Google Ads Specialist

Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...

Team Mijnzzp

Een Google Ads specialist is gespecialiseerd in het opzetten van Google Ads campagnes en in het beheren van Google Ads campagnes. Google Ads is voor veel bedrijven erg belangrijk, omdat het de bekendste en de makkelijkste manier is om op een goede manier reclame te kunnen maken op internet. Naast het opzetten en beheren is het belangrijk dat een Google Ads specialist weet hoe hij alle gegevens moeten analyseren, zodat er lage klikkosten ontstaan tegenover een goed rendement. Lage klikkosten en een goed rendement klinken wellicht heel makkelijk, maar dat is het in de meeste gevallen niet. Google Ads maakt gebruik van het Pay-Per-Click Systeem (PPC), waardoor het erg belangrijk is dat zoveel mogelijk klikken gericht zijn en dat ze uiteindelijk zorgen voor een lead of verkoop. Het op de juiste manier analyseren van de gegevens is daarom belangrijk. Ook het kiezen van de juiste zoekwoorden kan helpen om de kosten te reduceren. Een Google Ads specialist weet dus precies wat er moet gebeuren om een Google Ads campagne succesvol te laten zijn. Tegenwoordig is het ook mogelijk om Google Ads campagnes uitbreid te testen in de testomgeving van Google Ads voordat deze live gaat. Wel blijft het belangrijk om de conversies te monitoren via Google Ads of Google Analytics, zodat de Google Ads campagne steeds verder geoptimaliseerd kan worden. Google Ads maakt gebruik van een veilingsysteem, waardoor bepaalde zoektermen erg kostbaar kunnen zijn per klik. Een combinatie van zoekwoorden is in de meeste gevallen stukken goedkoper dan een enkel zoekwoord. Ook het regionaal instellen van zoekwoorden kan erg nuttig zijn als een bepaald bedrijf niet door het hele land wenst te adverteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een schilder, die werkzaam is in Noord-Holland. Deze schilder zal over het algemeen geen behoefte hebben aan mogelijke klanten uit Limburg.

Een Google Ads specialist is meestal een online-marketeer of webmaster die regelmatig gebruikmaken van Google Ads. Het beroep Google Ads specialist moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat iedereen gebruik kan maken van Google Ads. Wel is het belangrijk dat een Google Ads specialist beschikt over de nodige ICT-kennis, omdat het op een goede manier inzetten van Google Ads om de nodige kennis vraagt. Een Google Ads specialist hoeft geen allround programmeur te zijn, echter is het wel belangrijk dat een Google Ads specialist gegevens kan analyseren, omdat het monitoren van een Google Ads campagnes belangrijks is. Wie gebruik wenst te maken van Google Ads moet zich goed beseffen dat er ook binnen Google Ads veel concurrentie is, waardoor de kosten behoorlijk kunnen oplopen. Een Google Ads campagne starten is over het algemeen pas het begin, omdat het ook belangrijk is dat de advertenties aansluiten op de uiteindelijke website. Gerichte bezoekers moeten dan ook op de juiste landingspagina uitkomen, die aansluit op de advertentie. Als bezoekers zelf moeten zoeken op de website voordat ze op de juiste pagina uitkomen is er geen goede landingspagina uitgekozen. Iemand die bijvoorbeeld een elektrische fiets zoekt moet dus uitkomen op de pagina met elektrische fietsen en niet op de homepage van een website.

Waarom Google Ads gebruiken

Google Ads is een van de makkelijkste manieren om reclame te maken op het internet. Google Ads wordt dan ook door veel verschillende ondernemers, instellingen en overheden toegepast om op een relatief makkelijke manier reclame te kunnen maken op het internet. Deze reclame heeft niet alleen betrekking op websites, omdat Google Ads ook toegepast kan worden binnen video's. Het mooie van Google Ads is dat gebruikers zelf kunnen instellen hoeveel reclame ze precies willen maken en tegen welke kosten. Met andere woorden is Google Ads een beheersbaar reclameplatform, waardoor gebruikers niet voor verrassingen komen te staan. Ook is Google Ads een betrouwbaar reclameplatform, waardoor gebruikers niet bang hoeven te zijn voor misbruik. Google is tegenwoordig zo slim dat bijna alle vormen van misbruik automatisch doorzien zullen worden. In het verleden kwam het nogal eens voor dat concurrente van bepaalde bedrijven op elkaars reclame gingen klikken om de kosten van een reclamecampagne op te voeren. Deze klikfraude komt tegenwoordig bijna niet meer voor, omdat Google dit zal herkennen als fraude.

Google Ads en bedrijven

Het is denkbaar dat een Google Ads specialist binnen bedrijven ook te maken heeft met andere specialisten. Denk bijvoorbeeld aan een marketinganalist, marktonderzoeker, productmanager en aan brand manager. Dit is vaak het geval binnen grotere organisatie en marketingbureaus. In andere gevallen zal een Google Ads specialist zelfstandig verantwoordelijk zijn voor het beheren en optimaliseren van campagnes. Vanzelfsprekend is het verhogen van de conversie voor veel verschillende bedrijven belangrijk.

Enkele belangrijke Google Ads tips:

  • Gebruik de juiste zoekwoorden, zodat er geen onnodige clicks ontstaan
  • Gebruik geotargetting (regionale vindbaarheid)
  • Gebruik uitsluitingszoekwoorden, zoals gratis of goedkoop
  • Koppel Google Ads met Analytics om resultaten te monitoren
  • Stel een daglimiet in om een betere spreiding te krijgen
  • Weet hoeveel je per click gaat betalen
  • Zorg dat bezoekers op de juiste pagina uitkomen (landingspagina)

Het Google Ads team:

Opleidingen tot Google Ads Specialist

Het beroep Google Ads specialist is te algemeen om een gerichte opleiding te kunnen benoemen, omdat iedereen gebruik kan maken van Google Ads. Wel is het zo dat een Google Ads specialist over de nodige ICT-kennis moet beschikken. In dat opzicht kan de Hbo-opleiding ICT aangemerkt worden als geschikte opleiding. Het werken met Google Ads heeft verder niet echt te maken met opleidingen, omdat iedereen kan werken met Google Ads. Het beroep Google Ads specialist kan daarnaast op veel verschillende vaklieden betrekking hebben die online actief zijn. In alle gevallen is het wel belangrijk dat een Google Ads specialist beschikt over de nodige kennis. In dat opzicht kan het ook raadzaam zijn om een passende cursus of externe opleiding te volgen, omdat het werken met Google Ads wel om specialistische kennis vraagt. AdSense Specialist. Daarnaast zijn er ook genoeg externe opleidingsinstituten te vinden waar je een opleiding kan volgen. Ook de boekhouding is belangrijk als zelfstandig ondernemer.

Bedrijven waar een Google Ads Specialist werkzaam kan zijn

Een Google Ads specialist kan voor veel verschillende bedrijven, instellingen en overheden werkzaam zijn, die te maken hebben met online activiteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan webshophouders, online marketeers, webmasters, internetondernemers, middenstanders, autohandelaren, reisadviseurs of aan recreatieondernemers. Daarnaast is het prima denkbaar dat een Google Ads specialist werkzaam is voor een ICT-bedrijf of als ondernemer. Eigenlijk kan een Google Ads specialist overal wel werkzaam zijn om Google Ads voor veel bedrijven, instellingen en overheden belangrijk is. In de meeste gevallen heeft het reclame maken via Google Ads wel te maken met commerciële activiteiten, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Denk bijvoorbeeld ook aan politieke partijen, die via Google Ads reclame maken tijdens een campagneperiode om stemmen en/of leden te verkrijgen. Zoals eerder omschreven kan iedereen gebruikmaken van Google Ads, waardoor een Google Ads specialist overal wel werkzaam kan zijn, op verschillende manieren. Een andere benaming voor Google Ads specialist kan SEA specialist zijn.

Competenties Google Ads Specialist

De belangrijkste competentie van een Google Ads specialist is dat de Google Ads specialist over een brede kennis beschikt van Google Ads. Deze brede kennis is belangrijk, omdat Google Ads zeer veel mogelijkheden heeft, die van invloed kunnen zijn op de uiteindelijke resultaten. Daarnaast is het belangrijk dat een Google Ads specialist gegevens op de juiste manier kan analyseren, zodat er wellicht aanpassingen doorgevoerd kunnen worden, waardoor de prestaties van de reclamecampagne zullen toenemen. Met andere woorden kan het belangrijk zijn dat een Google Ads specialist beschikt over wiskundig inzicht. Zoals eerder omschreven hoeft een Google Ads specialist geen programmeur te zijn, echter zal een Google Ads specialist wel over de nodige basiskennis moeten beschikken. Omdat een Google Ads specialist regelmatig zal samenwerken kan ook communicatie aangemerkt worden als belangrijke competentie. Algemeen belangrijke woorden als Google Ads specialist zijn zelfstandigheid, kennis, monitoren, analytisch, presteren, plannen en organiseren.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als Google Ads Specialist

Het arbeidsmarktperspectief als Google Ads specialist is niet zomaar aan te geven, omdat iedereen eigenlijk aangemerkt kan worden als Google Ads specialist. Het beroep Google Ads specialist kan daarnaast betrekking hebben op zeer veel verschillende ICT-specialisten, die op verschillende manieren werkzaam kunnen zijn. Over het algemeen is het wel zo dat alleen echte Google Ads specialisten zichzelf Google Ads specialist zullen noemen. In dat opzicht is het prima denkbaar dat we spreken van een allround ICT-specialist, die werkzaam is als ondernemer voor verschillende opdrachtgevers. De doorgroeimogelijkheden van een Google Ads specialist kunnen gezien worden in het opbouwen van een goede naam, waardoor steeds meer bedrijven gebruik willen maken van je diensten als Google Ads specialist. Verdere doorgroeimogelijkheden zijn niet zomaar aan te geven, omdat de doorgroeimogelijkheden ook afhankelijk zijn van het opleidingsniveau en je eigen competenties.

Arbeidsvoorwaarden en salaris Google Ads Specialist

Er zijn geen specifieke voorbeelden te geven van de arbeidsvoorwaarden, omdat ze sterk uiteen kunnen lopen per bedrijf en opleidingsniveau. Daarnaast zijn de meeste Google Ads Specialisten werkzaam als zelfstandig ondernemer en bepalen ondernemers zelf hun arbeidsvoorwaarden. Ook is het voor dit beroep niet mogelijk om een salarisindicatie te geven, omdat de werkzaamheden daarvoor te specifiek zijn.

Boekhoudsoftware vergelijken voor Google Ads Specialist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Google Ads Specialist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.

Mijnzzp.nl