het de meeste bloggers niet lukt, om voldoende inkomen te genereren.

De stap naar full-time bloggen

De stap naar full-time bloggen is natuurlijk persoonlijk, en kan per blogger verschillen. Hoe professioneler je blog wordt, hoe makkelijker het is om iedere dag te schrijven. Hoe meer je blog wordt gelezen, hoe beter. Mensen gaan succesvolle bloggers steeds beter volgen, waardoor er steeds meer verkeer op je website komt. De mogelijkheid om daardoor meer inkomsten te genereren is dan ook aanwezig. Hiervoor zul je dan wel dagelijks nieuwe blogs moeten maken. Veel professionele bloggers schrijven bijna dagelijks nieuwe artikelen over nieuwigheden, of ze bloggen over eigen ervaringen. Beide zijn prima om te doen, als je maar regelmatig blijft posten!

De kracht van persoonlijke blogs

Persoonlijke blogs kunnen zeer waardevol zijn, omdat volgers vaak extra verbonden zijn met de blogger. Met andere woorden willen de lezers geen enkele update van de blogger missen. Dit werkt bijvoorbeeld ook goed wanneer we spreken van een persoonlijke vlog op YouTube. Een persoonlijke blog kan dan ook een uitstekende manier zijn om een grote groep trouwe volgers op te bouwen, die meestal ook een reactie achterlaten.

Bloggen: er is geen snelle route

Er is regelmatig te lezen dat bloggers hun inkomsten makkelijk verdienen met bloggen. In de praktijk is het zo, dat de meeste bloggers nauwelijks inkomsten maken met hun blog. De meeste bloggers hebben moeite met de opbouw van hun blog. Het is eigenlijk alleen mogelijk om een inkomen te genereren, wanneer je voldoende artikelen plaatst die interessant zijn voor de lezers. Een blog schrijven is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk om vaak te posten. Zonder een hoge frequentie van posts zul je meestal geen succes ervaren met de opbouw van jouw blog! Het bieden van waardevolle content is niet makkelijk en kost tijd. Ook het opbouwen van voldoende autoriteit binnen Google duurt lang.

Passief inkomen verdienen met bloggen

Een passief inkomen verdienen met bloggen is op verschillende manieren mogelijk. Hiervoor zal je wel een succesvolle blog moeten opbouwen, omdat voldoende bezoekers belangrijk zijn. Je moet constant nieuwe artikelen schrijven, en je hebt enkele jaren nodig om genoeg autoriteit te verkrijgen. Ook zul je op verschillende manieren inkomsten moeten genereren. Dit kan bijvoorbeeld door een product te promoten of het vertonen van advertenties. Een passief inkomen verdienen met bloggen is zeker mogelijk, echter niet binnen enkele maanden.

Manieren om geld te verdienen met je blog

Er zijn verschillende manieren om aan je blog geld te verdienen. Naast betaalde artikelen of advertenties zijn er ook andere mogelijkheden. Hieronder een opsomming van de meest bekende manieren:

 • Geld verdienen met affiliate marketing: het klinkt vaag, maar je verdient geld door links te laten zien die jij gekozen hebt. Er wordt meestal betaald per click of per succesvolle lead.
 • Geld verdienen met adverteren: Publiceer jij artikelen over een product, dan is het mogelijk dat je daar geld voor krijgt om dit aan te prijzen in je blogpost. Dit wordt ook wel advertorials genoemd.
 • Geld verdienen met eigen producten: Je zou bijvoorbeeld kunnen beginnen met het produceren van je eigen boek, dat je dan online verkoopt via jouw blog of website.
 • Het maken en verkopen van online cursussen: Zoals je waarschijnlijk wel weet, is het online-gebeuren enorm. Je kunt bijvoorbeeld cursussen maken die een vaste prijs opleveren en vervolgens deze via jouw site of blog aanbieden.
 • Product reviews schrijven: Producten worden tegenwoordig steeds vaker online aangeschaft. Denk bijvoorbeeld maar eens aan Amazon. Product reviews schrijven is dan ook een gewilde manier om geld te verdienen met je blog.
 • Het opnemen van link: Binnen bestaande blogs kan je ook tegen een vergoeding een backlink opnemen. Voor de meeste blogs is wel een passende link te vinden.

Hoe verdienen bloggers geld?

Een blogger kan dus op verschillende manieren inkomsten genereren. Ieder nieuw blogartikel is een middel om nieuwe potentiële klanten te bereiken. Er zijn ook bloggers die een eigen product verkopen door middel van hun blog. Dit zijn meestal bloggers die ook aan contentmarketing doen. Als blogger is het een goed idee om je te verdiepen in contentmarketing om de resultaten verder te vergroten. Hierdoor zul je meestal hoger in Google verschijnen.

Geld verdienen met affiliate marketing

De term affiliate marketing is niet zo bekend, maar je kunt dit ook zien als een soort werving-en-selectiebureau. Je krijgt een bepaald percentage als je de juiste verkoper en klant bij elkaar brengt. Bij affiliate marketing is het belangrijk om de juiste producten aan te bieden, die passen bij je doelgroep. Daarnaast kan het belangrijk zijn om producten uit te zoeken met een hoge commissie. De commissie en de meetduur kan bij affiliate marketing verschillen per aanbieder en product. Er zijn veel verschillende affiliate programma's waarbij je je blog kan aanmelden. Affiliate marketing werkt alleen goed wanneer een product past bij je blog. Een andere vorm is dropshipping.

Tips voor verschillende inkomstenbronnen

Als blogger is het belangrijk om je te focussen op je doelgroep en je inkomstenbronnen. Het is niet slim om je te richten op een specifieke bron van inkomsten. Zoals eerder omschreven kan je op verschillende manieren inkomsten genereren met je blog. Maak hier dan ook gebruik van. Het genereren van verschillende inkomsten als blogger is belangrijk.

Meer inkomsten genereren met je blog

Hiervoor is het belangrijk om op zoek te gaan naar samenwerkingsmogelijkheden. Er zijn verschillende partijen die geïnteresseerd zijn om een samenwerking aan te gaan. Zoals verschillende webwinkels en marketing bedrijven. Het is belangrijk dat je goed nadenkt over wat voor producten je aanbiedt. Dit is van belang, zodat jouw doelgroep echt baat heeft bij deze producten. Ook je lezers moeten hierdoor niet in een reclamewereld terecht komen. Het aantal blogs en de kwaliteit van je blogs bepalen voor een groot deel of bedrijven willen samenwerken met je. Ook is het zo dat artikelen wel bij je blog moeten passen.

Waar je op moet letten als je je blogs wil kopen?

Een andere optie is het verkopen van je blog. Een waardevolle blog met veel bezoekers is geld waard. Er zijn verschillende online partijen die websites te koop aanbieden. Het is belangrijk dat je eerst goede informatie zoekt over de mogelijkheden en kosten. Een goede blog met veel bezoekers kan interessant zijn voor verschillende partijen.

Je blogwebsite verkopen

Het bepalen van de verkoopprijs is niet makkelijk. Je moet rekening houden met de waarde van je blog. Hoe meer inkomsten, des te hoger de prijs wordt. Daarnaast kunnen de maandelijkse inkomsten enorm waardevol zijn, tegenover de eenmalige vergoeding. Dit is een belangrijke afweging die zelf zal moeten maken als blogger. De meeste bloggers verkopen niet zomaar hun blog, omdat ze precies weten hoe waardevol hun blog is. Ook kan het zijn dat je als blogger verschillende websites beheert, met een eigen domeinnaam. Deze websites hangen dan meestal als een spinnenweb aan elkaar. Wanneer jij je blog verkoopt kan dit veranderen.

De meeste bloggers die bloggen zullen niet zomaar hun blog verkopen. Het is bij het bloggen belangrijk om een langetermijnvisie te hanteren. Als blogger ben je eigenlijk bezig met het opbouwen van digitaal vastgoed, dat ieder jaar beter moet gaan renderen. Hierdoor zullen de inkomsten in de toekomst verder toenemen, en dat heeft weer betrekking op je passief inkomen als blogger. Bloggers moeten dan ook niet te snel hun blog verkopen, omdat je hiervan later spijt kunt krijgen. Daarnaast kan het bloggen ook gewoon leuk zijn en wil je misschien helemaal niet verkopen.

Hoe kan je het beste een blog starten

Dat is geheel afhankelijk van je doel. Wil je gezonde recepten aanbieden of een fysiek product gaan verkopen? Bloggen over gezonde recepten is leuk, echter verkoop je dan meestal geen fysiek product. Wel kan je een online cursus maken als aanvulling op je blog. De meeste startende bloggers richten zich vooral op het genereren van inkomsten door middel van advertenties.

Inkomen genereren vanuit advertenties, zoals Google AdSense kan een leuke bron van inkomsten zijn. Wel is het belangrijk om te weten dat je niet veel zal verdienen door het vertonen van advertenties. Er zijn ook andere partijen die advertenties aanbieden, echter zul je dan in de meeste gevallen over veel unieke maandelijkse bezoekers moeten beschikken. Wanneer je een eigen product op de markt brengt zal je doelstelling moeten zijn het bereiken van potentiële klanten.

Bloggen en bedrijvenwebsite

Een eigen blog, in combinatie met een bedrijvenwebsite, is marketing technisch gezien slim. Het is een goede combinatie om de online zichtbaarheid van je organisatie te vergroten. Je kunt dan bloggen over producten of diensten die relevant zijn voor jouw doelgroep. Hierdoor kan je nieuwe potentiële klanten bereiken, en kan je ze weer van jouw producten of diensten laten genieten. Een groot bijkomend voordeel is dat je hierdoor actief werkt aan de online betrouwbaarheid van je bedrijf. Het onderwerp waarover je kan bloggen is dan wel afhankelijk van je diensten en/of producten.

Verdienen met je blog

Het is dus op verschillende manieren mogelijk om te verdienen aan je artikelen en je blog. Zoals gezegd is het van belang om eerst goed te kijken naar de mogelijkheden. Wanneer je op zoek bent naar inkomsten zijn er verschillende manieren, die elk hun voor- en nadelen hebben. Het is belangrijk dat je goed kijkt naar de mogelijkheden van het bloggen, en welke daarvan bij jouw doelgroep passen.

Platforms voor artikel samenwerking

Er zijn verschillende platforms voor artikel samenwerking als blogger. Je kunt artikelen schrijven voor andere sites, en zo inkomsten genereren als blogger. Naast Nederland zijn er nog veel meer internationale platforms te vinden voor artikel samenwerking. Wel is het zo dat lang niet alle platforms even actief zijn. Sommige platforms hanteren strikte toelatingseisen waardoor niet iedere blogger geaccepteerd zal worden. Het is in alle gevallen belangrijk om naar de algemene voorwaarden te kijken als blogger. Betalen voor een eventuele samenwerking is in de meeste gevallen niet nodig. Wel kan je te maken krijgen met bemiddelingskosten. Het is handig als je ook een eigen mediakit maakt.

Belangrijke blogtips:

 • Plaats alleen unieke blogberichten op je blog;
 • Kies een vaste doelgroep en schrijf hiervoor;
 • Schrijf als jezelf, niet voor SEO;
 • Plaats regelmatig nieuwe blogs;
 • Pak het professioneel aan met een eigen domeinnaam;
 • Verzamel e-mailadressen voor mailings;
 • Gebruik geen foto's met auteursrecht;
 • Vergeet niet intern te linken;
 • Probeer te gastbloggen;
 • Neem een "over mij" pagina op;
 • Probeer een wekelijkse nieuwsbrief te versturen;
 • Verwacht niet te veel in het begin;
 • Het hoeft niet perfect te zijn;
 • Verdienen met je blog gaat langzaam.

Mijnzzp.nl