Team Mijnzzp

Bouwbedrijf starten

Het is een droom van veel mensen binnen de bouwsector om hun eigen onderneming op te starten. Dit geldt in het bijzonder voor zzp'ers die een eigen bouwbedrijf willen oprichten. Dit zijn meestal ervaren bouwvakkers die zelfstandig opereren en veel ervaring hebben met allerlei soorten projecten. Een bouwbedrijf opstarten is niet zo moeilijk, maar het vraagt wel om een aantal stappen. Er zijn inmiddels veel zzp'ers werkzaam met een eigen bouwbedrijf. Hoe kun je beginnen? Lees hier wat er allemaal nodig is om aan de slag te gaan!

Startende ondernemers

De meeste starters binnen de bouwsector bieden verschillende diensten aan. Dit is logisch, omdat er veel verschillende soorten projecten worden uitgevoerd. Er zijn bijvoorbeeld ondernemers die alleen opdrachten voor kleinere werken aannemen en andere bedrijven doen alles van A tot Z. Het is dus verstandig om eerst te bepalen wat voor soort projecten jij gaat doen en welke klussen je aanneemt. Dit heeft invloed op de inrichting van jouw bedrijf. De bedrijfsactiviteiten zijn ook van invloed op de inschrijving bij de KvK. Startende zzp'er kunnen bijvoorbeeld alleen timmerwerk uitvoeren, maar ook een bouwbedrijf starten dat allround is.

Bouwbedrijf inschrijven

Bij de inschrijving moet je rekening houden met de rechtsvorm. De rechtsvorm bepaalt namelijk ook de persoonlijke aansprakelijkheid en is dus ook onder andere bepalend voor het risico van je onderneming. Er zijn verschillende rechtsvormen waaruit gekozen kan worden, zoals de eenmanszaak, vennootschap onder firma of de besloten vennootschap. Kijk goed welke rechtsvorm het beste bij jouw situatie past en schrijf je bedrijf in. Als je een eigen bedrijf gaat starten is het goed om na te denken welke risico's je loopt op aansprakelijkheid. Voordat je je bedrijf inschrijft moet je dus de rechtsvorm voor jezelf bepalen. De Kamer van Koophandel kan hier meer over vertellen. Vanzelfsprekend moet je ook een goede bedrijfsnaam bedenken.

Btw-nummer

Na het inschrijven bij de kamer van koophandel krijg je automatisch een btw-nummer van de Belastingdienst. Dit nummer moet je gebruiken op alle facturen die je uitschrijft en is nodig voor de btw-aangifte. Tegenwoordig spreekt de Belastingdienst niet meer van een btw-nummer, maar van een btw-ID. Wanneer je een eigen bedrijf start, ontvang je een btw-ID van de Belastingdienst. Zorg ook voor een eigen zakelijke rekening, zodat je hier de inkomsten op kunt laten storten. De zakelijke rekening van je eigen bedrijf is belangrijk, omdat hiermee alle financiële transacties inzichtelijk zijn. Zorg er ook voor dat je de zakelijke rekening van je bedrijf niet verward met de rekening van je privé-uitgaven. Het komt nogal eens voor dat een startende ondernemer dit verkeerd doet.

Btw-aangifte doen

Wanneer je een eigen bedrijf opricht, moet je natuurlijk ook btw ontvangen en afdragen. Elke kwartaal is het verplicht om de btw-aangifte in te dienen bij de Belastingdienst. De omzetbelasting moet je ook op de facturen vermelden. Wanneer je geen omzetbelasting hebt ontvangen, betekent dit niet dat je geen aangifte hoeft te doen. Om problemen te voorkomen met de Belastingdienst is het verstandig om de aangifte goed te controleren voordat je deze indient. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verwarren van exclusief btw en inclusief btw. Binnen de bouwsector kun je ook te maken krijgen met de verleggingsregeling.

Boekhouding regelen

De meeste ondernemers vinden het lastig om hun eigen boekhouding bij te houden. Deze kan worden uitbesteed aan een administratiekantoor, boekhouder of je kunt gebruikmaken van software zoals Exact. De meeste startende ondernemers kiezen tegenwoordig voor een online boekhoudprogramma. Hierdoor is het bijhouden van de complete administratie en de boekhouding veel eenvoudiger. Binnen de bouw zijn er voldoende geschikte boekhoudprogramma's te vinden. Een goed boekhoudprogramma is bijvoorbeeld e-boekhouden. E-boekhouden.nl is voor de zelfstandig ondernemer de eerste 15 maanden gratis te gebruiken. Hierdoor blijven de vaste kosten bij de start van je eigen bedrijf laag. De administratie goed regelen is belangrijk om problemen met de Belastingdienst te voorkomen. Vanzelfsprekend kun je ook overwegen om de complete administratie uit te besteden. Dit is wel een stuk kostbaarder dan het zelf bijhouden. Bij het starten van je bouwbedrijf moet je hierover wel goed nadenken.

Ondernemingsplan maken

Als startende ondernemer is het verstandig om een ondernemingsplan te maken. In dit plan staat precies beschreven wat je bedrijf gaat doen en hoe je dat gaat doen. Het is ook belangrijk om hierin aan te geven hoe je de financiering van je bedrijf wilt gaan aanpakken. Een goed ondernemingsplan helpt je om te groeien en het overzicht te houden over je eigen bedrijf. Een ondernemingsplan maken is niet verplicht, echter kan een goed bedrijfsplan enorm helpen bij de start van je eigen bedrijf. Binnen het bedrijfsplan staat alles duidelijk omschreven volgens een stappenplan. Het stappenplan maakt ondernemerschap bij de start makkelijker. Een bedrijfsplan kan ook aangemerkt worden als financieel plan.

Juiste verzekeringen afsluiten voor je bouwbedrijf

Als zzp'er is het belangrijk om over de verzekeringen na te denken. Als zzp'er kun je bijvoorbeeld te maken krijgen met aansprakelijkheid. Heb je een bouwbedrijf, dan is het verstandig om na te denken over een aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering dekt schade die jij of je bedrijf toebrengt aan anderen. Voor deze risico's is het belangrijk om goede bouwverzekeringen af te sluiten. Wanneer jij dan schade veroorzaakt bij particulieren, wordt deze gedekt door de verzekering. Er zijn verschillende geschikte verzekeringen te vinden.

Als zelfstandig ondernemer is het ook belangrijk om een verzekering af te sluiten tegen arbeidsongeschiktheid. Je zult niet de eerste zelfstandig ondernemer zijn die ziek of arbeidsongeschikt raakt. Arbeidsongeschiktheid kan ernstige financiële gevolgen hebben voor je bedrijf. Daarom is het verstandig om een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt bijna alle kosten die gemaakt worden door ziekte en arbeidsongeschiktheid. Starters binnen de bouw doen er verstandig aan om goed naar alle verzekeringen te kijken. De beste verzekeringen kunnen ook afhankelijk zijn van de diensten die je aanbiedt. Een belangrijke verzekering is bijvoorbeeld ook een CAR-verzekering.

Eigen bouwbedrijf starten

Voor de start van je eenmanszaak moet je dus verschillende belangrijke zaken goed regelen. Een van die belangrijke punten is het bedenken van een pakkende bedrijfsnaam voor je eenmanszaak. Andere zaken die je voor jezelf moet bepalen is welke diensten je allemaal gaat aanbieden. Wil je zelf alles doen, zoals veel zzp'ers doen binnen de bouw, of zou je een aantal onderdelen uit willen besteden?

Het is ook belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden voor personeel. Ben je van plan om meerdere medewerkers in dienst te nemen, of ga je het allemaal zelf doen? Heb je een goed beeld van wat je wilt en wat er nodig is om jouw droom te realiseren, dan kan de start van je bouwbedrijf niet meer lang op zich laten wachten. Wanneer je gebruikmaakt van personeel is het wel belangrijk om naar aanvullende verzekeringen te kijken.

Opdrachten krijgen als zelfstandig ondernemer

Voor een startende ondernemer binnen de bouw is het belangrijk om voldoende opdrachten te krijgen. Voor de start is het wellicht lastig om een opdrachtgever aan je te binden, daarom kan het verstandig zijn om eerst veel reclame te maken voor je onderneming. Je kunt al een aantal zaken regelen om reclame te maken, zoals het laten maken van een goede website of het ontwerpen van flyers. Ook kan je ervoor kiezen om deel te nemen aan beurzen binnen de bouwsector. Op deze manier kom je in contact met veel potentiële opdrachtgevers. Een bedrijf starten is meer dan het inschrijving van je onderneming. Zorg dus ook voor online marketing en het onderscheiden van je bedrijf van andere bouwers.

Straat met kantoorgebouwenDe meeste ondernemers binnen de bouwwereld hebben voldoende opdrachten. Er zijn ook steeds meer zzp'ers die eigen opdrachten aannemen.

Zorg er wel voor dat je beschikt over de juiste verzekeringen om mogelijke problemen te voorkomen.

Lees ook ons artikel: Je eigen klusbedrijf beginnen doe je zo

Mijnzzp.nl