Dierenfluisteraar

Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...

Avatar van Team Mijnzzp

Een dierenfluisteraar is een persoon die op een speciale manier kan communiceren met dieren. Een dierenfluisteraar wordt soms ook wel gezien als een tolk tussen mens en dier. Hoe een dierenfluisteraar precies werkt kan verschillen per dierenfluisteraar, omdat een dierenfluisteraar gespecialiseerd kan zijn in verschillende diersoorten. Over het algemeen zal een dierenfluisteraar proberen telepathisch contact te leggen met dieren. Daarnaast zijn er dierenfluisteraars die claimen dat ze beschikken over helderziendheid. In het kort komen de werkzaamheden van een dierenfluisteraar neer op het communiceren met dieren op een niet-talige manier, waarbij telepathisch contact de hoofdrol speelt. Het is niet zo dat een dierenfluisteraar de lichaamstaal leest van een dier, omdat dat verder niets te maken heeft met telepathisch contact. Omdat een dierenfluisteraar telepathisch contact kan leggen met dieren kan een dierenfluisteraar ook werken door middel van foto's van dieren. Een dierenfluisteraar probeert dus te bepalen wat er precies omgaat in dieren door het leggen van telepathisch contact. Om telepathisch contact te kunnen maken met dieren is het belangrijk dat een dierenfluisteraar beschikt over spiritualiteit. Het beroep dierenfluisteraar kent verder geen bescherming, waardoor iedereen zich dierenfluisteraar kan en mag noemen.

Een andere benaming voor een dierenfluisteraar is soms ook wel dierentolk, maar een dierentolk is niet hetzelfde als een dierenfluisteraar. Een dierentolk communiceert juist met dieren door de lichaamstaal van dieren te lezen. Met andere woorden maakt een dierentolk geen gebruik van telepathisch contact. Het beroep dierenfluisteraar is een redelijk populair beroep omdat veel diereigenaren precies willen weten wat een dier mankeert of bijvoorbeeld juist mist. Het leren communiceren met dieren zoals een dierenfluisteraar doet is een combinatie van telepathisch vermogen, spiritualiteit en passie.

Welke dieren komen in aanmerking voor een dierenfluisteraar

Tegenwoordig kunnen mensen met bijna alle dieren terecht bij een dierenfluisteraar zoals honden, katten, cavia's en andere dieren. Oorspronkelijk was het beroep dierenfluisteraar over het algemeen voorbehouden voor paarden echter bestaan er tegenwoordig eigenlijk geen grenzen meer wat betreft de dieren. Wel is het zo dat een dierenfluisteraar gespecialiseerd kan zijn in bepaalde dieren.

Wanneer naar een dierenfluisteraar gaan

De meeste mensen schakelen een dierenfluisteraar in als ze merken dat dieren problemen ondervinden. Wat deze problemen precies zijn kan per dier verschillen, maar over het algemeen zijn dit problemen zoals ziekte, verhuizing, geboorte, castratie, sterilisatie of als een dier overleden is waardoor er gemis ontstaat. Wanneer een roedel of kudde verandert van samenstelling kan dit een grote impact hebben op dieren.

Dierenfluisteraar:

Opleidingen tot dierenfluisteraar

Er bestaan geen erkende opleidingen voor het beroep dierenfluisteraar. Wel zijn er diverse soorten cursussen te vinden gericht op het dieren fluisteren. Deze cursussen hebben verder geen erkenning en het beroep dierenfluisteraar is dan ook geen beschermd beroep. Iedereen kan en mag zich dus dierenfluisteraar noemen.

Bedrijven waar een dierenfluisteraar werkzaam kan zijn

Een dierenfluisteraar werkt niet voor bedrijven maar is in de meeste gevallen werkzaam als zelfstandig ondernemer. Wel is het denkbaar dat een dierenfluisteraar ook andere werkzaamheden uitvoert.

Competenties dierenfluisteraar

De belangrijkste competentie als dierenfluisteraar is het kunnen leggen van telepathisch contact met dieren omdat het beroep hierom draait. Daarnaast is het erg belangrijk dat een dierenfluisteraar passie heeft met dieren, omdat een dierenfluisteraar anders niet op een goede manier zal kunnen communiceren met de dieren. Respect en vertrouwen zijn twee belangrijke woorden als het aankomt op het kunnen communiceren met dieren. Algemeen belangrijke woorden zijn inzicht, zelfstandigheid, doorzettingsvermogen, sensitiviteit en communicatie in het algemeen. Als een dierenfluisteraar werkt als zelfstandig ondernemer is ook commercieel inzicht belangrijk.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als dierenfluisteraar

Voor het beroep dierenfluisteraar kunnen we niet spreken van een arbeidsmarktperspectief, omdat een dierenfluisteraar werkzaam zal zijn als zelfstandig ondernemer. Met andere woorden zal er niet snel een vacature te vinden zijn voor het beroep dierenfluisteraar. De doorgroeimogelijkheden als dierenfluisteraar moeten gezien worden in het opbouwen van een goede naam zodat er meer opdrachten komen.

Arbeidsvoorwaarden en salaris dierenfluisteraar

Arbeidsvoorwaarden en salaris zijn niet van toepassing op een dierenfluisteraar omdat een dierenfluisteraar werkzaam zal zijn als ondernemer. Wat een dierenfluisteraar precies zal verdienen is niet zomaar aan te geven omdat dit geheel afhankelijk zal zijn van het aantal opdrachten, het soorten opdrachten en andere onkosten. De meeste dierenfluisteraars werken met vaste prijzen.

Mijnzzp.nl