Team Mijnzzp

Opdrachten zoeken zzp

Wil je graag starten als zzp'er. Dan is het wel belangrijk dat je genoeg opdrachten krijgt. Maar hoe vind je die opdrachten en welke stappen moet je ondernemen om ervoor te zorgen dat je voldoende werk hebt? Over het algemeen hebben de meeste zzp'ers geen moeite met het krijgen van voldoende opdrachten. Dit komt ook omdat er veel vraag is naar goede zzp'ers. Opdrachtgevers weten dat ze bij een zzp'er meestal kunnen aankloppen voor een groot scala aan diensten.

Eigen opdrachten of je verhuren als zzp'er

Het is niet zo dat alle zzp'ers zich verhuren aan opdrachtgevers. Er zijn ook redelijk veel zzp'ers die zich alleen richten op eigen werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het opstarten van een e-commerce website, zoals een webshop. In dit geval heb je niet per se opdrachtgevers nodig. Wel is het zo dat je een aantal zaken moet regelen om succesvol te kunnen zijn met je bedrijf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

Starten als zzp'er

Het op de juiste manier starten als zzp'er heeft alles te maken met de voorbereiding. Afhankelijk van de branche waarin je gaat werken, zijn er een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk dat je onderzoekt waar je doelgroep zich bevindt. Als je weet waar je doelgroep zich bevindt, kun je ervoor zorgen dat je op die plekken aanwezig bent. Dit kan zowel online of offline zijn.

Wat moet je regelen als startende zzp'er?

Houd er bij het starten als zzp'er ook rekening mee dat je een aantal zaken moet regelen. Zo heb je bijvoorbeeld een inschrijving nodig in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel om een omzetbelastingnummer en btw-identificatienummer te ontvangen. Vergeet ook niet om de boekhouding te regelen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een boekhoudprogramma.

Naamsbekendheid vergroten

Als zzp'er kan het enorm helpen om de naamsbekendheid te vergroten. Dit kan op verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld een website oprichten en schrijven over verschillende onderwerpen. Houd hierbij wel rekening met het feit dat je moet blijven schrijven om de aandacht van lezers vast te houden.

Een andere manier om de naamsbekendheid te vergroten, is door gebruik te maken van social media. Zorg ervoor dat je bedrijf op alle relevante social media kanalen aanwezig is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Twitter, Facebook en LinkedIn. Wanneer je op social media actief bent, zorg dan dat je ook regelmatig nieuwe content plaatst. Dit kan in de vorm van een blog, foto of video.

Het ouderwetse netwerken

Netwerken is altijd een goede manier om nieuwe contacten op te doen. Dit kan online, maar je kunt ook naar offline events gaan. Zo zijn er bijvoorbeeld regelmatig netwerkborrels of andere events waar ondernemers elkaar ontmoeten. Dit is een ideaal moment om nieuwe contacten op te doen en je naamsbekendheid te vergroten.

Het belang van een goede website

Als zzp'er is het enorm belangrijk dat je beschikt over een goede zakelijke website. Dit is vaak het eerste wat opdrachtgevers bekijken wanneer ze op zoek zijn naar een zzp'er. Zorg ervoor dat de website up-to-date is en voldoet aan de laatste eisen. Denk bijvoorbeeld aan een responsive design, zodat de website ook op mobiele devices goed te bekijken is. Als je ervoor zorgt dat je website optimaal functioneert, vergroot je de kans dat je opdrachtgevers aan je denken wanneer ze een opdracht hebben.

Conclusie

Als zzp'er is het belangrijk dat je voldoende opdrachten binnenkrijgt. Dit kan op verschillende manieren, zoals opbouwen van een goede naam binnen de markt. Ook is het belangrijk om over een duidelijke missie, visie en strategie te beschikken. Dit helpt bij het bepalen van de juiste doelstelling. Het is overigens ook mogelijk om de acquisitie uit te besteden als zzp'er.

starten als zzpHet verkrijgen van voldoende opdrachten is vooral een kwestie van reclame maken en mensen leren kennen.

Mijnzzp.nl