Hotelportier

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Hotelportier?

Een hotelportier is verantwoordelijk voor diverse werkzaamheden die te maken hebben met het ontvangen en begeleiden van hotelgasten. De belangrijkste taak van een hotelportier is het verwelkomen van gasten en het eventueel ophouden van de deur van het hotel, als deze niet voorzien is van een draaideur of schuifdeur. Andere belangrijke werkzaamheden van een hotelportier zijn het openen van de autoportieren, zodat gasten zich welkom voelen, en het aannemen van de koffers. Daarnaast kan een hotelportier verantwoordelijk zijn voor het parkeren of voorrijden van auto's van de gasten als ze daar behoefte aan hebben. In dat geval kan een hotelportier ook aangemerkt worden als car park host. Deze dienst is meestal zeer welkom als het parkeren van de auto lastig is, zoals binnen een drukke binnenstad. Een hotelportier draagt dan ook voor een belangrijk deel bij aan de gastvrijheid en dienstverlening van een hotel en is een belangrijk visitekaartje van het hotel. Het is overigens niet zo dat alle hotels gebruikmaken van een hotelportier. Dit is meestal alleen het geval bij de luxere hotels, die gebruikmaken van het hotelclassificatiesysteem. Het beroep hotelportier moet over het algemeen heel ruim gezien worden, omdat een hotelportier niet alleen verantwoordelijk is voor het openen van deuren. Een andere benaming voor hotelportier kan namelijk ook poortwachter zijn. De term poortwachter houdt in dat er sprake is van een toezichthouder. Het is dus de hotelportier die gezien kan worden als poortwachter. Een poortwachter kan ook verantwoordelijk zijn voor het bewaken van een parkeerterrein. De functie hotelportier heeft dan ook niet alleen te maken met service, omdat een hotelportier ook verantwoordelijk kan zijn voor het buiten houden van ongewenste gasten, die verder niks te zoeken hebben in een hotel. Dit kan vooral binnen drukke steden erg belangrijk zijn om overlast of criminaliteit te voorkomen.

Lees verder...

Salaris en tarief van een Hotelportier

Wat is het salaris en tarief van een Hotelportier? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Hotelportier in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Hotelportier

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Hotelportier bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl