Team Mijnzzp

Vergelijk boekhoudpakketten zzp

Ben je op zoek naar een eenvoudig boekhoudpakket voor je zzp boekhouding met deskundige helpdesk? Met het online boekhoudprogramma van e-boekhouden kunnen startende zzp'ers 15 maanden gratis hun boekhouding bijhouden. Met het gratis account staan alle functies tot je beschikking. Dit is een ongekend eenvoudig boekhoudpakket voor zzp'ers en er is ook een boekhoudsoftware belastingdienst koppeling aanwezig. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk om de gewerkte uren te registeren. De uren registreren kunnen is voor veel zzp'ers belangrijk. Dit kan overigens met alle online boekhoudprogramma's. Het boekhoudprogramma's vergelijken blijft wel belangrijk om tot het beste zzp boekhoudpakket te kunnen komen.

Inhoudsopgave:

Boekhouden met e-boekhouden

Mensen overleggenHet boekhoudprogramma van e-boekhouden is een gebruiksvriendelijk programma en komt vaak naar voren als best getest. Het boekhoudprogramma e-boekhouden is een boekhoudprogramma voor zzp'ers en behoort toe tot de beste boekhoudprogramma's. Het boekhouden met e-boekhouden niet moeilijk.

Is e-boekhouden moeilijk?

Met een goed boekhoudpakket zoals e-boekhouden is boekhouden niet moeilijk. De meeste zzp'ers kunnen met een korte opstartservice de boekhouding zelf bijhouden. Starters krijgen de beschikking over alle functionaliteiten die ze nodig hebben om de complete administratie op de juiste manier bij te kunnen houden. Boekhouden met e-boekhouden is dus niet moeilijk.

Boekhoudprogramma voor zzp'ers

Het boekhoudprogramma van e-boekhouden is dus uitermate geschikt voor zzp'ers. Startende zzp'er kunnen bij e-boekhouden ook een gratis cursus e-boekhouden volgen. Tijdens deze cursus leer alles over boekhouden en hoe het boekhoudprogramma werkt van e-boekhouden.

Het online boekhoudprogramma is onder andere voorzien van:

 • Een urenregistratie.
 • Een handige app voor de scan en herken functie.
 • Een rittenregistratie.
 • Het koppelen van systemen.
 • Een facturatie module.
 • Een mogelijk om offertes te maken.
 • Een compleet boekhoudsysteem.

Vergelijk verschillende boekhoudprogramma's

Administratie online aan het bekijkenDe beste boekhoudpakketten zijn allemaal terug te vinden op onze vergelijkingspagina boekhoudprogramma's. De boekhoudpakketten zijn allemaal speciaal ontwikkeld voor zzp'ers. Denk bijvoorbeeld aan het eenvoudig bijhouden van de urenregistratie door middel van een handige app. De zzp boekhoudprogramma's zijn gebruiksvriendelijke en beschikken over veel handige functies. Er zijn dus meerdere boekhoudprogramma voor zzp'ers beschikbaar.

Online ondersteuning van een boekhouder of accountant

Ook bieden de boekhoudprogramma's een goede ondersteuning en een heleboel tips en trucs. Ook bieden alle boekhoudprogramma's aanvullende hul door middel van een gratis helpdesk die zeker aangemerkt kan worden als deskundige helpdesk. Het makkelijkste boekhoudprogramma is vindbaar via onze keuzehulp.

Eenvoudig boekhouden als zelfstandig ondernemer

Facturen betalenAls zzp'er heb je in de meeste gevallen te maken met vereenvoudigde boekhouding en niet met dubbel boekhouden. Dit kan een belangrijk verschil zijn als ondernemer. Vergelijk dan ook zeker op het type boekhouding dat per onderneming kan verschillen. Daarnaast zitten de meeste zzp'ers niet te wachten op een kostbaar abonnement. Het gebruiken van een online boekhoudprogramma is in de meeste gevallen wel de beste optie.

Keuzewijzer online boekhoudprogramma

Boekhouding online doenOm de keuze voor een boekhoudprogramma eenvoudiger te maken hebben wij een keuzewijzer boekhoudsoftware opgenomen. Op de pagina hebben wij alle aanbieders van boekhoudpakketten opgenomen. Het kan natuurlijk voorkomen dat bepaalde extra functies niet in alle pakketten opgenomen zijn. Daarom worden de extra modules bij elk programma aangegeven. Deze zijn gemakkelijk te bestellen of apart aan te schaffen.

Wat zijn zzp boekhoudpakketten?

Een online boekhoudpakket maakt het mogelijk om de financiële administratie bij te houden. Hiermee kunnen zzp'ers makkelijk hun boekhouding bijhouden. De boekhoudpakketten zijn ook speciaal ontwikkeld voor zzp'ers. Denk bijvoorbeeld aan offertes maken, de facturatie, de urenregistratie en aan een handig Btw-overzicht. Btw-aangifte doe je daarnaast met een druk op de knop. De meeste aanbieders werken ook met losse modules die je eventueel later kunt toevoegen. Ook voldoe je met boekhoudsoftware aan de fiscale bewaarplicht van de boekhouding.

Ondernemer’’Niet alleen de prijs is belangrijk’’

Als zzp'er is het belangrijk om vooral op het gebruikersgemak te letten.

Een goed boekhoudprogramma moet je vooral ondersteunen tijdens het boekhouden.

Het meest voordelige systeem

Voor starters is het boekhoudpakket van e-boekhouden in de meeste gevallen het voordeligste systeem. Hét online boekhoudprogramma is daarnaast super makkelijk te gebruiken en behoort tot de meest gebruiksvriendelijke software. E-boekhouden.nl biedt dan ook een complete oplossing wanneer het aankomt op de administratie en boekhouding.

Daarnaast is het ook mogelijk om een online boekhoudprogramma te combineren met een online boekhouder. De prijs is zeer aantrekkelijk te noemen en de 15 maanden kun je het programma geheel kosteloos gebruiken. De prijs hierna bedraagt nog geen 10 euro per maand exclusief btw. Dit wil natuurlijk niet betekenen dat dit het beste boekhoudprogramma voor zzp'ers is. Het beste zzp boekhoudprogramma zul je zelf moeten ervaren door het programma uit te proberen.

Wat is het beste boekhoudpakket?

Dat is afhankelijk van de behoeften en wensen van elke zelfstandige. Daarom kunnen we niet met zekerheid bepalen wat het beste boekhoudpakket is. Bovendien komen er regelmatig nieuwe aanbieders op de markt. Het kan zijn dat een bepaald programma beter aan je behoeften voldoet of dat je bij een andere aanbieder een voordeliger aanbod vindt.

In het algemeen vind je alle informatie over boekhoudpakketten op onze vergelijkingspagina voor boekhoudsoftware. Online boekhouden is persoonlijk en kan per branche verschillen. Vergelijk de programma's op de belangrijkste punten. Het beste boekhoudprogramma voor zzp'ers is persoonlijk en kan echt per zzp'er en bedrijf verschillen.

Boekhoudprogramma overzicht top 10

Wij hebben eerder een artikel opgenomen met de top 10 beste boekhoudpakketten. In dit artikel komen diverse belangrijke punten naar voren die je kunnen helpen het beste boekhoudpakket te kiezen. Het beste boekhoudprogramma hoeft zeker niet de goedkoopste aanbieder te zijn.

Het onbeperkt factureren is bijvoorbeeld niet voor alle ondernemers even belangrijk. Ook het fiscaal btw-aangifte kunnen doen, is niet voor iedere ondernemer even belangrijk. Dit zijn belangrijke punten waarop andere softwareaanbieders beter of juist minder goed kunnen scoren.

Vergelijk boekhoudpakketten niet alleen op de prijs

Voor dienstverlenende zzp'ers is het heel belangrijk om tijd te besparen. Vergelijk dan ook zeker niet alleen op de prijs. Het gemak is eigenlijk veel belangrijker dan de prijs. Daarnaast is het voor dienstverlenende zzp'ers veel belangrijker om flexibel te kunnen werken met een boekhoudpakket. Denk hierbij vooral aan de mobiele app die het boekhouden veel sneller en eenvoudiger maakt. Ook moet de software gebruiksvriendelijk zijn om te gebruiken. Vergelijk als zzp'er dan ook op een brede manier en niet alleen op de prijs.

Boekhouding doenWelk boekhoudpakket kiezen?

Voor de meeste kleine ondernemers met een eenmanszaak, is een eenvoudig boekhoudpakket voldoende. Het beste pakket is verder wel afhankelijk van de persoonlijke voorkeuren. Een online boekhoudpakket moet wel beschikken over de optie om eenvoudig btw-aangifte te kunnen doen. Dit is tegenwoordig met de meeste boekhoudpakketten mogelijk door een boekhoudsoftware belastingdienst koppeling.

Waar moet ik rekening mee houden?

Bij de keuze tot online boekhouden is het vooral belangrijk om te kijken naar mogelijke beperkingen. Denk hierbij vooral aan het aantal facturen dat je iedere maand mag maken, en aan een eventuele beperkingen met betrekking tot de uitbreiding van de software. Ook het downloaden van bedrijfsgegevens moet eenvoudig mogelijk zijn. De boekhoudpakketten kunnen op dit soort punten onderling verschillen. Vergelijk daarom eerst de meeste belangrijke punten als zzp'er.

Vergelijk online boekhouden zzp mkb vereniging

Een zzp'er heeft met een andere administratie en boekhouding te maken dan een mkb-ondernemer of vereniging. Voor een zzp'er is het bijvoorbeeld niet nodig om een jaarrekening te maken. Wel moet je als zzp'er ieder jaar een resultatenrekening maken en de balans opstellen. Het maken van een resultatenrekening is met ieder boekhoudpakket mogelijk. Het laten maken van een jaarrekening is niet zomaar mogelijk met ieder boekhoudpakket. Voor de meeste zzp'ers is het kunnen maken van voldoende facturen en het bijhouden van de algemene administratie voldoende.

Waarom online boekhouden?

Online boekhouden is tegenwoordig de norm. Bovendien zul je als zelfstandige de tijdsbesparing op prijs stellen. Natuurlijk is het ook mogelijk om je boekhouding met de hand te doen. Je hebt daar echter meer tijd voor nodig. Daarom is online boekhouden essentieel voor de meeste zzp'ers en freelancers. Ook voorkomt een goed boekhoudpakket boekhoudkundige fouten. Denk bijvoorbeeld aan het verkeerd nummeren van facturen of aan het verkeerd inboeken van facturen of bonnetjes. Ook kun je alle losse bonnetjes met de mobiel uploaden naar de boekhouding. Het alleen offline werken aan de boekhouding is niet echt praktisch meer.

Meest complete boekhoudpakket

Op onze vergelijkingspagina hebben wij de beste software opgenomen om eenvoudig boekhouden mogelijk te maken. Wanneer je alleen naar de kosten kijkt, dan is e-boekhouden.nl een echte aanrader. Met dit boekhoudpakket kun je de eerste vijftien maanden kosteloos boekhouden. Daarnaast zijn er ook nog voldoende andere boekhoudpakketten te vinden.

Keurmerk online boekhouden

Het is wel belangrijk dat een boekhoudpakket beschikt over een keurmerk online boekhouden. De boekhoudpakketten die wij opgenomen hebben zijn voorzien van een keurmerk online boekhouden. Een keurmerk online boekhouden is belangrijk om een koppeling te kunnen maken met de Belastingdienst en bank. Overigens is de Belastingdienst ook voorstander van het gebruiken van een boekhoudpakket. Online boekhouden is de laatste jaren een stuk eenvoudiger geworden.

Man aan het werk‘‘15 maanden zorgeloos boekhouden: e-boekhouden.nl’’

Het is mogelijk om op verschillende manieren extra ondersteuning te krijgen.

Maak gebruik van een goed programma om eventuele fouten in de boekhouding te voorkomen.

Toegankelijk zzp pakket

De meeste boekhoudprogramma's zijn toegankelijk en maken eenvoudig boekhouden mogelijk Dit is vooral belangrijk wanneer het hebben over de btw-aangifte. Als zzp'er wil je op de meeste makkelijke manier btw-aangifte kunnen doen. Dit kan met een boekhoudprogramma vrij eenvoudig.

Het boekhoudprogramma zet de vooraf ingevulde btw-aangifte voor je klaar. Jij als zzp'er moet er alleen voor zorgen dat alle facturen en aftrekposten op de juiste manier zijn verwerkt in het systeem. De meeste boekhoudprogramma's geven direct een melding als je iets vergeet of bijvoorbeeld fout doet. Dit werkt wel zo prettig. Een boekhoudprogramma voor zzp'ers moet in ieder geval de btw-aangifte kunnen verzorgen.

Ondernemer aan het werkBeste boekhoudprogramma online boekhouding

Een toegankelijk zzp pakket voor de boekhouding werkt in de cloud en is overal bereikbaar. Als zzp'er kun je hierdoor overal aan de boekhouding werken. Een goed zzp boekhoudpakket moet daarnaast over een app beschikken. Met de mobiele app kun je overal de boekhouding inzien en bijwerken.

Denk bijvoorbeeld aan het uploaden van bonnetjes naar de boekhouding of aan het opstellen van een snelle offerte. Oo het facturen opstellen is online gewoon mogelijk. De beste boekhoudprogramma's voor zzp'ers moeten daarnaast voorzien zijn van de bekende standaarddiensten, zoals de uren bijhouden. De slimme software maakt het doen van de administratie zoveel makkelijker. Een volledige lijst van de beste boekhoudprogramma's hebben wij onderaan de pagina opgenomen.

Een ongekend eenvoudig boekhoudpakket is overigens het boekhoudprogramma van BUNNI. Bij BUNNI doen ze er alles aan om geen ingewikkelde boekhoudtermen te gebruiken. Dit maakt het boekhoudprogramma een ongekend eenvoudig boekhoudpakket. Het is namelijk zo dat ze alles wat moeilijk is, weglaten.

Beste boekhoudprogramma's voor zzp'ers

Boekhoudkundige software voor zzp'ers is meestal goed. Wel kunnen boekhoudprogramma's op bepaalde punten sterker of zwakker zijn. Het is daarom zo belangrijk om met een gratis proefaccount het boekhoudprogramma zzp te testen. Een boekhoudprogramma zzp moet makkelijk werken en begrijpelijk zijn.

Mocht je niet tevreden zijn met je huidige boekhoudprogramma, dan kun je gebruikmaken van de gratis overstapservice. De gratis overstapservice helpt met de migratie van je complete boekhouding. Zonder de gratis overstapservice moet je alle gegevens opnieuw invoeren. Dat is hierdoor dus niet nodig. Meestal heb je hiervoor wel de hulp nodig van de gratis helpdesk.

Minimale eisen boekhoudprogramma:

 • Onbeperkt factureren.
 • Btw-aangifte moet aanwezig zijn.
 • Als zzp'er moet je offertes kunnen maken.
 • Je moet je eigen huisstijl kunnen toepassen.
 • Het inboeken van inkoopfacturen en verkoopfacturen.
 • Automatisch betalingsherinneringen versturen.
 • Het boekhoudprogramma moet in de cloud werken.
 • Overstappen of opzeggen moet per maand kunnen.
 • Je moet de ritten kunnen registreren.
 • Je moet de bankrekening kunnen koppelen.

Support en gratis helpdesk

Als zzp'er is het erg belangrijk dat je de beschikking hebt over een deskundige helpdesk. Dit kunnen vragen zijn over het boekhouden maar zeker ook vragen over de boekhoudsoftware. Over het algemeen kan boekhoudsoftware complex overkomen en niet iedereen weet precies hoe iets weggeboekt moet worden in het systeem. Daarnaast kunnen ondernemers vragen hebben over de btw en vreemde valuta.

Leren werken met boekhoudsoftware en makkelijkste boekhoudprogramma

Het is erg belangrijk dat je de boekhoudsoftware begrijpt om geen fouten te maken. Niet alle zzp'ers zijn deskundig genoeg om geheel zelfstandig te boekhouden. Voor deze zzp'ers moet er support zijn. Het invoeren van veelvoorkomende transacties lukt de meeste zzp'ers wel. Het zijn juiste, de niet dagelijkse zaken de vaak voor onduidelijkheid zorgen. Ook de bedrijfsvorm kan het boekhouden lastiger maken. Om problemen met de Belastingdienst te voorkomen is het belangrijk dat de financiële administratie kloppend en sluitend is.

ComputersDe juiste keuze maken en overstappen voorkomen

Als zzp'er wil je het liefst niet te vaak overstappen van boekhoudsoftware. Er zijn best veel boekhoudprogramma's en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Maak daarom in alle rust een eigen vergelijking, Alle aanbieders van boekhoudsoftware bieden een gratis proefperiode aan zoals e-boekhouden.

Maak dan ook gebruik van deze proefperiode en zie het als een test. Maak binden de verschillende boekhoudprogramma's gewoon eens een testfactuur aan. Op deze manier kom je precies achter welke aanbieder het fijnste werkt. Ook kun je gerust een online vraag stellen en kijken hoelang het duurt voordat antwoord krijgt. De gratis helpdesk moet wel echt helpen bij vragen. Ook kun je de gratis helpdesk vragen om meer uitleg.

Test ook gerust de andere beschikbare functionaliteiten. Ook kan het helpen om de reviews van andere zzp'ers te lezen wat het beste boekhoudprogramma is. Er zijn genoeg zzp'ers die hun oordeel hebben geven over boekhoudprogramma's. Op deze manier komt erachter wat een goed boekhoudprogramma voor zzp'ers is.

Online boekhoudprogramma's - volledige boekhouding

De administratie en de zzp boekhouding doen kan met ieder zzp boekhoudprogramma. De verschillende functionaliteiten zijn ingericht op de complete zzp boekhouding. Een voorbeeld hiervan is het complete boekhoudpakket van e-boekhouden. Dit boekhoudpakket voor zzp'ers maakt slim boekhouden mogelijk en is voor zzp'ers gratis gedurende de 15 maanden proefperiode.

Zzp'ers vergelijken vaak verschillende aanbieders en maken bijvoorbeeld ook een Rompslomp account aan. De meeste boekhoudprogramma's bieden de gelegenheid om hun software te testen. Vooral als startende ondernemer is het belangrijk om je eerst goed te oriënteren.

De 15 maanden gratis boekhouden van e-boekhouden is natuurlijk wel erg aantrekkelijk, echter zijn er meer aanbieders die tot wel één jaar gratis boekhouden aanbieden. Daarnaast zegt het 15 maanden gratis boekhouden niks over de kwaliteit van het boekhoudprogramma. Dit zul je echt zelf moeten ervaren als zzp'er.

Boekhoudsoftware Belastingdienst

De meeste zzp'ers maken gebruik van verschillende koppelingen, waaronder een koppeling met de Belastingdienst. Hierdoor is het mogelijk om geautomatiseerd aangifte te doen als zzp'er. Dit heeft over het algemeen betrekking op de btw-aangifte, echter kun je met steeds meer boekhoudsoftware ook de aangifte inkomstenbelasting indienen.

Boekhoudprogramma testen

Wij hebben inmiddels als veel onderzoek gedaan naar het beste boekhoudprogramma voor zzp'ers. Uit eigen ervaring weten wij dat de bekende boekhoudsoftware allemaal goed scoort. Wel zit er duidelijk verschil tussen de lay-out en duidelijkheid van de boekhoudsoftware aanbieders. Ook zitten er boekhoudsoftware aanbieders tussen die zich meer richten op het mkb. Het is raadzaam om meerdere boekhoudprogramma's te testen, zodat je het beste zzp boekhoudprogramma kunt uitkiezen.

Zzp boekhoudprogramma's vergelijken:

Mijnzzp.nl