Magier

Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...

Team Mijnzzp

Inhoudsopgave
Beroep magiër
Wat doet een magiër
Magiër worden
Wat doet een magiër?
Film over tarotkaarten:
Opleidingen tot magiër
Bedrijven waar een magiër werkzaam kan zijn
Competenties magiër
Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als magiër
Arbeidsvoorwaarden en salaris magiër
Eigen bedrijf starten als Magier
Boekhoudprogramma vergelijken Magier

Beroep magiër

Een magiër of tovenaar is iemand die zogenaamde magie kan toepassen. Magie ofwel toverij heeft betrekking op speciale objecten, rituelen en spreuken, die toegepast kunnen worden door een magiër. Deze verschillende voorwerpen, rituelen en spreuken zouden verborgen krachten oproepen, waardoor mensen geholpen konden worden of juist vervloekt konden worden. In het kort kunnen we een magiër het beste omschrijven als iemand die magische handelingen uitvoert. Magiërs en tovenaars geloven in de kracht van hun magie en creëren hier bovennatuurlijke dingen mee. Ondanks dat een magiër en tovenaar vaak als hetzelfde worden gezien is er wel een verschil. Magiërs creëren zaken met hun magie, terwijl tovenaars zich meer bezighouden met toverspreuken om bijvoorbeeld dingen te laten verdwijnen. Een magiër is dus iemand die magie gebruikt. Dat een magiër magie kan toepassen komt, omdat een magiër beschikt over bovennatuurlijke krachten. Daarnaast is het zo dat een magiër de bovennatuurlijke krachten kan beheersen. In vroegere dagen was het zo dat een magiër ook aangemerkt kon worden als heks of als geestenbezweerder, echter komen deze termen tegenwoordig bijna niet meer voor. Als een magiër niet beschikt over bovennatuurlijke krachten spreken eigenlijk niet van een magiër maar van een goochelaar. Magie is het manipuleren van de werkelijkheid door het gebruikmaken van rituelen en bezweringen. Er zijn meerdere zaken, die gezien worden als magisch, namelijk het voorspellen van dingen, astrologie, hekserij, tovenarij, spiritisme en bezweringen. Een magiër kan dus op verschillende magie toepassen. In de Griekse Romeinse tijd was er al magie. In deze periode was er een groot verschil tussen de goedgekeurde magie van de staat en, die van het volk. Wie niet goedgekeurde magie beoefende, kon de doodstraf krijgen.

Wat doet een magiër

Ondanks dat de werking van magie niet bewezen kan worden, komt magie tegenwoordig nog steeds voor. In de meeste gevallen is het wel zo dat iemand sterk moet geloven in magie, omdat er verder geen bewijs is dat magie ook echt werkt. Voor veel mensen is een magiër gewoon leuk om te beleven. Mensen vallen van de ene verbazing in de andere. Er zijn tegenwoordig vele vormen van magie. Een van de bekendste vormen van magie zijn de zogenaamde tarotkaarten. Met tarotkaarten kan een magiër de toekomst voorspellen. Ook kan een magiër de tarotkaarten gebruiken als waarzeggerij. Hoe een magiër precies werkt, is afhankelijk van de magiër. Ook kunnen de meeste magiërs aangemerkt worden als geestenbezweerder. Een geestenbezweerder beschikt over bovennatuurlijke krachten om de geest van overleden mensen op te roepen. Hierdoor kunnen mensen in contact komen met dierbaren die zijn overleden. Een andere benaming voor geestenbezweerder kan ook de benaming heks zijn. In sommige gevallen kan een magiër ook aangemerkt worden als handlezer.

Magiër worden

Ondanks dat magiërs op verschillende manieren werkzaam kunnen zijn, moeten de meeste magiërs tegenwoordig ook aangemerkt worden als artiest en entertainer. Dit is het geval, omdat magiërs vaak aanwezig zijn op bijzondere feesten en/of spirituele evenementen. Tijdens dit soort feesten en/of spirituele evenementen kunnen mensen tegen een bepaalde vergoeding gebruikmaken van de diensten van een magiër. Ook is het zo dat magiërs tegenwoordig regelmatig te zien zijn binnen bepaalde televisieprogramma's. In dat geval betalen mensen een bepaalde vergoeding via de telefoonkosten. Magiërs zijn tegenwoordig dus ook aan te merken als commercieel medewerker. Dit is het geval, omdat de meeste magiërs een bepaalde vergoeding vragen voor hun diensten. Een belangrijke aanvulling hierop is wel dat de meeste magiërs aangemerkt moeten worden als ondernemer of als hobbyist.

Wat doet een magiër?

Over het algemeen zijn magiërs gespecialiseerd in het voorspelen van iemands liefdesleven, het bepalen van karaktereigenschappen en gespecialiseerd in het oproepen van geesten. Ook astrologie behoort tot de werkzaamheden van een magiër. Binnen de astrologie draait alles om het leggen van verbanden tussen de kosmos en het leven op aarde. Hoe een magiër precies magie beoefent kan verschillen per magiër, omdat magie overal op verschillende manieren toegepast kan worden. In de meeste gevallen is dit afhankelijk van een bepaalde religie of andere levensbeschouwing. In algemene zin zijn alle magiërs gespecialiseerd in het verbinding maken met hogere wijsheden en goddelijke energie, waardoor er op een beheersbare manier gebruikgemaakt kan worden van magische krachten. Overigens kan een magiër meestal niet aangemerkt worden als paragnost.

Film over tarotkaarten:

Opleidingen tot magiër

Er zijn geen erkende opleidingsmogelijkheden om magiër te worden. Wel zijn er diverse soorten cursussen of workshops te volgen om magiër te worden. Het worden van magiër is discutabel te noemen, omdat magiërs over aangeboren bovennatuurlijke krachten moeten beschikken. Met andere woorden is het eigenlijk niet mogelijk om magiër te worden door het volgen van een opleiding of cursus. Het is wel denkbaar dat bepaalde ervaren magiërs aangemerkt kunnen worden als leermeester. Denk bijvoorbeeld aan het aanleren van bepaalde speciale vaardigheden. Ook is het denkbaar dat magiërs elkaar kunnen verstreken door het bundelen van krachten. Wanneer je gaat starten als zzp'er met je eigen bedrijf, dan is het belangrijk om de boekhouding op een goede manier op te zetten. Dit kan tegenwoordig het beste bereikt worden door het gebruik van online boekhouden. Hiervoor is het wel belangrijk om eerst de verschillende boekhoudpakketten met elkaar te vergelijken. Zo kom je uiteindelijk tot het beste boekhoudprogramma zzp.

Bedrijven waar een magiër werkzaam kan zijn

Over het algemeen moeten de meeste magiërs tegenwoordig aangemerkt worden als ondernemer. Daarnaast kan een magiër werkzaam zijn voor een circus. In dat geval kan ook de benaming circusartiest van toepassing zijn. Het is ook denkbaar dat een magiër aangemerkt kan worden als straatartiest. Een magiër hoeft niet beroepsmatig actief te zijn.

Competenties magiër

Als magiër bezit je een hoge sensitiviteit en ben je in staat andere mensen te helpen door bovennatuurlijke contacten te leggen. Hoe dit contact gemaakt wordt is per magiër verschillend, maar kan bijvoorbeeld gedaan worden door het uitlezen van een glazen bol of door het leggen van tarotkaarten. In algemene zin moet een magiër over voldoende inspiratie beschikken. Ook communicatie is een belangrijke competentie van een magiër. Algemeen belangrijke woorden zijn verantwoordelijkheidsgevoel, passie, energie, kennis, voelsprieten, motivatie, presteren en stressbestendigheid.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als magiër

Het arbeidsmarktperspectief van een magiër is niet van toepassing. Dit is het geval, omdat het beroep magiër niet voorkomt in loondienst. Als ondernemer moet je zelfstandig het arbeidsmarktperspectief bepalen door het binnenhalen van voldoende opdrachten. De doorgroeimogelijkheden van een magiër moeten gezien worden in het opbouwen van een goede naam binnen de spirituele wereld, waardoor het aantal opdrachten zal toenemen. Ook het aanmelden bij een artiestenbemiddelaar kan ervoor zorgen dat het aantal opdrachten kan toenemen. In dat geval is het denkbaar dat je geboekt wordt voor speciale evenementen.

Arbeidsvoorwaarden en salaris magiër

Als magiër zijn je inkomsten sterk afhankelijk van de binnengehaalde opdrachten. Een salarisindicatie is voor dit beroep dan ook niet te geven, omdat de inkomsten te verschillend zijn per magiër. Een bekende magiër die bijvoorbeeld veel op televisie komt kan doorgaans veel verdienen, maar dit is, maar voor weinig magiërs weggelegd. De meeste magiërs hebben andere inkomsten nodig uit arbeid, omdat met magie alleen niet genoeg verdiend kan worden.

Eigen bedrijf starten als Magier

Als startende zzp'er is het, na de inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK), ook belangrijk om na te denken over de juiste verzekeringen. Afhankelijk van het type bedrijf en werkzaamheden kunnen verschillende belangrijke verzekeringen relevant zijn als Magier, waaronder:

Boekhoudprogramma vergelijken Magier

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Magier bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.

Klik hier om boekhoudsoftware te vergelijken voor een Magier.

Mijnzzp.nl