Paragnost

Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...

Team Mijnzzp

Inhoudsopgave
Beroep paragnost
Wat doet een paragnost
Wat is een paragnost
Diverse taken als paragnost:
Film: paragnost
Film: medium Jomanda
Opleidingen tot paragnost
Bedrijven waar een paragnost werkzaam kan zijn
Competenties paragnost
Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als paragnost
Arbeidsvoorwaarden en salaris paragnost
Eigen bedrijf starten als Paragnost
Boekhoudprogramma vergelijken Paragnost

Beroep paragnost

Een paragnost is een persoon die over helderziende gaven beschikt waarbij er op een buitenzintuiglijke manier informatie beschikbaar komt. Het kan bijvoorbeeld gaan om het zien van beelden van bepaalde situaties, maar er zijn ook paragnosten die helderhorend zijn. Kenmerkend is dat de gebeurtenissen of situaties op één voor een ander niet waarneembare locatie plaatsvinden. Een paragnost is doorgaans meer dan alleen helderziend, want doorgaans doen zich tevens andere waarnemingen voor, zoals horen, voelen, weten en proeven. Bij het waarnemen van buitenzintuiglijke situaties of het zien van beelden in een andere tijd, is er sprake van een paranormaal verschijnsel. De waarnemingen kunnen zowel betrekking hebben op de toekomst als op het verleden of heden. Iedere paragnost heeft eigen unieke eigenschappen ontwikkeld en daarom verschilt ook de waarneming. Een paragnost richt zich op allerlei gebeurtenissen en situaties. Zo komt het regelmatig voor dat er bijvoorbeeld bij misdrijven of situaties met vermiste personen een beroep wordt gedaan op de gaven van een paragnost. Het is ook mogelijk dat een paragnost consulten aanbiedt aan personen die graag meer willen weten over een bepaalde situatie. Denk daarbij aan het nemen van bepaalde beslissingen die invloed hebben op het leven en daarbij graag geholpen willen worden. Het komt ook voor dat een paragnost wordt ingeschakeld als er zich lichamelijke problemen voordoen. Het geven van nieuwe inzichten vormt vaak de basis van een consult bij een paragnost. Er is vaak sprake van een combinatie van het voorzien in informatie uit het verleden, heden en toekomst. Het is niet zo dat er een wetenschappelijke basis aan ten grondslag ligt. Iedereen moet zelf bepalen of het iets voor hen is. Een andere benaming voor een paragnost kan ook zijn helderziende.

Wat doet een paragnost

Een paragnost heeft dus de beschikking over een intuïtief vermogen om buitenzintuiglijke informatie waar te nemen. Dat is in elk geval een belangrijk verschil ten aanzien van een waarzegger die vaak gebruikmaakt van hulpmiddelen. Denk daarbij maar aan tarotkaarten of aan pendels net als aan koffiedik kijken of aan een kristallen bol om de toekomst te kunnen zien. Verder is het niet zo dat een paragnost als een magiër is aan te merken, want dat is eerder een persoon die aangeeft over magische toverkrachten te beschikken. Het komt in bepaalde situaties ook voor dat een paragnost werkzaam is als een magnetiseur. Dat is een persoon die bijvoorbeeld aan handoplegging doet om veelal het bestaan van lichamelijke klachten te verminderen.

Verder is het belangrijk te weten dat een paragnost met een medium te vergelijken is. Een medium is een persoon die beweert het vermogen te hebben om te communiceren met overleden mensen. Naast communicatie met geesten is het ook mogelijk dat een medium beweerd over het vermogen te beschikken om contact te leggen met aartsengelen. Het komt voor dat paragnosten niet alleen in individuele consulten voorzien, maar ook optredens geven voor zalen. Jomanda is bijvoorbeeld een bekend voorbeeld van een paragnost die in het verleden in Tiel volle zalen trok. Zo zijn er ook paragnosten geweest die hulp bieden om vermiste kinderen op te sporen. In sommige gevallen kan een paragnost ook aangemerkt worden als kwakzalver. Tegenwoordig kunnen paragnosten online consult geven door middel van de computer.

Wat is een paragnost

Een paragnost is dus iemand die beweert over paranormale vermogens te beschikken, waardoor hij of zij in staat is om informatie te verkrijgen die niet op normale wijze verklaard kan worden. Paragnosten beweren vaak dat ze helderziendheid, helderhorendheid, heldervoelendheid of andere paranormale gaven hebben, waarmee ze inzicht kunnen krijgen in het verleden, heden en toekomst van mensen. Ze kunnen beweren contact te kunnen maken met overledenen of boodschappen te ontvangen uit het universum.

Paragnosten bieden hun diensten aan om mensen te helpen bij het verkrijgen van inzichten, het vinden van antwoorden op levensvragen, het omgaan met verlies of het maken van belangrijke beslissingen. Ze kunnen consulten geven in de vorm van persoonlijke ontmoetingen, telefonische gesprekken of zelfs online via chat of e-mail. Het is belangrijk op te merken dat de beweringen en praktijken van paragnosten vaak omstreden zijn en niet wetenschappelijk kunnen worden onderbouwd. Hoewel sommige mensen geloven in de paranormale vermogens van paragnosten en er baat bij kunnen hebben, zijn er ook veel sceptici die deze claims afwijzen als pseudowetenschap.

Diverse taken als paragnost:

  • Buitenzintuiglijk waarnemen.
  • Horen, zien, voelen, weten, ruiken.
  • Inzicht geven in heden, verleden en toekomst.
  • Consulten geven.
  • Optreden voor publiek.
  • Handoplegging.
  • Vermissingen oplossen.
  • Contact leggen met overledenen.

Film: paragnost

Film: medium Jomanda

Opleidingen tot paragnost

Er is geen erkende opleiding beschikbaar die tot paragnost opleiden. Het is wel mogelijk om bijvoorbeeld cursussen te volgen om vaardigheden te ontwikkelen. Doorgaans is een paragnost die over beweert over bepaalde gaven te beschikken daarmee geboren. De meeste opleidingen die gericht zijn op het verder ontwikkelen van intuïtieve gaven worden gegevens door paragnosten of helderzienden. Het gaat hierbij bijvoorbeeld dus om een ervaringsdeskundige die aan de hand van de eigen ervaringen lesmateriaal samenstelt voor cursisten. Zo zijn er onder meer verschillende opleidingen om het mediumschap onder de knie te krijgen om met overledenen te communiceren en om te leren healen. Wanneer je gaat starten met je eigen bedrijf als zzp'er, dan is het belangrijk om de zzp administratie op een goede manier op te zetten. Dit kan tegenwoordig het beste bereikt worden door het gebruik van online boekhouden. Hiervoor is het wel belangrijk om eerst de verschillende boekhoudpakketten met elkaar te vergelijken. Zo kom je uiteindelijk tot het beste boekhoudprogramma zzp. Het is erg belangrijk om de financiële administratie op de juiste manier bij te houden als zelfstandig ondernemer.

Bedrijven waar een paragnost werkzaam kan zijn

Een paragnost kan onder meer werkzaam zijn als ondernemer of in dienst zijn bij bijvoorbeeld een telefoondienst of televisieprogramma waar consulten kunnen worden aangevraagd. Daarnaast is het ook mogelijk om paragnost niet als beroep uit te voeren, maar er op hobbymatige wijze mee bezig te zijn. Als ondernemer is het vaak zo dat een paragnost een eigen praktijk heeft en consulten aanbiedt aan personen. Verder is het mogelijk om bijvoorbeeld achter een stand te staan tijdens paranormale beurzen. Bekende paragnosten treden ook nog wel eens op voor publiek.

Competenties paragnost

Het is als paragnost belangrijk om spiritueel ingesteld te zijn en over een gave te beschikken om buitenzintuiglijk waar te nemen. Goed kunnen luisteren is in de praktijk van het geven van consulten van groot belang. Personen die op consult komen, willen namelijk graag antwoord op bepaalde vragen. Het is in dat kader eveneens van belang om begripvol en aardig te zijn, waarbij empathisch vermogen van pas komt. Ook het hebben van geduld is een eigenschap die nodig is als je een goede paragnost wilt zijn. Daarnaast is het belangrijk dat je anderen op hun gemak kan stellen.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als paragnost

Er zijn altijd mensen die geloven in de vaardigheden van een paragnost. Het arbeidsmarktperspectief is daarbij afhankelijk van het succes dat geboekt wordt. Het opbouwen van een goede naam is daarvoor uiteraard van groot belang. Bij het boeken van successen is het mogelijk om uit te groeien tot een bekende paragnost. In dat geval is het mogelijk om een groter publiek te bereiken en bijvoorbeeld voor de televisie te gaan werken. Of door een eigen telefoonlijn te starten, net als de mogelijkheid om groter te worden door publiek via internet aan te trekken.

Arbeidsvoorwaarden en salaris paragnost

Het is niet mogelijk om een gemiddeld salaris toe te kennen aan het beroep paragnost. Het inkomen is daarvoor namelijk onder meer afhankelijk van het aantal klanten dat bijvoorbeeld op consult komt. Het is mogelijk extra inkomsten te genereren door naar paranormale beurzen te gaan of door optredens voor publiek te verzorgen.

Eigen bedrijf starten als Paragnost

Als startende zzp'er is het, na de inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK), ook belangrijk om na te denken over de juiste verzekeringen. Afhankelijk van het type bedrijf en werkzaamheden kunnen verschillende belangrijke verzekeringen relevant zijn als Paragnost, waaronder:

Boekhoudprogramma vergelijken Paragnost

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Paragnost bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.

Klik hier om boekhoudsoftware te vergelijken voor een Paragnost.

Mijnzzp.nl