Team Mijnzzp

Mensen onderweg naar werk

Het is niet altijd even gemakkelijk om als zzp'er doorlopend aan het werk te zijn. Hoewel dat ook weer afhangt van de branche waarin je als ondernemer werkzaam bent. Zo zijn het op dit moment gouden tijden voor zzp'ers in de bouwbranche. Dat is echter niet altijd het geval geweest en bovendien zijn er allerlei sectoren, waarin zzp'ers naarstig op zoek zijn naar werk en opdrachten. Dan is het vraag hoe kom je als zzp'er aan werk en aan nieuwe opdrachten? Ontdek hier een aantal opties die zeker nuttig zijn om gebruik van te maken.

Zoek online-opdrachten

Er ligt werk voor je klaar net als dat er voldoende opdrachten zijn. Je hoeft alleen maar online op zoek te gaan om werk binnen te halen. Neem daar wel de tijd voor en onderzoek op welke platforms jouw doelgroep van opdrachtgevers zich bevindt. Er zijn bijvoorbeeld allerlei websites in de vorm van marktplaatsen waar werk wordt aangeboden en waar werk gevraagd wordt. Maak dan ook meteen van de gelegenheid gebruik om je in te schrijven en jezelf als zzp'er aan te bieden. Het kan namelijk ook maar zo zijn dat er opdrachtgevers op platforms op zoek zijn naar jou.

Blaas nieuw leven in je netwerk

Als de zaken goed gaan, is het belangrijk om te blijven netwerken, maar dat geldt zeker ook als er werk nodig is. Dan is je netwerk juist ideaal om in te schakelen en te laten weten dat je ruimte en tijd hebt voor het aannemen van nieuwe opdrachten. Overigens zijn er genoeg ondernemers die zich nog niet hebben ingelaten met professionele netwerken. Als dat het geval is dan is het een prima moment om te beginnen met het opbouwen van een professioneel netwerk.

Kijk in de regio of er netwerkbijeenkomsten zijn en bezoek beurzen die voor jouw werkzaamheden relevant zijn. Kom je op feesten of partijen, laat jezelf dan zien als zzp'er als professional binnen je vakgebied. Als de zaken weer goed gaan, vergeet dan niet om je zakelijke relaties te onderhouden.

zzp-ers

Boekhouden en factureren op een manier die je begrijpt? Maak het jezelf gemakkelijk als zzp'er!

Maak gebruik van een boekhoudprogramma speciaal gemaakt voor zzp'ers.

Lees ook: Stopt je zzp opdracht ineens? Dit zijn je rechten

Mijnzzp.nl