Team Mijnzzp

Boekhouding App

Als ondernemer wil je natuurlijk zo efficiënt mogelijk werken. Daarom is het belangrijk om een goede boekhouding app te gebruiken. Er zijn veel verschillende apps op de markt, dus het kan lastig zijn om de beste keuze te maken. Een boekhoud app moet bijvoorbeeld geschikt zijn om de btw-aangifte kunnen doen. De boekhouding app van e-boekhouden is vooral populair onder zzp'ers. In dit artikel bespreken we de beste boekhouding apps voor ondernemers.

De meeste ondernemers willen een boekhouding app gebruiken voor de btw-aangifte. Daarnaast zijn er veel ondernemers die de scan en herken functie willen gebruiken van de boekhoud app. Met de scan en herken functie is het mogelijk om facturen en bonnetjes eenvoudig te uploaden naar de boekhouding.

Inhoudsopgave:

Beste zzp boekhoud apps

App gebruikenDe beste boekhoud app is natuurlijk persoonlijk, echter zijn er veel zzp'ers die gebruikmaken van e-boekhouden.nl. De slimme software werkt innovatief en is eenvoudig in gebruik. De boekhoud app is erg handig voor de zzp'er die veel onderweg is. Een boekhoud app is dan ook een waardevolle ondersteuning van je boekhoudpakket.

Boekhouding startende ondernemers

Voor startende ondernemers is het heel belangrijk om de financiële administratie goed te regelen. Een goed boekhoudprogramma kan hierbij niet ontbreken. Een groot voordeel van een boekhoudprogramma is dat je alle financiële gegevens altijd bij de hand hebt. Je kunt dan eenvoudig en overzichtelijk je boekhouding bijhouden.

Vanzelfsprekend moet een boekhoudprogramma ook beschikken over een handige app. Een app maakt het mogelijk om overal de boekhouding in te zien. De meeste zzp'ers automatiseren de boekhouding zoveel mogelijk en maken gebruik van een boekhoud app. Een goede app moet minimaal over de uitgaven, inkoopfacturen, inboeken, scan en herken functie beschikken.

Online app gebruikenDoor deze functie kun je met de boekhouding app eenvoudig communiceren met je boekhoudpakket. Tegenwoordig beschikken als bekende boekhoudprogramma's over een mobiele app en kun je ook de urenregistratie bijhouden met de boekhouding app. De urenregistratie is voor veel zzp'ers erg belangrijk. Met een boekhoud app koop je eigenlijk flexibiliteit en vrijheid.

Online boekhouden

 • De meeste bedrijven maken tegenwoordig gebruik van een online boekhoudpakket. Met een boekhoudprogramma kun je alle gegevens downloaden via de app, de facturatie verzorgen en journaalposten maken. Ook het bewaren van de complete boekhouding is mogelijk met een online boekhoudprogramma.

App voor de btw-aangifte

Een van de beste apps voor de btw-aangifte is de app van e-boekhouden. Deze app is gratis te downloaden in de App Store. Met de app kun je heel eenvoudig je btw-aangifte doen. Je hoeft dan alleen nog maar je gegevens in te vullen en de app doet de rest. Handig als je geen tijd hebt om uitgebreid je btw-aangifte te doen! Voor het doen van de btw-aangifte moet je wel eerst een koppeling maken met de Belastingdienst.

Man aan het bellenDe btw-aangifte staat binnen het boekhoudpakket na het invoeren van alle facturen met een druk op de knop klaar. De btw-aangifte indienen kan ook door het gebruiken van de boekhouding app. Zo weet je zeker dat je nooit meer op het laatste moment de btw-aangifte hoeft te voldoen.

Nooit meer de btw-aangifte vergeten

 • Een boekhoud app helpt voorkomen dat je de btw-aangifte vergeet in te dienen. De slimme software helpt je herinneren wanneer je btw-aangifte moet doen. Ook kun je de datum ingeven voor het automatisch indienen van de btw-aangifte. Fiscaal btw-aangifte doe je dus gewoon met de boekhouding app. De beste boekhoud apps kun je allemaal minimaal 30 dagen gratis uitproberen zonder verplichtingen. De meeste boekhoudprogramma's zijn iedere dag bezig met het verder verbeteren van hun apps.

Boekhouding voor zzp'ers

 • Voor zzp'ers is het belangrijk om een goede boekhouding bij te houden. Hierdoor kunnen zzp'ers gemakkelijk en overzichtelijk hun financiële situatie bekijken. Er zijn veel verschillende boekhoudprogramma's beschikbaar, maar niet ieder programma is geschikt voor zzp'ers. Het is belangrijk dat een boekhoudprogramma veel mogelijkheden biedt, zoals het maken van een grootboek of facturen. Ook moet het programma beschikken over een handige app, zodat je altijd en overal de boekhouding kunt bekijken.

Administratie bijhouden als zzp'er

 • Als zzp'er heb je te maken met administratie en boekhouden. Boekhouden heeft alleen betrekking op de financiële cijfers van je onderneming. Het is dus niet zo dat de gehele administratie gezien kan worden als de boekhouding. Wel is het belangrijk dat je ook de algemene administratie kunt bijhouden in een boekhoudprogramma. De meeste programma's kunnen dit ook.

Belastingdienst en administratie

 • Voor de Belastingdienst hoef je overigens alleen de financiële administratie te bewaren. Het kan om verschillende redenen wel belangrijk zijn om alle administratie te bewaren. Dit is vooral handig bij een controle door de Belastingdienst. Wanneer je gebruikmaakt van een boekhoudpakket voldoe je ook meteen aan de fiscale bewaarplicht van de onderneming. Dit is een belangrijke regel vanuit de rijksoverheid.

De meeste bedrijven boekhouden online

 • De meeste ondernemers maken tegenwoordig gebruik van online boekhouden. Online boekhouden is eigenlijk onmisbaar en werkt in de praktijk eenvoudig. Alle inkomsten en uitgaven kun je live volgen via de app. Ook het rechtstreeks factureren of delen van informatie is door middel van de boekhouding app mogelijk. De meeste softwareleveranciers bieden verschillende abonnementen aan. Zo is er voor ieder wat wils. De abonnementen zijn in de meeste gevallen gebaseerd op de grootte van de onderneming.

Beste boekhoudprogramma voor je bedrijf:

Bonnetjes en facturen scannen app

 • Een groot voordeel van een boekhouden app is dat je alle losse bonnetjes en facturen direct kunt uploaden naar de administratie. Hierdoor kun je eenvoudig alle uitgaven administreren. De losse bonnetjes kun je na het scannen weggooien. Er zijn verschillende apps beschikbaar die hiervoor geschikt zijn. Ook kun je facturen van leveranciers automatisch uploaden. Door middel van een scan en herken functie hoef je meestal ook geen gegevens meer handmatig over te nemen.

De beste boekhouding apps zijn:

Wat kun je allemaal met een boekhouding app?

Een boekhouding app moet vooral gezien worden als handige aanvulling op de online boekhouding. Het opstellen van de complete facturatie of het betalen van de inkomstenbelasting kun je in de meeste gevallen het beste op de computer uitvoeren. Ook kun je met de app geen jaarrekening, winst- of verliesrekening of resultatenberekening opstellen. Een jaarrekening laten opstellen is overigens niet verplicht met een eenmanszaak.

Boekhouden app met live zoekfunctie

Ook beschikt de boekhouden app over een live zoekfunctie. Hiermee vind je gemakkelijk alle gegevens in de administratie. De app is ideaal om snel en overzichtelijk de financiële situatie te bekijken. Ook kun je precies zien hoeveel btw je ieder kwartaal moet betalen.

Boekhouding up-to-date houden

 • Administratie bijhoudenAutomatiseren is een belangrijk woord wanneer we het hebben over boekhouden. Maak het jezelf eenvoudig als zzp'er en maak gebruik van de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn. Ook voor starters is het belangrijk om meteen de boekhouding goed te regelen. Starters kunnen overigens het boekhoudprogramma van e-boekhouden tot wel 15 maanden gratis uitproberen. De meerderheid van de starters kiest hierdoor voor het boekhoudpakket van e-boekhouden.nl.

Online boekhouden met boekhouder

 • Er zijn redelijk veel ondernemers die naast het zelf bijhouden van de boekhouding ook gebruikmaken van een boekhouder. Hierdoor kun je de boekhoudkosten relatief laag houden als zzp'er. In dat geval is de boekhouder bijvoorbeeld alleen verantwoordelijk voor het controleren van het grootboek, de facturen en de belasting. Het ieder kwartaal betalen van de btw kun je zelf doen. Hiervoor heb je geen boekhouder meer nodig.

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste boekhouding app?

Naast onze vergelijkingspagina van de beste boekhouding apps, kun je ook kijken op onze keuzewijzer pagina. Op deze pagina kun je nog meer informatie vinden over de verschillende producten. Ook zijn de meeste pagina's voorzien van een film met meer informatie.

Voor het boekhouden is het tegenwoordig raadzaam om ook gebruik te maken van een app. Een app voorkomt fouten met het boekhouden. De toepassing van de app zal in de toekomst naar verwachting alleen maar groter worden. Met behulp van een app kun je als zzp'er veel tijd besparen.

App als hulpmiddel voor de boekhouding

Een app moet vooral gezien worden als extra ondersteuning. Het maken van facturen en andere complexe zaken kun je beter op de computer doen. Wel is het handig om een app te gebruiken voor het bijhouden van je administratie en financiële situatie. Je kunt dan altijd direct zien of er iets verandert in je inkomen of uitgaven. Voor mkb-ondernemers zijn er overigens ook apps beschikbaar. De meeste mkb-ondernemers hebben wel met dubbel boekhouden te maken.

Vrouw aan het bellenDe beste boekhoud app kan wel per ondernemer verschillen. De beste boekhoud app voor zzp'ers is over het algemeen de boekhoud app van e-boekhouden. Vanzelfsprekend zijn er nog meer boekhoud apps en boekhoudprogramma's. Deze kun je allemaal gebruiken voor de elektronische btw-aangifte. Ook voor het scannen van bonnen en de urenregistratie kun je alle beschikbare boekhoud apps gebruiken. De boekhoud apps werken overigens allemaal veilig in de cloud. Voor de btw-aangifte moet je wel eerst een koppeling maken met de Belastingdienst.

Complete boekhouding op je app

 • Niet alle boekhoudprogramma's beschikken over een web app. Web app betekent dat je op de mobiele app dezelfde functies hebt als op de computer. Sommige apps kunnen alleen aangemerkt worden als verlengstuk van het boekhoudprogramma. In dat geval kent de mobiele boekhoud app meestal beperkingen. Dit is dus een belangrijk punt om in de gaten te houden bij het vergelijken van boekhoud apps. Via onze vergelijkingspagina kun je de verschillende mogelijkheden met elkaar vergelijken.

Koppelingen maken met je boekhoudsoftware

 • De boekhoud app maakt dus onderdeel uit van je boekhoudpakket. Om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken moet je eerst je zakelijke rekening koppelen en ook een koppeling maken met de Belastingdienst. Hiervoor krijg je de beschikking tot een deskundige helpdesk waar je met al je vragen terecht kan. De gratis bankkoppeling is vrij eenvoudig te realiseren. Na de koppeling met de Belastingdienst kun je automatische btw-aangifte doen. De deskundige helpdesk is natuurlijk ook beschikbaar voor andere boekhoudkundige vragen.

Betrouwbaar boekhouden starters

De verschillende boekhoudprogramma's zijn gratis voor starters om uit te proberen inclusief de boekhoud app. Zoals eerder omschreven moet je de boekhoud app wel eerst koppelen om volledig te kunnen gebruiken. Het inscannen van bonnetjes en facturen werkt wel meteen. Het opmaken en versturen van facturen kan dus wel zonder koppeling. Aks startende ondernemer kun je kiezen uit meerdere aanbieders van boekhoudsoftware. Om te bepalen welke app het beste bij je past, kun je verschillende boekhoudt apps uitproberen.

Lees ook ons artikel: Kosten aanschaf mobiele telefoon zzp-er, kan je die aftrekken?

Meerdere aanbieders

Er zijn dus verschillende aanbieders van handige apps waarvan je gebruik kunt maken als zzp'er. Hierdoor kun je overal en altijd aan de boekhouding werken.

De meeste zzp'ers hebben voldoende aan een eenvoudig boekhoudprogramma inclusief mobiele app.

Mijnzzp.nl