Informatie over Silvasoft

Boekhoudsoftware keuzewijzer

Team Mijnzzp

Boekhoudprogramma Silvasoft

Silvasoft

Silvasoft is boekhoudsoftware waarmee je als ondernemer via de online boekhoudsoftware gemakkelijk zelf je administratie bijhoudt. Boekhouding is wat dat betreft een van de functionaliteiten, want Silvasoft heeft als bedrijfssoftware nog meer te bieden. Bijvoorbeeld met betrekking tot het opstellen van offertes en facturen, net als op het gebied van urenregistratie en projectbeheer. Ook het doen van btw-aangifte is natuurlijk mogelijk met de software. Silvasoft staat bekend om de goede service en krijgt over het algemeen een dikke pluim van zzp'ers.

Silvasoft is een online boekhoudprogramma voor ondernemers, maar ook voor boekhouders en accountants die op een slimme en effectieve manier de administratie willen voeren. Het programma is makkelijk aan te leren en eenvoudig in gebruik. Het programma is dan ook en zeer compleet boekhoudprogramma voor een zeer nette prijs. Een beginnende ondernemer mag het programma gratis uitproberen en krijgt daarmee een compleet boekhoudprogramma. De proefperiode bedraagt 30 dagen gratis. Silvasoft biedt ook een gratis overstapservice aan. Het boekhouden is door middel van de software relatief eenvoudig.

Silvasoft: all-in boekhoudprogramma zelf samen te stellen

Een van de kenmerken van Silvasoft is dat het voor jou als ondernemer mogelijk is om zelf de modules te kiezen. Je betaalt namelijk niet voor de complete bedrijfssoftware, maar alleen voor de modules die jij als ondernemer nodig hebt om je boekhouding te voeren. De verschillende modules hebben elk betrekking op specifieke functionaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan het alleen gebruiken van de voorraadbeheer module.

Boekhouding doen laptopHet systeem heeft voor ieder wat wils en heeft veel features voor zzp'ers. De software werkt prettig en simpel en is geschikt voor kleine ondernemers. Boekhouden, factureren en meer is allemaal mogelijk. Daarnaast werkt het programma eenvoudig en snel. De boekhouding kun je ook bijwerken met behulp van de boekhouder. In dat geval hoef je de boekhouder alleen maar toegang te geven tot je account. Er zijn veel zzp'er die voor het boekhouden ook de hulp inschakelen van een expert. Betaalbaar boekhouden is met de software van Silvasoft prima mogelijk. Daarnaast beschikt Silvasoft over een uitstekende helpdesk. Dit compleet bedrijfsadministratie pakket voor het boekhouden is op verschillende manieren inzetbaar.

Module boekhouden

Boekhouden is gemakkelijk met de module van Silvasoft. Zo kan je snel alle inkopen en verkopen inboeken en zijn de bankafschriften automatisch te verwerken. Het invoeren van de gegevens zorgt er ook voor dat de informatie voor de btw-aangifte en eventuele ICP-aangifte klaarstaan. De boekhouding bijhouden met Silvasoft is zeker een aanrader en zeer geschikt voor kleine ondernemers. Het is extreem belangrijk dat je met een boekhoudpakket prettig en simpel kunt werken. Het boekhoudprogramma van Silvasoft is aan te merken als een voordelig boekhoudprogramma dat beschikt over diverse modules voor het boekhouden en de complete administratie.

Enkele functies die krijgt zijn:

 • Online factureren.
 • Een Belastingdienst en bank koppeling.
 • Het toepassen van crm integratie.
 • Het scannen van bonnetjes met de mobiele app.
 • Het bijhouden van de urenregistratie.
 • Een duidelijk dashboard.

Module facturatie

De module boekhouden heb je als zzp'er natuurlijk altijd nodig, net als de module facturatie om te factureren. Dat kan met Silvasoft in je eigen huisstijl en bovendien is het mogelijk om aanmaningen te verzenden als facturen onbetaald blijven. Het is tegenwoordig zelf mogelijk om een iDEAL koppeling mee te versturen om klanten nog meer betaalgemak te bieden.

De basis voor productbeheer maakt eveneens deel uit van deze module. De facturatie module werkt in de cloud en is in de cloudomgeving overal toegankelijk. Factureren is met de facturatie module eenvoudig en facturen kun je snel en eenvoudig uploaden binnen de software. Vanzelfsprekend kun je ook de inkoopfacturen uploaden. De inkoopfacturen en verkoopfacturen kun je eenvoudig binnen de administratie verplaatsen naar de juiste kolommen.

Module offertes en orders

Stel je als zzp'er vaak offertes op of vliegen de orders de deur uit dan komt deze module goed van pas. Ook de offertes zijn net als de orders in je eigen huisstijl op te maken en valt basis productbeheer eveneens onder deze functionaliteit. Dat geldt overigens tevens voor CRM ofwel relatiebeheer. Offertes maken werkt met de innovatieve software goed en gaat relatief snel.

Module product- en voorraadbeheer

Heb je een webshop of verkoop je op een andere manier producten, dan kan je dat op een professionele manier bijhouden met het online boekhoudprogramma Silvasoft. Je kan zelfs automatisch inkopen naast dat je een seintje krijgt in de vorm van voorraadmeldingen. Er zijn uitgebreide rapportages beschikbaar bij de module product- en voorraadbeheer. Dit is onder andere mogelijk door een koppeling CCV Shop en Silvasoft. De module product en voorraadbeheer is vooral voor winkeliers, groothandels en webshophouders erg belangrijk.

Module sales

SaleHet verkoopproces van je bedrijf is optimaal te stroomlijnen met Silvasoft via de Sales software. Zo loop je geen risico om leads uit het oog te verliezen. Leads en prospects zijn gemakkelijk te registreren en op te volgen. Deze module omvat tevens relatiebeheer (CRM).

Module projectmanagement

Wil je grip hebben op de voortgang en inzicht hebben in het budget van je bedrijfsprojecten? In dat geval is projectmanagement van groot belang. Bij deze module beheer je zowel de projecten als de planning en de taken die daarbij horen. Het is bovendien eenvoudig om het budget in de gaten te houden en controle op de voortgang te hebben. Deze module omvat overigens tevens de functionaliteit Taken en Agenda.

Module urenregistratie

Het is handig dat het online boekhoudprogramma Silvasoft een functionaliteit biedt om je uren te registreren. De urenregistratie komt van pas om aan te tonen dat je voldoet aan het urencriterium om voor de zelfstandigenaftrek in aanmerking te komen. Heb je personeel dan is deze functionaliteit daar eveneens voor te gebruiken. Als zzp'er heb je op verschillende manieren belastingvoordeel. De uren registreren is dus met Silvasoft mogelijk.

Module personeelsmanagement

Als je personeel hebt dan komen er meer administratieve zaken bij kijken dan wanneer je als zzp'er zonder personeel werkt. Personeelsmanagement is dan belangrijk en daarvoor biedt deze module uitkomst. Naast het beheer van personeelsdossiers krijg je inzicht in verlof, afwezigheid en vrije dagen.

Module Taken en agenda

Het is voor ondernemers natuurlijk belangrijk om de planning goed op orde te hebben. Dat kan met deze module waarbij je taken kan beheren en toewijzen. Daarbij is er sprake van een agendaweergave om overal en altijd inzicht te hebben in de actuele en toekomstige taken. Kies je voor de module Projectmanagement dan krijg je deze functionaliteit er gratis bij.

CRM Relatiebeheer

Bij het zelf bijhouden van een boekhouding is het van belang om gegevens van zakelijke relaties tot je beschikking te hebben. Relatiebeheer is wat dat betreft als functionaliteit ideaal om leveranciers en debiteuren te beheren. Deze module krijg je er van Silvasoft overigens gratis bij in combinatie met de module Boekhouding, Facturatie, Offertes en orders en Sales gebruikt. CRM is voor bepaalde ondernemers erg belangrijk omdat goede CRM veel tijd kan besparen. Daarnaast krijg je door CRM inzichtelijk wat de relatie precies is met je klanten. Een overzichtelijk CRM-dashboard mag dan ook niet ontbreken.

Voordelen Silvasoft

Ga je gebruikmaken van de online boekhoudsoftware Silvasoft dan profiteer je van meerdere voordelen. Maak je op dit moment bijvoorbeeld al gebruik van andere boekhoudsoftware dan regelt Silvasoft de overstap helemaal gratis. De bedrijfssoftware is bovendien ongelimiteerd te gebruiken, zodat je niet vastzit aan een aantal maximale facturen.

Ook helpt de helpdesk met mogelijke problemen en dit is een zekere aanrader en makkelijker kan niet. De gratis overstapservice is belangrijk omdat de migratie soms lastig kan verlopen. De gratis overstapservice gebruiken zal je meestal omzet en kosten besparen. Het boekhouden met de software van Silvasoft is niet moeilijk, maar het vergt wel geduld om het boekhoudprogramma te leren kennen.

Gratis proefperiode van 30 dagen

Verder is het abonnement op dit online boekhoudprogramma maandelijks opzegbaar en kan je met een gratis proefaccount starten. Je krijgt dan dertig dagen de gelegenheid om Silvasoft uit te proberen. De gratis proefperiode eindigt automatisch en je hebt dan zelf de keuze om ermee door te gaan of niet.

FinancieelHet boekhoudprogramma kun je dus nu gratis proberen en je zit nergens aan vast. Dit is een zekere aanrader om het boekhoudprogramma eerst te leren kennen. Silvasoft biedt een compleet pakket aan voor het online boekhouden. Het silvasoft boekhoudprogramma is een aantrekkelijk geprijst pakket dat je 30 dagen gratis kunt uitproberen.

Wat zijn de kosten?

Nadat je eerst van de gratis proefperiode gebruik hebt gemaakt, zijn de kosten van de online boekhoudsoftware afhankelijk van de gekozen modules. Zijn er meerdere gebruikers van Silvasoft in je bedrijf, dan geldt dat er een korting van 20% van toepassing is op iedere extra gebruiker. Als je een boekhouder of accountant bent, dan is daarvoor een apart tarief. Je kan bij Silvasoft eenvoudig een proefberekening maken voor de kosten die aan het abonnement verbonden zijn als je voor bepaalde modules kiest.

Zo krijg je voor jouw situatie op een gemakkelijke manier inzicht in alle kosten van de bedrijfssoftware. Het programma is niet duur en ook het support is erg waardevol. Silvasoft is een sterk concurrerend en goed geprijsd pakket vol met slimme software. Silvasoft is voordelig boekhoudprogramma dat zeker niet onderdoet met betrekking tot andere boekhoudpakketten.

Contract opzeggen Silvasoft

Silvasoft is maandelijks opzegbaar en je hoeft hiervoor geen ingewikkelde procedures uit te voeren. In de online omgeving kun je het account gewoon beëindigen. Het is dus niet zo dat je het boekhoudprogramma pas op 1 januari van het volgende jaar kunt stoppen. De overstap fase is dus relatief eenvoudig en binnen no-time geregeld. Bij bijna alle aanbieders is dit het geval. Ook op dit punt is Silvasoft dus een overzichtelijk boekhoudprogramma zonder verborgen punten. Een formeel contract opzeggen is iets vanuit het verleden. Zzp'ers, freelancers en andere ondernemers willen tegenwoordig juist veel meer flexibiliteit en goede service.

Zelf modules samenstellen

Silvasoft biedt als voordeel dat je zelf de modules kan kiezen om je boekhouding online bij te houden. Op deze manier ben je geen extra kosten kwijt voor functionaliteiten die op jouw bedrijf niet van toepassing zijn. Als je geen personeel hebt dan hoef je bijvoorbeeld de module Personeelsmanagement niet te selecteren. Verkoop je geen producten en heb je geen voorraad dan valt deze module eveneens af. Bij Silvasoft heb je dan ook als ondernemer de gelegenheid om je eigen online boekhoudsoftware op maat samen te stellen.

DE BOEKHOUDING DOEN MET SILVASOFT EN NOG VEEL MEER

Silvasoft is een boekhoudprogramma dat uitblinkt in gebruiksgemak en functionaliteit. Met zijn uitgebreide mogelijkheden en intuïtieve interface is het een uitstekende keuze voor zowel kleine als grote bedrijven. Of je nu net begint met boekhouden of al jarenlange ervaring hebt, Silvasoft heeft voor ieder wat wils. Het bijhouden van de complete administratie is mogelijk met de software van Silvasoft.

Helpdesk aan het bellenEen van de grote voordelen van Silvasoft is het uitstekende support die wordt geboden. Als je ooit tegen een probleem aanloopt of vragen hebt, dan kun je rekenen op de professionele ondersteuning van het Silvasoft team. Het support is erg responsief en staat altijd klaar om je te helpen bij het oplossen van eventuele problemen. Dankzij het eenvoudige gebruik van het boekhoudpakket, kun je snel aan de slag met het bijhouden van jouw boekhouding.

Naast het goede support biedt Silvasoft ook een zeer nette prijs-kwaliteitverhouding. De kosten van een boekhoudprogramma kunnen al snel oplopen, maar Silvasoft biedt een compleet pakket tegen een betaalbare prijs. Je krijgt waar voor je geld en kunt genieten van alle functionaliteiten die het programma te bieden heeft.

Wat Silvasoft onderscheidt van andere boekhoudprogramma's is de aandacht voor gebruiksvriendelijkheid en probleemoplossing. Het systeem is ontworpen met het oog op de gebruiker en zorgt ervoor dat je jouw boekhouding snel en efficiënt kunt bijhouden. Het programma werkt prima en het team lost eventuele problemen snel en vakkundig op.

Btw-aangifte doen met Silvasoft

De btw-aangifte doen is kinderspel met het boekhoudprogramma van Silvasoft. Ook is het niet nodig om zelf de btw-aangifte te berekenen. Dat doet de software voor je. Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat alle facturen op de juiste manier staan ingeboekt. Met een druk op de knop komt in dat geval de btw-aangifte naar voren.

Btw berekenen factuurDe btw en icp aangifte zijn geautomatiseerd te genereren binnen de software. Een automatisch berekende btw-aangifte bevat over het algemeen veel minder fouten dan bij het handmatig berekenen van de btw-aangifte. Het blijft wel belangrijk om dit zelf ook te controleren. Makkelijk btw-aangifte doen, doe je dus met de software van Silvasoft.

ZORG VOOR EEN GOEDE VERGELIJKING

Bij het kiezen van een boekhoudprogramma is het belangrijk om een goede vergelijking te maken tussen verschillende opties. Je wilt immers de beste keuze maken voor jouw bedrijf. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen bij het vergelijken van boekhoudprogramma's:

 • Functionaliteit: Controleer welke functies en mogelijkheden het boekhoudprogramma biedt. Moet je bijvoorbeeld factureren, btw-aangifte doen, banktransacties verwerken of voorraadbeheer bijhouden? Zorg ervoor dat het boekhoudpakket alle essentiële functies bevat die jij nodig hebt. Boekhouden, factureren en nog veel meer moet allemaal mogelijk zijn.
 • Gebruiksgemak: Een boekhoudprogramma moet gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken zijn, zelfs als je geen boekhoudkundige achtergrond hebt. Kijk naar de interface en navigatie van het boekhoudprogramma. Is het intuïtief en overzichtelijk? Kun je snel de benodigde informatie vinden en taken uitvoeren?
 • Prijs: Vergelijk de prijzen van verschillende boekhoudprogramma's en kijk naar de prijs-kwaliteitverhouding. Sommige programma's bieden een gratis proefperiode, waardoor je het boekhoudprogramma kunt testen voordat je een beslissing neemt. Let ook op eventuele extra kosten, zoals abonnementskosten of kosten voor extra functies. Ook is het belangrijk dat de klantenservice snel en goed problemen aanpakt, zodat je snel en vakkundig geholpen wordt bij een mogelijk probleem. De kosten van een boekhoudpakket moeten in verhouding staan tot andere software.
 • Betrouwbaarheid: Het is belangrijk dat het boekhoudpakket betrouwbaar is en goed presteert. Zoek naar beoordelingen en recensies van andere gebruikers om inzicht te krijgen in de betrouwbaarheid en stabiliteit van het boekhoudprogramma. Een solide en goed ondersteund programma is van cruciaal belang voor jouw bedrijfsvoering. Daarnaast moet het support, en het effect aanpakken van problemen goed zijn wanneer er problemen zijn me de software. Ook moet je natuurlijk in staat zijn om zelf de boekhouding bij te houden.
 • Flexibiliteit: Elk bedrijf heeft zijn eigen specifieke behoeften en vereisten. Zorg ervoor dat het boekhoudprogramma flexibel genoeg is om aan jouw specifieke situatie te voldoen. Kan het programma bijvoorbeeld worden aangepast aan de behoeften van jouw bedrijf? Is het schaalbaar als je bedrijf groeit?
 • Referenties: Vraag andere ondernemers of collega's naar hun ervaringen met verschillende boekhoudprogramma's. Hun feedback en aanbevelingen kunnen waardevol zijn bij het maken van een weloverwogen keuze.

Door een grondige vergelijking te maken op basis van bovenstaande punten, kun je een weloverwogen beslissing nemen bij het kiezen van een boekhoudprogramma. Vergeet niet dat de behoeften van jouw bedrijf voorop staan en dat het belangrijk is om een boekhoudprogramma te vinden dat perfect aansluit bij jouw specifieke eisen en doelen. Een goede tegenhanger van Silvasoft zijn bijvoorbeeld MoneyMonk of e-boekhouden.

SILVASOFT GESCHIKT VOOR HET INVOEREN VAN DE BOEKHOUDING

Het invoeren van gegevens in Silvasoft is zeer gebruiksvriendelijk voor een zzp'er. De intuïtieve interface maakt het gemakkelijk om snel alle benodigde informatie in te voeren, zoals factuurgegevens, betalingen, bonnetjes en andere relevante documenten. Het boekhoudprogramma begeleidt je stap voor stap door het proces, zodat je geen belangrijke gegevens over het hoofd ziet. Er zijn heel veel opties en meer dan genoeg functionaliteiten.

Silvasoft biedt de mogelijkheid om gegevens automatisch te importeren, bijvoorbeeld vanuit je bankrekening of andere softwareprogramma's. Dit bespaart je tijd en minimaliseert de kans op invoerfouten.

Vrouw de administratie aan het doenHet boekhoudpakket is flexibel en schaalbaar, wat betekent dat het geschikt is voor zowel kleine bedrijven als grotere ondernemingen. Of je nu een zzp'er bent die zijn eigen boekhouding bijhoudt of werkzaam bent binnen een boekhoudafdeling van een groot bedrijf, Silvasoft kan aan jouw behoeften voldoen.

Al met al is Silvasoft een zeer geschikt boekhoudprogramma voor het invoeren van de boekhouding. Met zijn gebruiksvriendelijkheid, uitgebreide functionaliteiten en ondersteuning is het een betrouwbare keuze om jouw financiële administratie op orde te houden.

REVIEW SILVASOFT

Wie op Trustpilot zoekt naar reviews van andere ondernemers kan veel reviews vinden over Silvasoft. Het blijft natuurlijk belangrijk om zelf ook een goede vergelijking te maken en je eigen mening te vormen. Een review is ten slotte ook maar een review. Met een proefaccount kun je zelf ervaren of Silvasoft een prettig boekhoudprogramma is. Ook kunnen mensen de gebruiksvriendelijk van het boekhoudprogramma op verschillende manieren ervaren.

OVERSTAPPEN NAAR SILVASOFT

Man aan het bellenHet overstappen naar Silvasoft en de bestaande boekhouding overzetten is met de gratis overstapservice van de helpdesk geen enkel probleem. Je krijgt alle hulp die je maar nodig hebt wanneer je gaat overstappen met de boekhouding. Een snelle reactie van support is hierbij erg belangrijk en makkelijker kan niet. Het overstappen naar Silvasoft en het opnieuw online boekhouden bij de nieuwe aanbieder, gaat door de goede support eigenlijk probleemloos.

Neem een vliegende start en bij een probleem is alle hulp aanwezig. Maak in ieder geval gebruik van de gratis overstapservice. Het gratis proberen van dit voordelig boekhoudprogramma verplicht je tot niets.

OVERZICHTELIJK EN EENVOUDIG IN GEBRUIK

Silvasoft is zeker een aanrader wanneer je op zoek bent naar een duidelijk boekhoudpakket. Dus neem een vliegende start en ervaar zelf alle voordelen die dit boekhoudprogramma te bieden heeft. Bij een mogelijk probleem krijg je daarnaast alle hulp die je maar nodig hebt.

Dit werkt wel zo fijn en kan veel stress voorkomen tijdens het gebruiken van de software. Maar dat zal met Silvasoft waarschijnlijk niet voorkomen. Er is ook een duidelijke uitleg op elk onderdeel, voor wanneer het boekhoudprogramma net begint te leren kennen. Het online pakket werkt heel prettig en geeft ook inzichtelijke rapportages. Ook is het een voordelig boekhoudprogramma voor zzp'ers.

Silvasoft

Naar Silvasoft en nu 30 dagen gratis proberen?: druk op deze link.

Boekhoudpakket Silvasoft

Bedrijfssoftware voor ondernemers!

Het best beoordeelde en meest complete bedrijfssoftware pakket voor onder andere: boekhouden, facturatie, offertes opstellen, projectbeheer, urenregistratie en meer.

Voor ondernemers en accountants die eenvoudiger willen werken!

Mijnzzp.nl