Waarzegger

Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...

Avatar van Team Mijnzzp

Een waarzegger beoefent waarzeggerij, wat betrekking heeft op het proberen inzichtelijk te maken van bepaalde vragen en/of situaties. Een andere meer moderne benaming voor een waarzegger is tegenwoordig ook wel paragnost. Hoe een waarzegger of paragnost precies werkt kan verschillen per waarzegger, omdat iedereen zo zijn eigen voorkeuren heeft. Het beroep waarzegger is al heel oud en kwam al voor in het oude China, in Babylonië, in Chaldea en in Egypte. In het verleden speelden waarzeggers een belangrijke rol binnen religies en geneeskunde. Tegenwoordig wordt de term waarzegger bijna niet meer gebruikt maar spreken we eerder van een paragnost. Binnen de waarzeggerij speelt astrologie en numerologie meestal een belangrijke rol. Daarnaast worden er verschillende soorten attributen gebruikt zoals tarotkaarten, koffiedik en de glazen bol om het waarzeggen mogelijk te maken. Ook het bekende handlezen is een vorm van waarzeggerij. Hoe een waarzegger precies werkt kan per waarzegger verschillen, omdat een waarzegger verschillende technieken kan hanteren om waarzeggerij te beoefenen. In alle gevallen zal een waarzegger bepaalde rituelen toepassen die het waarzeggen mogelijk maken. Of waarzeggerij bepaalde waarde heeft voor mensen is verder persoonlijk en kan per persoon verschillen. Waarzeggerij hoeft niet in alle gevallen een diepere betekenis te hebben voor mensen.

Binnen Nederland kennen wij de waarzeggerij voornamelijk van de televisie, waarbinnen paragnosten mensen helpen door het bieden geven van informatie. Wat deze waarde van de informatie is voor mensen is natuurlijk voor iedereen persoonlijk en dit kan per persoon verschillen. Daarnaast kennen we waarzeggers of de paragnosten van spirituele beurzen, waar mensen een consult kunnen krijgen.

Astrologie

  • De naam astrologie is afgeleid ut het Griekse woord asttrologia en is weer een samenstelling van astron (ster of sterrenbeeld). De voorspellingen die gedaan worden zijn gebaseerd op de samenhang tussen de bewegingen van de zon, maan en andere planeten.

Tarotkaarten

  • Tarot is een kaartspel dat bestaat uit 78 kaarten. Ondanks dat dit kaartspel ooit is gemaakt als gewoon kaartspel is het later in verband gebracht met mystiek en magie. Met deze kaarten kan men de toekomst voorspellen. Het Tarot spel bestaat uit 56 bijna gewone kaarten en 22 kaarten met afbeeldingen die Grote arcana genoemd worden. De kaarten bevatten weer namen zoals de Duivel, Zot, Kluizenaar, de Zon, de Geliefden en de Dood. Wie de kaarten regelmatig speelt wordt geacht zich op de toekomst voor te kunnen voorbereiden.

Glazen bol of Kristallen bol

  • De glazen bol geeft de waarzegger inzicht in iemands heden, verleden en zijn toekomst. Om de toekomst te voorspellen is het nodig om in een rustige kamer te zitten zonder stof. Stof in een kamer beïnvloed de paranormale verschijnselen tevens dient men een kaars op te steken.

Handlezen

  • Een handlezer leest (waarzegger) leest de toekomst door middel van het lezen van diverser lijnen op iemands hand. Door veel mensen wordt deze methode gezien als pseudowetenschap. Uit de linkerhand wordt het potentieel gelezen en uit de rechterhand hoe dit in het leven wordt gerealiseerd . Volgens veel handlezers wordt aangenomen dat door invloeden in het leven de lijnen kunnen veranderen. De meest bekende lijn in een hand is de zogenaamde levenslijn. Er zijn echter zeven lijnen.

Waarzegger:

Opleidingen tot waarzegger

Er bestaan geen landelijke opleidingsmogelijkheden voor het beroep waarzegger of paragnost. Wel zijn er veel cursussen te vinden waar iemand deel aan kan nemen om alle kneepjes van het vak onder de knie te krijgen. Een opleiding tot medium duurt over het algemeen één jaar, waar je als beginner start en langzaam doorgroeit tot ervaren medium. Dan ben je zelfstandig in staat om een consult te geven.

Bedrijven waar een waarzegger werkzaam kan zijn

Als waarzegger of paragnost werk je doorgaans als zelfstandig ondernemer of voer je de werkzaamheden uit als hobby. Een baan in loondienst is er niet als waarzegger of paragnost. Als waarzegger of paragnost werk je doorgaans op evenementen of beurzen of voer je de consulten bij mensen thuis uit. Tegenwoordig zijn er ook veel paragnosten die vanuit huis via het internet of telefoon consulten geven.

Competenties waarzegger

Als waarzegger ben je in staat je in te leven in andere mensen door goed te luisteren en stel je zelf veel vragen. Alle informatie die de waarzegger bereikt verwerk je met je paranormale gave om tot een goed consult te kunnen komen. Emoties van klanten kunnen nogal eens oplopen als deze de waarzegger bezoeken, en hier moet je op een professionele manier mee om kunnen gaan.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als waarzegger

Als waarzegger is er voldoende werk te vinden. Wel kan het enorm helpen als waarzegger als er voldoende naamsbekendheid is opgebouwd. Tegenwoordig zijn er ook veel waarzeggers of paragnosten bezig via het internet of telefoon om hun consulten te geven. Ze verdienen hier meestal goed mee. Doorgroeien als waarzegger of paragnost zit hem vooral in het bekender worden als medium en zo meer aanvragen te krijgen. Vooral via de telefoon of internet kunnen de inkomsten dan fors oplopen.

Arbeidsvoorwaarden en salaris waarzegger

Als waarzegger of paragnost werk je doorgaans als zelfstandig ondernemer of voer je de werkzaamheden uit als hobby. Arbeidsvoorwaarden zijn dan ook niet van toepassing op het beroep als waarzegger. Het salaris als waarzegger of paragnost is niet aan te geven omdat te specifiek is en zeer verschillend kan zijn per persoon. Wel is het zo dat vooral via de telefoon of via het internet de inkomsten van een waarzegger of paragnost behoorlijk kunnen oplopen.

Mijnzzp.nl