Team Mijnzzp

Acquisitie

Heb je een eigen bedrijf dan ben je waarschijnlijk goed in wat je doet. Er zijn echter ook aspecten van het ondernemerschap die hele andere vaardigheden en competenties vereisen. Zo zijn er ook werkzaamheden die je wellicht minder goed liggen of waar je helemaal geen affiniteit mee hebt. Dat komt onder meer voor bij het zelf voeren van de administratie, maar ook op het gebied van het binnenhalen van nieuwe klanten. Acquisitie als zzp'er uitbesteden verlost je van deze taak en maakt de handen vrij om meer werk te verrichten.

Inhoudsopgave
Acquisitie uitbesteden als zzp'er
Acquisitie-expert inhuren

Acquisitie uitbesteden als zzp'er

Bij het uitbesteden van acquisitie huur je als zzp'er een professional in die namens je bedrijf op zoek gaat naar potentiële klanten. In plaats van dat je zelf met een mogelijke klant aan de telefoon praat om deze binnen te halen, laat je dat door een ander doen. Het is helemaal niet gek om acquisitie uit te besteden als zzp'er. Er zijn namelijk veel ondernemers die niet zo succesvol zijn in zichzelf te verkopen. Bovendien maken professionals gebruik van bepaalde tactieken en beschikken deze over expertise die tot meer succes leidt.

Het is bijvoorbeeld aan te raden om aan de telefoon een introductie te geven om de aandacht te trekken. De verkooppraatjes houd je vervolgens tijdens een persoonlijk gesprek. Als ondernemer heb je misschien de neiging om tijdens het eerste contact alles al op tafel te gooien, maar dat is niet de gangbare methode.

Acquisitie-expert inhuren

Wil je de acquisitie uitbesteden als zzp'er dan zijn daarvoor verschillende mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld een professional inhuren op basis van een uurtarief of op projectbasis. Het is echter ook mogelijk om gebruik te maken van een acquisitie-expert die werkzaam is op no cure, no pay basis. Een andere optie is nog om een vergoeding per prospect te betalen.

Overigens kan je als zzp'er bij het uitbesteden van acquisitie ook gebruikmaken van de diensten van een callcenter. In dat geval geldt echter vaak wel een hoge drempel ten aanzien van het aantal contacten. Daarom geven zzp'ers vaker de voorkeur aan het inhuren van een zzp acquisitie-expert. Ook een virtueel assistent is soms werkzaam als acquisitie-expert.

Mijnzzp.nl