Team Mijnzzp

Vergelijk boekhoudpakketten zzp

Ben je op zoek naar een eenvoudig boekhoudpakket voor je zzp boekhouding? Met het online boekhoudprogramma van e-boekhouden kunnen startende zzp'ers 15 maanden gratis hun boekhouding bijhouden. Met het gratis account staan alle functies tot je beschikking. Het boekhoudprogramma van e-boekhouden is een gebruiksvriendelijk programma en komt vaak naar voren als best getest. Ook met een Rompslomp account kunnen zzp'ers gratis hun boekhouding bijhouden gedurende 30 dagen.

Vergelijk online boekhoudproducten

De beste boekhoudpakketten zijn allemaal terug te vinden op onze vergelijkingspagina boekhoudprogramma's. De boekhoudpakketten zijn bijna allemaal speciaal ontwikkeld voor zzp'ers. Denk bijvoorbeeld aan het eenvoudig bijhouden van de urenregistratie door middel van een handige app. Ook bieden de boekhoudprogramma's een goede ondersteuning en een heleboel tips en trucs. Ook beschikken alle aanbieders over een gratis helpdesk.

Eenvoudig boekhouden als zelfstandig ondernemer

Als zzp'er heb je in de meeste gevallen te maken met vereenvoudigde boekhouding en niet met dubbel boekhouden. Dit kan een belangrijk verschil zijn als ondernemer. Vergelijk dan ook zeker op het type boekhouding dat per onderneming kan verschillen. Daarnaast zitten de meeste zzp'ers niet te wachten op een kostbaar abonnement. Het gebruiken van een online boekhoudprogramma is in de meeste gevallen wel de beste optie.

Keuzewijzer online boekhoudprogramma

Om de keuze voor een boekhoudprogramma eenvoudiger te maken hebben wij een keuzewijzer boekhoudsoftware opgenomen. Op de pagina hebben wij alle aanbieders van boekhoudpakketten opgenomen. Het kan natuurlijk voorkomen dat bepaalde extra functies niet in alle pakketten opgenomen zijn. Daarom worden de extra modules bij elk programma aangegeven. Deze zijn gemakkelijk te bestellen of apart aan te schaffen.

Wat zijn zzp boekhoudpakketten?

Een online boekhoudpakket maakt het mogelijk om de financiële administratie bij te houden. Hiermee kunnen zzp'ers makkelijk hun boekhouding bijhouden. De boekhoudpakketten zijn ook speciaal ontwikkeld voor zzp'ers. Denk bijvoorbeeld aan offertes maken, de facturatie, de urenregistratie en aan een handig Btw-overzicht. Btw-aangifte doe je daarnaast met een druk op de knop. De meeste aanbieders werken ook met losse modules die je eventueel later kunt toevoegen. Ook voldoe je met boekhoudsoftware aan de fiscale bewaarplicht van de boekhouding.

Ondernemer’’Niet alleen de prijs is belangrijk’’

Als zzp'er is het belangrijk om vooral op het gebruikersgemak te letten.

Een goed boekhoudprogramma moet je vooral ondersteunen tijdens het boekhouden.

Het meest voordelige systeem

Voor starters is het online boekhoudpakket van e-boekhouden in de meeste gevallen het voordeligste systeem. Hét online boekhoudprogramma is daarnaast super makkelijk en behoort tot de meest gebruiksvriendelijke software. E-boekhouden.nl biedt dan ook een complete oplossing wanneer het aankomt op de administratie en boekhouding. Daarnaast is het ook mogelijk om een online boekhoudpakket te combineren met een online boekhouder.

Wat is het beste boekhoudpakket?

Dat is afhankelijk van de behoeften en wensen van elke zelfstandige. Daarom kunnen we niet met zekerheid bepalen wat het beste boekhoudpakket is. Bovendien komen er regelmatig nieuwe aanbieders op de markt. Het kan zijn dat een bepaald programma beter aan je behoeften voldoet of dat je bij een andere aanbieder een voordeliger aanbod vindt. In het algemeen vind je alle informatie over boekhoudpakketten op onze vergelijkingspagina voor boekhoudsoftware. Online boekhouden is persoonlijk en kan per branche verschillen. Vergelijk de programma's op de belangrijkste punten.

Boekhoudprogramma's overzicht top 10

Wij hebben eerder een artikel opgenomen met de top 10 beste boekhoudpakketten. In dit artikel komen diverse belangrijke punten naar voren die je kunnen helpen het beste boekhoudpakket te kiezen. Het onbeperkt factureren is bijvoorbeeld niet voor alle ondernemers even belangrijk. Ook het fiscaal btw-aangifte kunnen doen, is niet voor iedere ondernemer even belangrijk. Dit zijn belangrijke punten waarop andere software aanbieders beter of juist minder goed kunnen scoren.

Vergelijk boekhoudpakketten niet alleen op de prijs

Voor dienstverlenende zzp'ers is het heel belangrijk om tijd te besparen. Vergelijk dan ook zeker niet alleen op de prijs. Het gemak is eigenlijk veel belangrijker dan de prijs. Daarnaast is het voor dienstverlenende zzp'ers veel belangrijker om flexibel te kunnen werken met een boekhoudpakket. Denk hierbij vooral aan de mobiele app die het boekhouden veel sneller en eenvoudiger maakt. Ook moet de software gebruiksvriendelijk zijn om te gebruiken. Vergelijk als zzp'er dan ook op een brede manier en niet alleen op de prijs.

Welk boekhoudpakket kiezen?

Voor de meeste kleine ondernemers met een eenmanszaak, is een eenvoudig boekhoudpakket voldoende. Het beste pakket is verder wel afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren. Een online boekhoudpakket moet wel beschikken over de optie om eenvoudig btw-aangifte te kunnen doen. Dit is tegenwoordig met de meeste boekhoudpakketten mogelijk door een boekhoudsoftware belastingdienst koppeling.

Waar moet ik rekening mee houden?

Bij de keuze tot online boekhouden is het vooral belangrijk om te kijken naar mogelijke beperkingen. Denk hierbij vooral aan het aantal facturen dat je iedere maand mag maken, en aan een eventuele beperkingen met betrekking tot de uitbreiding van de software. Ook het downloaden van bedrijfsgegevens moet eenvoudig mogelijk zijn. De boekhoudpakketten kunnen op dit soort punten onderling verschillen. Vergelijk daarom eerst de meeste belangrijke punten als zzp'er.

Vergelijk online boekhouden zzp mkb vereniging

Een zzp'er heeft met een andere administratie en boekhouding te maken dan een mkb-ondernemer of vereniging. Voor een zzp'er is het bijvoorbeeld niet nodig om een jaarrekening te maken. Wel moet je als zzp'er ieder jaar een resultatenrekening maken en de balans opstellen. Het maken van een resultatenrekening is met ieder boekhoudpakket mogelijk. Het laten maken van een jaarrekening is niet zomaar mogelijk met ieder boekhoudpakket. Voor de meeste zzp'ers is het kunnen maken van voldoende facturen en het bijhouden van de algemene administratie voldoende.

Waarom online boekhouden?

Online boekhouden is tegenwoordig de norm. Bovendien zul je als zelfstandige de tijdsbesparing op prijs stellen. Natuurlijk is het ook mogelijk om je boekhouding met de hand te doen. Je hebt daar echter meer tijd voor nodig. Daarom is online boekhouden essentieel voor de meeste zzp'ers en freelancers. Ook voorkomt een goed boekhoudpakket boekhoudkundige fouten. Denk bijvoorbeeld aan het verkeerd nummeren van facturen of aan het verkeerd inboeken van facturen of bonnetjes. Ook kun je alle losse bonnetjes met de mobiel uploaden naar de boekhouding. Het alleen offline werken aan de boekhouding is niet echt praktisch meer.

Meest complete boekhoudpakket

Op onze vergelijkingspagina hebben wij de beste software opgenomen om eenvoudig boekhouden mogelijk te maken. Wanneer je alleen naar de kosten kijkt, dan is e-boekhouden.nl een echte aanrader. Met dit boekhoudpakket kun je de eerste vijftien maanden kosteloos boekhouden. Daarnaast zijn er ook nog voldoende andere boekhoudpakketten te vinden.

Keurmerk online boekhouden

Het is wel belangrijk dat een boekhoudpakket beschikt over een keurmerk online boekhouden. De boekhoudpakketten die wij opgenomen hebben zijn voorzien van een keurmerk online boekhouden. Een keurmerk online boekhouden is belangrijk om een koppeling te kunnen maken met de Belastingdienst en bank. Overigens is de Belastingdienst ook voorstander van het gebruiken van een boekhoudpakket. Online boekhouden is de laatste jaren een stuk eenvoudiger geworden.

Man aan het werk‘‘15 maanden zorgeloos boekhouden: e-boekhouden.nl’’

Het is mogelijk om op verschillende manieren extra ondersteuning te krijgen.

Maak gebruik van een goed programma om eventuele fouten in de boekhouding te voorkomen.

Mijnzzp.nl