BTW berekening

Boekhouding voor een Bouwvakker

Team Mijnzzp

Op deze btw-pagina kun je zelf het btw-bedrag uitrekenen.

Btw-tarieven

Als zzp-er kan je met verschillende btw-tarieven te maken hebben. Het algemene btw-tarief voor de meeste ondernemers is 21%. Voor sommige diensten en goederen kan het verlaagde btw-tarief van 9% van toepassing zijn. Doet u als ondernemer zaken met het buitenland, dan kan het btw-tarief van 0% van toepassing zijn. Dit betreft dan een intracommunautaire levering.

Bereken het btw bedrag

Kies eerst het btw percentage:

Bedrag exclusief btwBtw bedragBedrag inclusief btw
Vul hier het bedrag zonder/exclusief btw inHet 21% btw bedrag is...Vul hier het bedrag met/inclusief btw in
0,00

Tips

In alle gevallen is het belangrijk om btw-fouten te voorkomen. Voorkom fouten in de btw-aangifte door het juiste btw-tarief te selecteren. Ook op uw facturen moet u aangeven welk btw-tarief van toepassing is en wat het btw-bedrag precies is.

Als ondernemer kan het voorkomen dat je te maken hebt met bedrijfsactiviteiten die vrijgesteld zijn van btw.

Meer informatie

Meer informatie over btw vind je onder andere in de volgende weblogs op Mijnzzp.nl:

Boekhoudsoftware vergelijken

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.

Disclaimer

De bedragen en voorbeeldberekeningen op Mijnzzp.nl zijn indicatief, er kunnen op geen enkele manier rechten aan worden ontleend. De bedragen en berekeningen zijn tot stand gekomen door het verzamelen van openbare informatie op het internet en moeten gezien worden als een indicatie. De bedragen en berekeningen zijn gebaseerd op de gegevens zoals u die zelf heeft opgegeven en die niet door ons zijn geverifieerd. Er kan sprake zijn van persoonlijke omstandigheden, een afwijkend belastingregime en/of aanvullende of gewijzigde wetgeving. Uw boekhouder of fiscalist kan u verder informeren.

Alle bedragen kunnen afrondingsverschillen bevatten. Wij ronden bedragen af op hele centen naar de dichtstbijzijnde waarde.

De gepresenteerde bedragen en berekeningen zijn niet gecontroleerd noch goedgekeurd door een accountant, de belastingdienst of anderen.

Vindt u een fout in onze berekeningen? Laat het ons weten.

Mijnzzp.nl