Team Mijnzzp

Boekhoudpakket vergelijken

Ben je op zoek naar het beste boekhoudpakket? Kijk dan hier voor de top 10 online boekhoudpakketten. Je vindt hier informatie over verschillende soorten pakketten, zoals een eenvoudig pakket of een uitgebreid pakket. Vergelijk op je gemak alle aanbieders en kies daarna het beste boekhoudpakket voor jou!

Het beste online boekhoudprogramma voor jouw boekhouding

Iedere ondernemer heeft een ander soort boekhoudpakket nodig. Heb je veel facturen en/of zakelijke overboekingen? Dan is er voor ieders wensen wel iets te vinden binnen de top tien van online boekhoudpakketten. Het beste online boekhoudprogramma is het programma dat het beste bij jou past.

Boekhoudpakket vergelijken top 10

1 - Zzp'ers hebben extra voordeel met e-boekhouden

E-boekhouden: E-boekhouden.nl maakt met hun complete software de boekhouding een stuk eenvoudiger. Automatisch verwerken van bij- en afschrijvingen, btw-aangifte, btw-nummercontrole, factureren in huisstijl, offertes maken, urenregistratie en betaling via iDEAL, creditcard of PayPal zijn allemaal mogelijk met e-boekhouden. Voor startende ondernemers is e-boekhouden.nl de eerste 15 maanden geheel gratis te gebruiken. Hét complete boekhoudpakket van e-boekhouden.nl behoort tot het makkelijkste boekhoudprogramma.

Als vereniging of stichting kun je ook gebruikmaken van e-boekhouden. Binnen e-boekhouden.nl is er geen beperking met betrekking tot de ledenadministratie. Hierdoor is het op een makkelijke manier mogelijk om de contributies te innen door middel van automatische incasso. Er zijn veel zzp'ers die gebruikmaken van e-boekhouden.nl.

2 - Rompslomp voor zzp'ers, freelancers en eenmanszaken

Rompslomp: De missie van Rompslomp is het ontnemen van rompslomp. Dit doet Rompslomp door het toepassen van een slim en makkelijk boekhoudprogramma. Gemaakte facturen worden bijvoorbeeld meteen in de boekhouding ingeboekt. Het ontzorgen van ondernemers staat hoog aangeschreven bij Rompslomp. Een Rompslomp account is 30 dagen gratis uit te proberen. Hierna kun je het Rompslomp account stopzetten of juist voortzetten. Er zijn veel dienstverlenende zzp'ers die gebruikmaken van Rompslomp. Rompslomp is het makkelijkste boekhoudprogramma voor zzp'ers.

3 - Informer biedt financieel inzicht zonder hoge boekhoudkosten

Informer: Informer is makkelijk te gebruiken en ideaal voor zzp'ers en mkb'ers. Net zo als andere boekhoudprogramma's beschikt Informer over een handige app. Start direct met de 30 dagen gratis proefperiode en ervaar zelf hoe eenvoudig het online boekhoudpakket werkt. Gratis boekhouden is met Informer tot 30 dagen mogelijk. Binnen de zakelijke dienstverlening zijn er veel zzp'ers die gebruikmaken van Informer. Informer is een goed boekhoudprogramma.

4 - MoneyMonk is een alles in één boekhoudpakket voor zzp'ers

MoneyMonk: Net zoals andere boekhoudprogramma's beschikt MoneyMonk over een proefperiode van 30 dagen. Tijdens de proefperiode zit je als ondernemer nergens aan vast. Het maken van offertes, het bijhouden van de rittenregistratie of het maken van facturen kan allemaal binnen het boekhoudpakket van MoneyMonk. De slimme software werkt innovatief en het is een compleet boekhoudpakket. MoneyMonk is aan te merken als eenvoudig boekhoudprogramma.

5 - Myfinance richt op zzp'ers en parttime-ondernemers

Myfinance: Bij Myfinance is het mogelijk om gebruik te maken van een gratis proefperiode van 15 dagen. Met Myfinance is het mogelijk om je boekhouding af te stemmen op jouw specifieke situatie. Startende ondernemers kunnen er later ook voor kiezen om de mogelijkheden uit te breiden. Dit is vooral handig voor parttime-ondernemers of zzp'ers die later bijvoorbeeld een BV willen oprichten. De zzp boekhouding bijhouden is makkelijk met Myfinance. Myfinance beschikt over een gratis helpdesk.

6 - Tellow voor startende ondernemers en zzp'ers

Tellow: Tellow voorziet in een online boekhoudprogramma dat in het bijzonder geschikt is voor starters en zzp'ers. Als ondernemer krijg je met dit boekhoudpakket op een simpele en toegankelijke manier je financiën onder controle. De boekhoudsoftware maakt het boekhouden voor iedereen gemakkelijk, ook als je daar geen verstand van hebt. Elektronische btw betalen met een bankkoppeling is mogelijk. Tellow maakt gebruik van een gratis proefaccount.

7 - BUNNI is ideaal voor de zzp'er die niet kan boekhouden

BUNNI: De functies van BUNNI bieden alles wat je als zzp'er nodig hebt om de boekhouding simpel bij te houden. Denk maar aan het bijhouden van de urenregistratie net als aan de rittenregistratie, maar ook aan offertes en facturen. Ontdek alle functionaliteiten en meer informatie over boekhouden met BUNNI en maak het jezelf gemakkelijk. BUNNI is een eenvoudig boekhoudpakket.

8 - Silvasoft maakt eenvoudig boekhouden mogelijk

Silvasoft: Een van de kenmerken van Silvasoft is dat het voor jou als ondernemer mogelijk is om zelf de modules te kiezen die je nodig hebt. Je betaalt namelijk niet voor de complete bedrijfssoftware, maar alleen voor de modules die jij als ondernemer nodig hebt om je boekhouding te voeren. De verschillende modules hebben elk betrekking op specifieke functionaliteiten. Online boekhouden is eenvoudig met Silvasoft.

9 - DigiBTW het programma met aangifte inkomstenbelasting

DigiBTW: Naast een volledig online facturatie en boekhoudprogramma, biedt DigiBTW als enige in Nederland de mogelijkheid om zelf IB-aangifte te doen als ondernemer, zonder boekhouder! Tienduizenden zzp'ers werken dagelijks naar grote tevredenheid met DigiBTW. Btw-aangifte doe je makkelijk met DigiBTW. DigiBTW behoort tot het beste boekhoudprogramma en is bovendien 30 dagen gratis uit te proberen.

10 - Visma eAccounting voor zzp'ers, mkb'ers, verenigingen en stichtingen

Visma eAccounting: Visma eAccounting heeft het geautomatiseerd boekhouden hoog in het vaandel staan. Wat geautomatiseerd uitgevoerd kan worden hoef je niet handmatig te doen. Hierdoor worden boekhoudkundige fouten voorkomen. Het online boekhoudpakket Visma eAccounting maakt ook een directe bankkoppeling mogelijk. Visma eAccounting beschikt over een gratis helpdesk.

Keurmerk boekhoudpakket

De beste boekhoudprogramma's die wij opgenomen hebben beschikken over een keurmerk. Voor het boekhoudprogramma's vergelijken is het belangrijk om te bekijken of de softwareleverancier is aangesloten bij een keurmerk. Een online boekhoudprogramma moet voldoen aan strenge eisen om een keurmerk te mogen voeren. De administratie bijhouden is dus veilig wanneer er sprake is van een keurmerk. Lees hier ons artikel: Keurmerk online boekhoudprogramma.

Overstappen van online boekhoudprogramma

De beste boekhoudprogramma's beschikken over een migratieservice. Door middel van de migratieservice is het mogelijk om soepel over te stappen op een ander online boekhoudprogramma. Afhankelijk van de zzp boekhouding kan het wel belangrijk zijn om alle gegevens extra op te slaan. Daarnaast kun je de boekhouding ook tijdelijk opslaan binnen een offline boekhoudprogramma. Alle online boekhoudprogramma's bieden een vorm van migratieservice aan.

Online boekhoudprogramma's vergelijken

Verschillende boekhoudprogramma's vergelijken op basis van de prijs en de functionaliteiten is raadzaam. Je wilt namelijk het beste boekhoudprogramma voor je onderneming. Bij het vergelijken is het belangrijk om goed naar de eisen van de administratie te kijken. Zoek je bijvoorbeeld een online boekhoudprogramma dat geschikt is voor de zzp boekhouding, dan kun je beter niet kiezen voor een programma dat bedoeld is voor het mkb. Het beste online boekhoudpakket vinden doe je door te vergelijken!

Hét online boekhoudprogramma voor jouw bedrijf kun je alleen vinden door te vergelijken. Hét complete boekhoudpakket moet daarnaast passen bij je bedrijf. In sommige gevallen kun je juist beter kijken naar de uitgebreidere pakketten. Wil je bijvoorbeeld onbeperkt gebruik kunnen maken van een online boekhoudpakket, dan kun je beter voor een vol pakket gaan.

Mijnzzp.nl: boekhouden voor zzp'ers en mkb'ers

Boekhouding bijhouden

Het gebruiken van een online boekhoudprogramma maakt de boekhouding een stuk sneller en vooral eenvoudiger. De meeste online boekhoudprogramma's bieden ongeveer dezelfde diensten aan, hierdoor is het belangrijk om na te gaan of een online boekhoudprogramma voorziet in de behoefte. De online boekhoudprogramma's kunnen namelijk op belangrijke punten verschillen. Eenvoudig boekhouden is wel met alle boekhoudpakketten mogelijk. De meeste boekhoudprogramma's beschikken over verschillende koppelingen. Hierdoor kun je eenvoudig btw-aangifte doen. De slimme software maakt fiscaal btw-aangifte doen makkelijk.

Btw-aangifte doen

Het makkelijkste boekhoudprogramma voor zzp'ers maakt het doen van btw-aangifte mogelijk. Dit is een belangrijk verschil met een offline pakket. Btw-aangifte doe je tegenwoordig door middel van online boekhouden. De Belastingdienst heeft al verschillende keren aangegeven dat fiscaal btw-aangifte doen met een boekhoudprogramma de voorkeur heeft. De Belastingdienst heeft eerder ook meegeholpen met het ontwikkelen van een keurmerk.

Wat zijn de kosten?

De prijs van de online boekhoudprogramma's zijn allemaal terug te vinden bij de aanbieder. De kosten voor online boekhoudprogramma's zijn niet hoog. Het wordt aangeraden om te vergelijken, want er zijn wel verschillen in de prijs. Dit heeft vooral te maken met het aantal gebruikers en de complexiteit van het boekhoudpakket. Alle online boekhoudprogramma's werken met een maandabonnement. Bij het betalen per jaar krijg je vaak wel korting. Boekhouding bijhouden is niet duur als je het slim doet!

Zijn er gratis boekhoudpakketten?

Er zijn enkele gratis boekhoudpakketten te vinden. Daarnaast kun je de boekhouding bijhouden in Excel. Voor de zzp'er zal dit in de meeste gevallen niet de moeite waard zijn. Je kunt dan bijvoorbeeld geen gebruik maken van de handige boekhoudsoftware belastingdienst koppeling. De boekhoudsoftware belastingdienst koppeling heb je nodig om btw-aangifte kunnen doen. Daarnaast beschik je dan niet over de handige app. Met de app kun je alle losse bonnetjes inscannen en uploaden naar de boekhouding. Een boekhoudpakket neemt je administratieve werk voor een groot deel uit handen. Ook is een boekhoudpakket veilig te gebruiken in de cloud.

Welk boekhoudprogramma voor een webshop?

Wanneer je een boekhoudpakket zoekt voor je webshop, dan is het vooral belangrijk om te kijken naar het onbeperkt factureren. Onbeperkt factureren kan voor webshops heel erg belangrijk zijn. Ook het kunnen koppelen van betalingsproviders en de bank zal in dat geval een grote rol spelen. Daarnaast moet je op een makkelijke manier alle klantgegevens kunnen verwerken. Voor de zakelijke dienstverlening zijn dit weer minder belangrijke voorwaarden. Zzp'ers binnen de zakelijke dienstverlening versturen in de meeste gevallen maar enkele facturen per maand.

Wat is het beste boekhoudpakket?

Het beste boekhoudprogramma is geheel afhankelijk van de eigen wensen en behoefte. Een boekhoudprogramma voor zzp'ers kan bijvoorbeeld totaal niet geschikt zijn voor mkb-bedrijven. Mkb'ers hebben te maken met veel meer administratieve werkzaamheden. Hét online boekhoudprogramma kan dus per ondernemer verschillen. Binnen de Horeca zijn er ook andere behoeftes dan bijvoorbeeld een advocatenkantoor.

Vergelijk online boekhoudpakketten!

Het vergelijken van de verschillende boekhoudprogramma's kan erg makkelijk met behulp van onze vergelijkingspagina. Daarnaast hebben wij een uitgebreide keuzewijzer opgenomen. Een boekhoudprogramma voor zzp'ers is in ieder geval te vinden. Vanzelfsprekend kan ook een boekhoudprogramma voor zzp'ers verschillen per zzp'er. Denk bijvoorbeeld aan een zzp'er die op projectbasis werkt. Wanneer je op projectbasis werkt, is het weer belangrijk om op een makkelijke manier alle uren bij te kunnen houden.

Welke boekhoudprogramma's zijn er?

Er zijn veel boekhoudpakketten beschikbaar voor ondernemers. De meest gebruiksvriendelijke boekhoudpakketten zijn de eenvoudige boekhoudpakketten voor zzp'ers en freelancers. Kleine ondernemers en dienstverlenende zzp'ers met een eenmanszaak hebben in de meeste gevallen te maken met vereenvoudigde boekhouden. Het mkb heeft te maken met dubbel boekhouden. Dubbel boekhouden vraagt om een complexer boekhoudpakket.

Zijn de boekhoudkosten fiscaal aftrekbaar?

De kosten die je maakt met een boekhoudpakket zijn volledig aftrekbaar van de belasting. Dit is ook het geval wanneer je gebruikmaakt van een boekhouder. Deze kosten behoren tot de algemene bedrijfskosten en zijn dus fiscaal aftrekbaar. Alle kosten die je maakt in zakelijk belang voor je bedrijf, zijn aftrekbaar.

Wat is het beste boekhoudpakket?

Het beste boekhoudpakket is afhankelijk van de eigen wensen en behoeftes. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar het meest gebruiksvriendelijke boekhoudpakket of zoek je juist een boekhoudpakket met de mogelijkheid om eindeloos te kunnen factureren. Het boekhoudpakket wat het beste aansluit bij jouw onderneming zal meestal het beste boekhoudprogramma zijn. Het beste boekhoudprogramma hoeft zeker niet de duurste te zijn, of juist het goedkoopste boekhoudpakket. Als je maar de online boekhouding kan bijhouden.

Is online boekhouden altijd nodig?

Nee, online boekhouden is niet in alle gevallen nodig. Het is wel zo dat online boekhouden de boekhouding veel makkelijker maakt. Daarnaast worden alle gegevens veilig opgeslagen in de cloud. Maar in de kern is online boekhouden niet nodig. Online boekhouding heeft wel de voorkeur van de meeste ondernemers. Ook boekhouders en accountants zijn voorstander van online boekhouding. Online boekhouden is ook niet nodig om de btw-aangifte te doen. De btw-aangifte kun je ook rechtstreeks doen bij de Belastingdienst. Een boekhoudpakket voorkomt wel dat je fouten maakt met de btw-aangifte. Wij hopen dat je inmiddels tot het beste online boekhoudprogramma bent gekomen.

Lees ook ons artikel: Boekhouding voor startende ondernemers

Mijnzzp.nl