Team Mijnzzp

Boekhoudpakket vergelijken

Het beste boekhoudprogramma voor jouw boekhouding

Ben je op zoek naar het beste boekhoudpakket zzp als startende ondernemer voor de financiële administratie? Kijk dan hier voor de top 10 online boekhoudpakketten. Je vindt hier informatie over verschillende soorten pakketten, zoals een eenvoudig pakket of een uitgebreid pakket. Vergelijk op je gemak alle aanbieders en kies daarna het beste online boekhoudpakket voor jou! Zo ben je op ieder moment up-to-date met je administratie. Elk bedrijf heeft een ander boekhoudpakket nodig. Heb je veel facturen, periodieke facturen of zakelijke overboekingen? Er is genoeg keuze voor iedereen, dus er is voor iedereen wel iets te vinden in de top tien van online boekhoudpakketten. Het beste online boekhoudprogramma is het programma dat bij je past.

Administratie online aan het bekijkenDankzij slimme boekhoudsoftware die alles in de boekhouding verwerkt, kun je tegenwoordig op veel manieren gebruikmaken van de boekhouding. De meeste boekhoudprogramma's werken tegenwoordig in de cloud. Het bijhouden van de boekhouding is wettelijk verplicht voor alle ondernemer. Ook heb je te maken met de fiscale bewaarplicht. Zie ook onze keuzewijzer met de meest gestelde vragen over online boekhoudsoftware. Zo kun je een goede keuze maken voor de financiële administratie en financieel overzicht houden. Alle aanbieders beschikken over een gratis helpdesk.

Boekhoudprogramma vergelijken top 10

1 - Zzp'ers hebben extra voordeel met e-boekhouden

E-boekhouden: E-boekhouden.nl maakt met hun complete software de boekhouding een stuk eenvoudiger. Automatisch verwerken van bij- en afschrijvingen, btw-aangifte, btw-nummercontrole, factureren in huisstijl, offertes maken, urenregistratie en betaling via iDEAL, creditcard of PayPal zijn allemaal mogelijk met e-boekhouden. Voor startende ondernemers is e-boekhouden.nl de eerste 15 maanden geheel gratis te gebruiken. Het boekhoudprogramma is overigens UBL ready. Dit heeft betrekking op het eenvoudig factureren door middel van e-facturen.

Vrouw achter de laptopAls vereniging of stichting kun je ook gebruikmaken van dit boekhoudpakket. Binnen e-boekhouden.nl is er geen beperking met betrekking tot de ledenadministratie. Hierdoor is het op een makkelijke manier mogelijk om de contributies te innen door middel van automatische incasso.

Er zijn veel zzp'ers die gebruikmaken van e-boekhouden.nl. Dit is een ongekend eenvoudig boekhoudpakket. Denk bijvoorbeeld aan de handige uitgaven, inkoopfacturen, inboeken, scan die je kan gebruiken. E-boekhouden.nl is een toegankelijk online boekhoudpakket voor zzp'ers. De verschillende online boekhoudpakketten kunnen op belangrijke punten beter of juist minder goed scoren.

2 - Rompslomp voor zzp'ers, freelancers en eenmanszaken

Rompslomp: De missie van Rompslomp is het ontnemen van rompslomp. Dit doet Rompslomp door het toepassen van een slim en makkelijk boekhoudprogramma. Gemaakte facturen worden bijvoorbeeld meteen in de boekhouding ingeboekt. Het ontzorgen van ondernemers staat hoog aangeschreven bij Rompslomp. Een Rompslomp account is 30 dagen gratis uit te proberen. Hierna kun je de Rompslomp account stopzetten of juist voortzetten. Er zijn veel dienstverlenende zzp'ers die gebruikmaken van Rompslomp. Rompslomp is het makkelijkste boekhoudprogramma voor zzp'ers.

3 - Informer biedt financieel inzicht zonder hoge boekhoudkosten

Informer: Informer is makkelijk te gebruiken en ideaal voor zzp'ers en mkb'ers. Net zo als andere boekhoudprogramma's beschikt Informer over een handige app. Start direct met de 30 dagen gratis proefperiode en ervaar zelf hoe eenvoudig het online boekhoudpakket werkt. Gratis boekhouden is met Informer tot 30 dagen mogelijk. Binnen de zakelijke dienstverlening zijn er veel zzp'ers die gebruikmaken van Informer. Informer is een goed boekhoudprogramma. De gebruiksvriendelijke software is populair onder zzp'ers. Daarnaast is het een goedkoop boekhoudpakket.

4 - MoneyMonk is een alles-in-één-boekhoudpakket voor zzp'ers

MoneyMonk: Net zoals andere boekhoudprogramma's beschikt MoneyMonk over een proefperiode van 30 dagen. Tijdens de proefperiode zit je als ondernemer nergens aan vast. Het maken van offertes, het bijhouden van de rittenregistratie of het maken van facturen kan allemaal binnen het boekhoudpakket van MoneyMonk. De slimme software werkt innovatief en het is een compleet boekhoudpakket. MoneyMonk is aan te merken als eenvoudig boekhoudprogramma dat ook zeker geschikt is voor e-commerce ondernemers.

5 - Myfinance richt op zzp'ers en parttime-ondernemers

Helpdesk aan het bellenMyfinance: Bij Myfinance is het mogelijk om gebruik te maken van een gratis proefperiode van 15 dagen. Met Myfinance is het mogelijk om je boekhouding af te stemmen op jouw specifieke situatie. Startende ondernemers kunnen er later ook voor kiezen om de mogelijkheden uit te breiden. Dit is vooral handig voor parttime-ondernemers of zzp'ers die later bijvoorbeeld een BV willen oprichten. De zzp boekhouding bijhouden is makkelijk met Myfinance. Myfinance beschikt over een gratis helpdesk. Myfinance is een prettig en toegankelijk boekhoudpakket.

6 - Tellow voor startende ondernemers en zzp'ers

Tellow: Tellow voorziet in een online boekhoudprogramma dat in het bijzonder geschikt is voor starters en zzp'ers. Als startende ondernemer krijg je met dit boekhoudpakket op een simpele en toegankelijke manier je financiën onder controle. De boekhoudsoftware maakt het online boekhouden voor iedereen gemakkelijk, ook als je daar geen verstand van hebt. Elektronische btw betalen met een bankkoppeling is mogelijk met je zakelijke rekening. Tellow maakt gebruik van een gratis proefaccount.

7 - BUNNI is ideaal voor de zzp'er die niet kan boekhouden

BUNNI: De functies van BUNNI bieden alles wat je als zzp'er nodig hebt om de boekhouding simpel bij te houden. Denk maar aan het bijhouden van de urenregistratie net als aan de rittenregistratie, maar ook aan offertes en facturen. Ontdek alle functionaliteiten en meer informatie over online boekhouden met BUNNI en maak het jezelf gemakkelijk. BUNNI is een eenvoudig boekhoudpakket vol met functionaliteiten zoals het snel scannen van bonnetjes.

8 - Silvasoft maakt eenvoudig boekhouden mogelijk

Silvasoft: Een van de kenmerken van Silvasoft is dat het voor jou als ondernemer mogelijk is om zelf de modules te kiezen die je nodig hebt. Je betaalt namelijk niet voor de complete bedrijfssoftware, maar alleen voor de modules die jij als ondernemer nodig hebt om je boekhouding te voeren.

Financieel verslag aan het makenDe verschillende modules hebben elk betrekking op specifieke functionaliteiten. Online boekhouden is eenvoudig met Silvasoft Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van de urenregistratie. Er zijn veel zzp'ers die de urenregistratie nauwkeurig bijhouden. Je kunt eventueel ook financieel advies krijgen.

9 - DigiBTW het programma met aangifte inkomstenbelasting

DigiBTW: Naast een volledig online facturatie en boekhoudprogramma, biedt DigiBTW als enige in Nederland de mogelijkheid om zelf IB-aangifte te doen als ondernemer, zonder boekhouder! Tienduizenden zzp'ers werken dagelijks naar grote tevredenheid met DigiBTW. Btw-aangifte doe je makkelijk met DigiBTW. DigiBTW behoort tot het betere boekhoudprogramma en is bovendien 30 dagen gratis uit te proberen.

10 - Visma eAccounting voor zzp'ers, mkb'ers, verenigingen en stichtingen

Visma eAccounting: Visma eAccounting heeft het geautomatiseerd online boekhouden hoog in het vaandel staan en maakt regelmatig een back-up van de complete boekhouding.. Wat geautomatiseerd uitgevoerd kan worden hoef je niet handmatig te doen. Hierdoor worden boekhoudkundige fouten voorkomen. Het online boekhoudpakket Visma eAccounting maakt ook een directe bankkoppeling mogelijk. Visma eAccounting beschikt over een gratis helpdesk en past slimme automatisering toe. Ook het toepassen van een crm systeem is met Visma mogelijk. Vanzelfsprekend kun je ook onbeperkt facturen maken.

Keurmerk boekhoudpakket

Voor het boekhoudprogramma's vergelijken is het belangrijk om te bekijken of de softwareleverancier is aangesloten bij een keurmerk. Een online boekhoudpakket moet voldoen aan strenge eisen om een keurmerk te mogen voeren.

Aan het schrijvenDe boekhoudprogramma's die wij hebben opgenomen, zijn voorzien van een keurmerk. Alleen de beste software komt in aanmerking voor het keurmerk. De administratie bijhouden is dus veilig wanneer er sprake is van een keurmerk. Lees hier ons artikel: Keurmerk online boekhoudprogramma. Zo weet je zeker dat niemand je financiële situatie kan inzien en dat de volledige boekhouding veilig is.

Overstappen van online boekhoudprogramma

De betere boekhoudprogramma's beschikken over een migratieservice. Door middel van de migratieservice is het mogelijk om soepel over te stappen op een ander online boekhoudpakket. Afhankelijk van de zzp boekhouding kan het wel belangrijk zijn om alle gegevens extra op te slaan. Daarnaast kun je de boekhouding ook tijdelijk opslaan binnen een offline boekhoudprogramma.

Alle boekhoudprogramma's bieden een vorm van migratieservice aan. Wanneer je gebruikmaakt van een gratis boekhoudprogramma kan dit wel lastiger zijn. Een gratis boekhoudprogramma zal deze optie niet snel aanbieden. De betaalde boekhoudprogramma's beschikken allemaal over een migratieservice. Gratis online boekhouden heeft nu eenmaal beperkingen.

Boekhoudprogramma's vergelijken

Verschillende boekhoudprogramma's vergelijken op basis van de prijs en de functionaliteiten is raadzaam. Je wilt namelijk het beste boekhoudprogramma voor je onderneming. Bij het vergelijken is het belangrijk om goed naar de eisen van de administratie te kijken. Zoek je bijvoorbeeld een online boekhoudprogramma dat geschikt is voor de zzp boekhouding, dan kun je beter niet kiezen voor een programma dat bedoeld is voor het mkb. Het beste online boekhoudpakket vinden doe je door te vergelijken!

WebsiteHét online boekhoudpakket voor jouw bedrijf kun je alleen vinden door te vergelijken. Hét complete boekhoudpakket moet daarnaast passen bij je bedrijf. In sommige gevallen kun je juist beter kijken naar de uitgebreidere pakketten. Wil je bijvoorbeeld onbeperkt gebruik kunnen maken van een online boekhoudpakket, dan kun je beter voor een vol pakket gaan.

Bij het boekhoudprogramma's vergelijken is het slim om niet alleen naar de prijs kijken. De meeste boekhoudpakketten oplopen elkaar niet veel. De prijs per maand is veel minder belangrijk dan het gemak. De software moet juist gebruiksvriendelijk zijn en alles zoveel mogelijk automatiseren. Hierdoor bespaar je juist veel tijd en dus kosten. Een boekhoudprogramma moet dan ook prettig werken en overzichtelijk zijn. Een boekhoudprogramma vergelijken draait dan ook niet alleen om de prijs per maand.

Boekhoudprogramma vergelijken op functies

De functies van een boekhoudprogramma zijn belangrijk. Enkele belangrijke functies zijn:

 • Het factureren moet mogelijk.
 • Er moet een scan en herken functie zijn.
 • Je moet offertes kunnen maken.
 • Je moet de btw-aangifte kunnen berekenen.
 • Het maken van financiële rapporten moet mogelijk zijn.

Boekhoudprogramma vergelijken op gemak

Twee vrouwen aan het pratenAls je kiest voor een boekhoudprogramma, kies dan een waarmee je gratis toegang hebt tot meerdere gebruikers. In dat geval kan je bijvoorbeeld je boekhouder toegang verlenen. Ook zijn er aanbieders van een extra simpel boekhoudprogramma waarin je veel ondersteuning kan krijgen. Dit werkt meestal met een online boekhouder die meekijkt met de financiële situatie.

Mijnzzp.nl: online boekhouden voor zzp'ers en mkb'ers

Boekhouding bijhouden

Het gebruiken van een online boekhoudpakket maakt de boekhouding een stuk sneller en vooral eenvoudiger. De meeste boekhoudprogramma's bieden ongeveer dezelfde diensten aan, hierdoor is het belangrijk om na te gaan of een online boekhoudpakket voorziet in de behoefte.

FinancieelDe boekhoudprogramma's kunnen namelijk op belangrijke punten verschillen. Eenvoudig online boekhouden is wel met alle online boekhoudpakketten mogelijk. De meeste boekhoudprogramma's beschikken over verschillende koppelingen. Hierdoor kun je eenvoudig btw-aangifte doen. De slimme software maakt fiscaal btw-aangifte doen makkelijk.

Btw-aangifte doen

Het makkelijkste boekhoudprogramma voor zzp'ers maakt het doen van btw-aangifte mogelijk. Dit is een belangrijk verschil met een offline pakket. Btw-aangifte doe je tegenwoordig door middel van online boekhouden. De Belastingdienst heeft al verschillende keren aangegeven dat fiscaal btw-aangifte doen met een boekhoudprogramma de voorkeur heeft. De Belastingdienst heeft eerder ook meegeholpen met het ontwikkelen van een keurmerk.

Wat zijn de kosten?

De prijs van de boekhoudprogramma's zijn allemaal terug te vinden bij de aanbieder. De kosten voor boekhoudprogramma's zijn niet hoog. Het wordt aangeraden om te vergelijken, want er zijn wel verschillen in de prijs.

Vrouw achter de laptopDit heeft vooral te maken met het aantal gebruikers en de complexiteit van het boekhoudpakket. Alle boekhoudprogramma's werken met een maandabonnement. Bij het betalen per jaar krijg je vaak wel korting. Boekhouding bijhouden is niet duur als je het slim doet!

Zijn er gratis boekhoudpakketten?

Er zijn enkele gratis boekhoudpakketten te vinden. Daarnaast kun je de boekhouding doen in Excel. Voor de zzp'er zal dit in de meeste gevallen niet de moeite waard zijn. Je kunt dan bijvoorbeeld geen gebruik maken van de handige boekhoudsoftware belastingdienst koppeling. De boekhoudsoftware belastingdienst koppeling heb je nodig om btw-aangifte kunnen doen. Daarnaast beschik je dan niet over de handige app. Met de gratis app kun je alle losse bonnetjes inscannen en uploaden naar de boekhouding. Een boekhoudpakket neemt je administratieve werk voor een groot deel uit handen. Ook is een boekhoudpakket veilig te gebruiken in de cloud.

Welk boekhoudprogramma voor een webshop?

Wanneer je een boekhoudpakket zoekt voor je webshop, dan is het vooral belangrijk om te kijken naar het onbeperkt factureren. Onbeperkt factureren kan voor webshops heel erg belangrijk zijn. Ook het kunnen koppelen van betalingsproviders en de bank zal in dat geval een grote rol spelen. Daarnaast moet je op een makkelijke manier alle klantgegevens kunnen verwerken. Voor de zakelijke dienstverlening zijn dit weer minder belangrijke voorwaarden. Zzp'ers binnen de dienstverlening versturen in de meeste gevallen maar enkele facturen per maand.

Wat is het beste boekhoudpakket?

Het meest geschikte boekhoudprogramma is geheel afhankelijk van de eigen wensen en behoefte. Een boekhoudprogramma voor zzp'ers kan bijvoorbeeld totaal niet geschikt zijn voor mkb-bedrijven. Mkb'ers hebben te maken met veel meer administratieve werkzaamheden. Hét online boekhoudprogramma kan dus per ondernemer verschillen. Binnen de Horeca zijn er ook andere behoeftes dan bijvoorbeeld een advocatenkantoor.

Vergelijk online boekhoudpakketten!

Het vergelijken van de verschillende boekhoudprogramma's kan erg makkelijk met behulp van onze vergelijkingspagina. Daarnaast hebben wij een uitgebreide keuzewijzer opgenomen. Een boekhoudprogramma voor zzp'ers is in ieder geval te vinden. Een boekhoudprogramma vergelijken is op verschillende manieren mogelijk zoals op:

 • De grootte van het bedrijf.
 • Het soort bedrijf.
 • De rechtsvorm.
 • Het aantal gebruiker.
 • De prijs.
 • De functie.
 • De prijs.

Een boekhoudprogramma voor zzp'ers kan natuurlijk ook per zzp'er verschillen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een zzp'er die op projectbasis werkt. Wanneer je op projectbasis werkt, is het weer belangrijk om op een makkelijke manier alle uren bij te kunnen houden. Online boekhoudpakketten kun je op deze specifieke functies vergelijken. Ook voor het facturen aanmaken zijn er meerdere mogelijkheden,

Welke boekhoudprogramma's zijn er?

Er zijn veel boekhoudpakketten beschikbaar voor ondernemers. De meest gebruiksvriendelijke boekhoudpakketten zijn de eenvoudige boekhoudpakketten voor zzp'ers en freelancers. Kleine ondernemers en dienstverlenende zzp'ers met een eenmanszaak hebben in de meeste gevallen te maken met vereenvoudigde boekhouden.

App gebruikenHet mkb heeft te maken met dubbel boekhouden. Dubbel boekhouden vraagt om een complexer boekhoudpakket. Het is belangrijk om naar de specifieke functie te kijken. Er zijn bijvoorbeeld ondernemers die veel waarde hechten aan het kunnen inboeken van vreemde valuta. Ook het wel of niet bijgewerkt zijn van een boekhoudpakket kan erg belangrijk zijn.

Zijn de boekhoudkosten fiscaal aftrekbaar?

De kosten die je maakt met een boekhoudpakket zijn volledig aftrekbaar van de belasting. Dit is ook het geval wanneer je gebruikmaakt van een boekhouder. Deze kosten behoren tot de algemene bedrijfskosten en zijn dus fiscaal aftrekbaar. Alle kosten die je maakt in zakelijk belang voor je bedrijf, zijn aftrekbaar.

Wat is een goed boekhoudpakket?

Het beste boekhoudpakket is afhankelijk van de eigen wensen en behoeftes. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar het meest gebruiksvriendelijke boekhoudpakket of zoek je juist een boekhoudpakket met de mogelijkheid om eindeloos te kunnen factureren. Het boekhoudpakket wat het beste aansluit bij jouw onderneming zal meestal het meest geschikte boekhoudprogramma zijn. Dit hoeft zeker niet de duurste te zijn, of juist het goedkoopste boekhoudpakket. Als je maar de online boekhouding kan bijhouden. Online boekhouden is de laatste jaren steeds populairder geworden en online boekhouden kan voor alle bedrijven.

Belastingdienst erkend deskundige helpdesk

Alle aanbieder beschikken over een deskundige helpdesk waar je met alle veelgestelde vragen terecht kunt. Aanbieder van online boekhoudprogramma's zijn dit verplicht om een keurmerk te mogen voeren. Daarnaast zijn er ook gewoon veel ondernemers die boekhoudkundige vragen hebben.

Vrouw aan het bellenOok zijn er aanbieders die gebruikmaken van een eigen online boekhouder. De beste boekhoudprogramma's voorzien dus op verschillende manieren in extra ondersteuning. Online boekhouding kan soms lastig zijn. Denk bijvoorbeeld aan het omgaan met vreemde valuta. De boekhouding automatiseert de meeste taken wel. Online boekhoudsoftware kan tegenwoordig steeds meer taken overnemen.

Is online boekhouden altijd nodig?

Nee, online boekhouden is niet in alle gevallen nodig. Het is wel zo dat online boekhouden de boekhouding veel makkelijker maakt. Daarnaast worden alle gegevens veilig opgeslagen in de cloud. Maar in de kern is online boekhouden niet nodig. Online boekhouding heeft wel de voorkeur van de meeste ondernemers. Ook boekhouders en accountants zijn voorstander van online boekhouding.

Online boekhouden is ook niet nodig om de btw-aangifte te doen. De btw-aangifte kun je ook rechtstreeks doen bij de Belastingdienst. Een boekhoudpakket voorkomt wel dat je fouten maakt met de btw-aangifte. Ook voor de urenregistratie is een boekhoudprogramma erg handig. Wij hopen dat je inmiddels tot het beste online boekhoudprogramma bent gekomen. Een boekhoudprogramma vergelijken doe je vooral op het gemak.

Boekhouden in Excel

Het boekhouden in Excel staat toch wel in de top 3 van veelgemaakt fouten onder zzp'ers. Met een boekhoudprogramma kun je ervoor zorgen dat veel processen geautomatiseerd worden. Dit is met een gratis spreadsheet niet mogelijk. Daarnaast is het omslachtig en maak je ook sneller een fout. Ook kun je met Excel geen offerte opstellen.

In de Cloud werkenGratis boekhouden is mogelijk, maar kent wel veel nadelen, Het gratis boekhouden kan overigen ook met open source software boekhouden. Dit is overigens wel risicovol omdat je niet weet wie er toegang heeft tot de data. Een boekhoudprogramma dat veilig is, draait in de cloud en de servers zijn in Nederland. Een cloud boekhoudprogramma dat draait in Nederland is de beste keuze voor een boekhoudprogramma.

Verschillende boekhoudpakketten

De verschillende boekhoudpakketten kunnen op het eerste gezicht allemaal op elkaar lijken. Tocht zitten we wel belangrijke verschillen tussen de boekhoudprogramma's. Het is dus belangrijk om goed naar de aangeboden functies en beperkingen te kijken van de boekhoudprogramma's. De boekhouding staat bij alle boekhoudprogramma's wel op de eerste plek. De meeste aanbieders bieden ook aanvullende functies aan met betrekking tot de online boekhouding.

Boekhoudprogramma kopen

Een boekhoudprogramma kopen behoort ook tot de mogelijkheden. Wel is het zo dat niet alle aanbieders levenslang support garanderen. Het is erg belangrijk dat boekhoudsoftware up-to-date blijft om aan de wet- en regelgeving te blijven voldoen. Dit kan nogal eens een probleem vormen wanneer je een boekhoudprogramma koopt.

Werken op laptopBij online boekhoudpakketten hoef je niet ban te zijn voor het bijwerken van de software. De verschillende boekhoudpakketten worden iedere dag bijgewerkt en voldoen aan strikte compliance regels. De boekhouding staat daarnaast in een veilige omgeving. Zoals eerder omschreven werken de beste boekhoudpakketten allemaal in cloud.

Voor het alleen eenvoudig factureren kan dit wel een goede optie zijn. Voor alleen het eenvoudig factureren heb je niet een compleet boekhoudprogramma nodig. Het offline boekhouden komt nog steeds veel voor. De beste boekhoudpakketten werken tegenwoordig allemaal in de cloud en je kunt ook offertes maken. Dit kan met een simpel boekhoudprogramma meestal niet

Mijnzzp.nl