Team Mijnzzp

Opleiding volgen school

Als je op zoek bent naar een passende studie of baan, dan moet je weten waar je uit kunt kiezen. Of je nou middelbare scholier bent, net afgestudeerd, al jaren zelfstandig of ongewild werkloos: beeldvorming op basis van betrouwbare informatie blijft ontzettend belangrijk. In een schreeuwerig en onoverzichtelijk beroepenlandschap is dat nog niet zo eenvoudig. Wat nou als je op één plek terecht zou kunnen voor duurzame beroepsoriëntatie? Mijnzzp.nl is die plek. Met meer dan 1500 verschillende beroepen -verdeeld over 37 branches- maken wij beroepsoriëntatie toegankelijk voor iedereen. Wij leggen je graag uit wat wij voor jou kunnen betekenen!

Van alle markten thuis

Ons platform is een digitale toolbox die ruimte biedt voor uitgebreide verdieping. Natuurlijk vind je inhoudelijk nuttige informatie, maar we laten beroepen bijvoorbeeld ook tot leven komen door aansprekende filmpjes. Zo krijg je een realistisch en concreet beeld. Wil je weten wat je kunt verdienen met een bepaald beroep? Geen probleem! Aan elk beroep is niet alleen een salarisindicatie gekoppeld, je kunt ook gebruikmaken van handige calculators om heel nauwkeurig je inkomen te berekenen. Daarnaast ben je dankzij zorgvuldig opgestelde beroepscompetenties altijd in staat talenten en vaardigheden te spiegelen. Onze bezoekers maken ook dankbaar gebruik van actuele marktperspectieven, omdat wij als geen ander weten dat de arbeidsmarkt dynamisch is en voortdurend in beweging.

Echt alles?

Op mijnzzp.nl vind je álle beroepen. Echt alles? Ja, echt alles. Los van de excentrieke en unieke manieren die mensen verzinnen om geld te verdienen, hebben wij alle beroepen die ertoe doen verzameld. En dat blijven we doen. Van verpleegkundige tot automonteur. Van leerkracht tot systeembeheerder. Van grafisch vormgever tot kapper. Van brandweerman tot ICT-manager. We houden de ontwikkelingen niet alleen per branche, maar ook per specifieke beroepsgroep nauwlettend in de gaten. Onze beroepsprofielen zijn daardoor altijd up to date. Niet in de laatste plaats door onze meedenkende bezoekers. Dus heb je suggesties of ideeën? Laat het ons vooral weten! Mijnzzp.nl is een interactief platform van en voor iedereen en wij staan dan ook altijd open voor vernieuwing en verbetering.

Op eigen kracht

Niet iedereen wil in loondienst werken. Voor sommigen is de drang naar ondernemerschap en onafhankelijk groot. Gelukkig kun je veel beroepen ook als zzp’er beoefenen. Een eigen bedrijf mét personeel behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Wie je ook bent en wat je verhaal ook is, wij stellen onze knowhow graag ter beschikking aan iedereen: of je nou wel of (nog) niet staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Wil je weten wat de valkuilen zijn voor een beginnende kapper? Worstel je als zelfstandig ICT’er met het bepalen van je uurtarief? Benieuwd hoe je als freelance tekstschrijver aan opdrachten komt? Nog nooit als werkgever een sollicitatiegesprek gevoerd? Lees, luister, kijk en leer van ons platform! Dankzij een sterk netwerk en de brede ervaring die wij inmiddels hebben opgebouwd, kunnen wij ons uitstekend verplaatsen in werk- en opdrachtgevers en zijn wij moeiteloos in staat elke hindernis te vertalen naar concrete adviezen en handige tips. Dat maakt ons platform ook onmisbaar voor zzp’ers, freelancers, ondernemers en bedrijven.

Educatieve kracht

Steeds meer scholieren weten mijnzzp.nl te vinden, omdat ons platform ook in educatieve zin een grote rol van betekenis speelt. Onderwijsinstellingen verwijzen vaak en graag naar mijnzzp.nl en daar zijn we trots op. Zit je in groep 7 en gaat je spreekbeurt over ouderenzorg? Moet je als marketingstudent een paper schrijven over internetondernemers? Zoek je nuttige blogs over topsport als aanleiding voor je afstudeerscriptie? Op mijnzzp.nl zit je goed. Scholieren en studenten van alle leeftijden en achtergronden kunnen uitstekend uit de voeten op onze site, vanuit welk onderwijsperspectief dan ook. Onderwijs staat bij ons letterlijk en figuurlijk hoog op de agenda. We besteden niet alleen aandacht aan belangrijke onderwijsevents, maar staan ook nauw in verbinding met studenten en gerenommeerde onderwijsinstellingen. In onze database zijn naast beroepen, bedrijven en overheidsinstanties ook veel onderwijsinstellingen opgenomen. Wij moedigen een actieve en open leerhouding niet alleen aan, maar streven dat zelf ook na. Wat wij leren, willen we delen: van onze lessons learned mag iedereen profiteren!

Context en relatie

Op mijnzzp.nl leggen we ook voortdurend verbanden tussen branches en beroepen. Voor sommige beroepen heb je bijvoorbeeld dezelfde competenties nodig. Stressbestendigheid is niet alleen als brandweerman, maar ook als beveiligingsmedewerker van belang. Vaardigheden en materiaalkennis zijn niet alleen onontbeerlijk voor schilders, maar ook voor stukadoors. Als marketeer moet je weten hoe je social media kunt inzetten om een boodschap over te brengen, maar als communicatieadviseur in dienst van de overheid natuurlijk ook. Om die reden hebben we onderaan elk beroepsprofiel aanverwante beroepen geplaatst, zodat je zelf heel makkelijk een vergelijk kunt maken. Met onze blogs spelen we niet alleen in op actualiteit, maar duiden we ook de arbeidsmarkt en het ondernemersklimaat. Het behoeft geen uitleg dat de Coronapandemie bepaalde bedrijfstakken keihard geraakt heeft, zoals de horeca bijvoorbeeld. Je zou maar weekendhulp, portier of groothandelaar zijn… Op ons platform lees je erover en kom je eenvoudig en snel in contact met bedrijven en onderwijsinstellingen.

Switchen?

De Coronapandemie heeft ook veel mensen noodgedwongen tot nadenken aangezet. Banen staan op de tocht en aan de nood- en steunpakketten van de overheid komt ook een keer een einde. Moet ik als kapper in loondienst een carrièreswitch overwegen? Hoe groot is de kans dat ik als hotelhost binnenkort wordt ontslagen? Zal ik eindelijk eens voor mezelf gaan beginnen nu ik verplicht thuis moet blijven? Terechte en soms zelfs prangende vragen waar je zo snel mogelijk antwoord op wilt hebben. Mijnzzp.nl biedt uitkomst. Je vindt nuttige informatie over eventuele omscholing en daarnaast maak je handig gebruik van tips en tricks als je besloten hebt een zelfstandig bestaan op te bouwen. Zo kom je dankzij ons platform beslagen ten ijs, welke keuze je ook maakt. Bezoek is en lidmaatschap is bovendien gratis. Geen provisie of andere verborgen kosten: gewoon gratis. Op die manier profiteert iedereen mee. Van scholier tot beginnend zzp’er en van werkzoekende tot succesvol MKB-ondernemer: we helpen elkaar verder.

Toegankelijk, gebruiksvriendelijk en compleet

Wij zijn natuurlijk niet de enige site waar je informatie kunt vinden over beroepen. Concurrentie is ook niet erg. Daar blijf je scherp van en het motiveert ons om onderscheidend te blijven. Wij gaan uit van onze eigen kracht, maar luisteren ook voortdurend naar de wensen van partners, leden en bezoekers. Zo zijn wij blijvend in staat een zo toegankelijk, gebruiksvriendelijk en compleet mogelijk platform te creëren. Wij stellen kwalitatief hoogwaardige content beschikbaar waar je logisch doorheen navigeert. De meest populaire beroepen worden bijvoorbeeld groter weergegeven. Zoekfuncties zijn gefilterd per branche of beroep en zoekresultaten leveren ook nuttige aanvullende informatie op. Onze calculatiemogelijkheden zijn divers en altijd op maat te snijden voor welke situatie dan ook. Of het nou gaat om inkomen, salaris, pensioen, hypotheek of boekhouding: wij maken persoonlijke en realistische berekeningen mogelijk.

In a nutshell

Hoe vat je mijnzzp.nl samen in een paar zinnen? Mijn zzp.nl is een breed georiënteerd platform met een compleet en rijk aanbod aan beroepen. Ons interactieve platform is sterk verbonden met betrouwbare partners, maatschappelijk relevant en educatief van betekenis. Op verbindende en inspirerende wijze maken wij beroepsoriëntatie kosteloos toegankelijk voor iedereen. Met persoonlijk toepasbare tools is onze content weliswaar gebruiksvriendelijk raadpleegbaar, maar ook altijd voor verbetering vatbaar. We delen wat we leren en staan altijd open voor vernieuwing. Zo blijven we bouwen aan een toekomstbestendig platform waar iedereen een bijdrage aan kan leveren en waar iedereen van kan profiteren. Mijnzzp.nl is namelijk van iedereen en voor iedereen. Daarom kijken we uit naar jouw bezoek! Daar doen we het tenslotte voor.

Lees ook ons artikel: Help, hoe maak ik een stageverslag?

Mijnzzp.nl