Team Mijnzzp

Vrouw aan het nadenken

Binnen de online marketing bestaan er diverse manieren om reclame te maken. Een van de mogelijkheden is het gebruik van branded content door middel van het plaatsen van een advertorial. Dit is een effectieve manier om een product of dienst te promoten en tegelijkertijd in contact te komen met potentiële klanten. In dit artikel geven we enkele tips om de juiste websites te vinden voor jouw advertorials en bespreken we de kenmerken waaraan een goede advertorial moet voldoen.

Het gebruik van branded content kan tegenwoordig op verschillende manieren worden ingezet, en een redactioneel artikel is een van de mogelijkheden. Het schrijven van een advertorial is echter gebonden aan specifieke regels en gaat verder dan alleen het plaatsen van een link. Het is bijvoorbeeld ook belangrijk om nuttige informatie te verstrekken. Een goede advertorial moet waarde toevoegen voor de lezer. Ook is het belangrijk om te zoeken naar een zakelijke website die geschikt is voor je doelgroep. Als het bijvoorbeeld om een accountantskantoor gaat, dan wil je het liefst een website die zich richt op ondernemers en financiële professionals. Het is ook belangrijk om naar een website te zoeken die betrouwbaar is en een goede reputatie heeft.

Inhoudsopgave
Branchevereniging, belangenvereniging en advertorials
Websites die zakelijke diensten aanbieden
Online advertentieplatforms
Werk samen met een online-marketingbureau
Kies een website die bij je doelgroep past
Waarom zijn gesponsorde post zo populair?
Adverteren binnen de B2b-markt
Advertorials voor zzp'ers en freelancers
Linkbuilding en advertorial
Advertorials en linkbuilding uitbesteden
Plaatsen jullie ook advertorials?

Branchevereniging, belangenvereniging en advertorials

Binnen de zakelijke markt zijn er veel brancheverenigingen en belangenverenigingen die websites beheren. Deze verenigingen hebben meestal een goede reputatie en zijn betrouwbaar als uitgever. Sommige van deze verenigingen bieden ook advertorials aan op hun website. Dit is een goede optie als je op zoek bent naar een betrouwbare website voor een advertorial. Deze verschillende websites voorzien vaak in de beste informatie en zijn vaak actief binnen een nichemarkt. Een relevante link van een grote branchevereniging is natuurlijk waardevol.

Websites die zakelijke diensten aanbieden

Nadenken over marketingJe kunt ook kijken naar bedrijven die zakelijke diensten aanbieden, zoals een webdesign bureau of online-marketingbureau. Deze bedrijven hebben meestal een portfolio met de websites die ze hebben ontworpen en/of beheren. Dit is een goede plek om te zoeken naar een website voor je advertorial, omdat je zo verschillende websites kunt bekijken.

Online advertentieplatforms

Er zijn ook online contentplatforms die bemiddelen wanneer het aankomt op artikel marketing. Deze platforms verbinden adverteerders met websites die geschikt zijn voor het plaatsen van advertorials. Dit is een gemakkelijke manier om in contact te komen met verschillende websites die geschikt zijn voor je advertorial. Op deze manier kun je op een snelle manier verschillende redacties benaderen voor een samenwerking.

Werk samen met een online-marketingbureau

De meeste online-marketingbureaus hebben een netwerk van contacten met verschillende websites. Zij kunnen je helpen om in contact te komen met de juiste website voor je advertorial. Het is wel belangrijk om erachter te komen wat het bureau precies doet, zodat je weet of ze geschikt zijn voor jouw advertorial. Het is vooral belangrijk om alleen gebruik te maken van kwalitatieve linkbuilding.

Kies een website die bij je doelgroep past

Wanneer je een website zoekt voor een advertorial, is het van belang eerst te bepalen wie je doelgroep is. Als je weet wie je wilt bereiken, is het makkelijker een website te kiezen. Het is namelijk belangrijk dat de website waarop je advertorial plaatst relevant is voor je doelgroep. Als je een ongeschikte website kiest, zal dat slechtere resultaten opleveren. Het is ook van groot belang dat je advertorial op een goede manier wordt geplaatst. Zorg ervoor dat het bijvoorbeeld niet tussen de advertenties van andere bedrijven komt te staan. Dit kan het effect van je advertorial verminderen.

Waarom zijn gesponsorde post zo populair?

Online marketingplan bedenkenGesponsorde post zijn erg populair onder bedrijven, omdat ze een effectieve manier zijn om in contact te komen met je doelgroep. Bovendien zijn gesponsorde posts beter van inhoud, omdat ze niet als advertenties overkomen. Wanneer je een gesponsorde post schrijft, is het van belang dat deze aansluit bij de inhoud van de website waarop je deze plaatst. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je advertorials effectief zijn.

Adverteren binnen de B2b-markt

Het adverteren binnen de B2b-markt is niet altijd even eenvoudig. Dit heeft vooral te maken met de doelgroep en het aantal geschikte websites die beschikbaar zijn. Er zijn minder zakelijke websites die advertenties toestaan, in tegenstelling tot algemene websites. Bovendien moet je advertentietekst aansluiten bij de inhoud van de website, wat niet altijd even eenvoudig is. Aan de andere kant kun je natuurlijk ook adverteren door middel van banners of andere websites inschakelen buiten de doelgroep.

Advertorials voor zzp'ers en freelancers

Een belangrijke doelgroep voor advertorials zijn zzp'ers en freelancers. Deze zakelijke doelgroep heeft verschillende behoeften en zijn in alle denkbare branches actief. Er zijn steeds meer bedrijven die zzp'ers proberen te benaderen met verschillende producten of diensten. Zelfstandige ondernemers zijn dan ook een belangrijke zakelijke doelgroep voor bedrijven. Online marketing die zich richt op zzp'ers is niet de makkelijkste vorm van marketing, omdat de meeste zzp'ers precies weten wat ze wel of niet nodig hebben. Het daarom van cruciaal belang om de juiste boodschap over te brengen.

Linkbuilding en advertorial

LinkbuildingHet laten plaatsen van artikelen heeft ook het voordeel dat je meteen bezig bent met linkbuilding. Het binnenhalen van links van andere websites wordt linkbuilding genoemd en zorgt ervoor dat de eigen website meer autoriteit krijgt. De meeste websites die advertentieruimte aanbieden, zijn bekend met het belang van linkbuilding. Het is dan ook bijna nooit mogelijk waardevolle linken gratis binnen te halen. Linkbuilding is waardevol voor het verzamelen van linken en om de naamsbekendheid te vergroten. Linkbuilding heeft meestal direct te maken met mensen die zakelijke bloggen.

Advertorials en linkbuilding uitbesteden

Er zijn veel bedrijven die het laten plaatsen van advertorials uitbesteden aan een marketingbureau. Dit is niet zo vreemd, want het betreft zeer specifieke werkzaamheden. Bovendien is het van cruciaal belang dat een advertentie niet zijn doel voorbijschiet. De boodschap moet dan ook op de juiste manier overgebracht worden. Dit is bijvoorbeeld mogelijk door goede storytelling toe te passen. Storytelling is bedoeld om mensen op een doeltreffende manier te informeren. Ook het geïnteresseerd krijgen van de lezer maakt hiervan een belangrijk onderdeel uit. Hierdoor scoor je uiteindelijk meestal ook beter in de verschillende zoekmachines. Linkbuilding gaat dus verder dan het alleen verzamelen van backlinks. De online reputatie en de geloofwaardigheid als ondernemer zijn net zo belangrijk.

Plaatsen jullie ook advertorials?

Man aan het werk laptopWij werken samen met verschillende opdrachtgevers voor het plaatsen van advertorials. Wij helpen je graag bij het plaatsen van een advertorial op onze website. Heb je interesse in een samenwerking? Neem dan gerust contact met ons op! Onze redactie plaatst iedere dag meerde nieuwe artikelen gericht op de zakelijke markt. Wij passen artikelmarketing voor verschillende bedrijven toe.

Mijnzzp.nl