Informatie over Silvasoft

Boekhoudsoftware keuzewijzer

Team Mijnzzp

Boekhoudprogramma Silvasoft:

Silvasoft is boekhoudsoftware waarmee je als ondernemer via het online boekhoudprogramma gemakkelijk zelf je administratie bijhoudt. Boekhouding is wat dat betreft een van de functionaliteiten, want Silvasoft heeft als bedrijfssoftware nog meer te bieden. Bijvoorbeeld met betrekking tot het opstellen van offertes en facturen net als op het gebied van urenregistratie en projectbeheer. Het is een online boekhoudprogramma voor ondernemers, maar ook voor boekhouders en accountants die op een slimme en effectieve manier de administratie willen voeren.

Silvasoft: all-in boekhoudprogramma zelf samen te stellen

Een van de kenmerken van Silvasoft is dat het voor jou als ondernemer mogelijk is om zelf de modules te kiezen die je nodig hebt. Je betaalt namelijk niet voor de complete bedrijfssoftware, maar alleen voor de modules die jij als ondernemer nodig hebt om je boekhouding te voeren. De verschillende modules hebben elk betrekking op specifieke functionaliteiten.

Module boekhouden

Boekhouden is gemakkelijk met de module van Silvasoft. Zo kan je snel inkopen en verkopen boeken en zijn bankafschriften automatisch te verwerken. Het invoeren van de gegevens zorgt er ook voor dat de informatie voor de btw-aangifte en eventuele ICP-aangifte klaarstaan.

Module facturatie

De module boekhouden heb je als zzp'er natuurlijk altijd nodig net als de module facturatie om te factureren. Dat kan met Silvasoft in je eigen huisstijl en bovendien is het mogelijk om aanmaningen te verzenden als facturen onbetaald blijven. De basis voor productbeheer maakt eveneens deel uit van deze module.

Module offertes en orders

Stel je als zzp'er vaak offertes op of vliegen de orders de deur uit dan komt deze module goed van pas. Ook de offertes zijn net als de orders in je eigen huisstijl op te maken en valt basis productbeheer eveneens onder deze functionaliteit. Dat geldt overigens tevens voor CRM ofwel relatiebeheer.

Module product- en voorraadbeheer

Heb je een webshop of verkoop je op een andere manier producten dan kan je dat op een professionele manier bijhouden met het online boekhoudprogramma Silvasoft. Je kan zelfs automatisch inkopen naast dat je een seintje krijgt in de vorm van voorraadmeldingen. Er zijn uitgebreide rapportages beschikbaar bij de module product- en voorraadbeheer.

Module sales

Het verkoopproces van je bedrijf is optimaal te stroomlijnen met Silvasoft via de Sales software. Zo loop je geen risico om leads uit het oog te verliezen. Leads en prospects zijn gemakkelijk te registreren en op te volgen. Deze module omvat tevens relatiebeheer (CRM).

Module projectmanagement

Wil je grip hebben op de voortgang en inzicht hebben in het budget van je bedrijfsprojecten? In dat geval is projectmanagement van groot belang. Bij deze module beheer je zowel de projecten als de planning en de taken die daarbij horen. Het is bovendien eenvoudig om het budget in de gaten te houden en controle op de voortgang te hebben. Deze module omvat overigens tevens de functionaliteit Taken en Agenda.

Module urenregistratie

Het is handig dat het online boekhoudprogramma Silvasoft een functionaliteit biedt om je uren te registreren. De urenregistratie komt van pas om aan te tonen dat je voldoet aan het urencriterium om voor de zelfstandigenaftrek in aanmerking te komen. Heb je personeel dan is deze functionaliteit daar eveneens voor te gebruiken. Als zzp'er heb je op verschillende manieren belastingvoordeel.

Module personeelsmanagement

Als je personeel hebt dan komen er meer administratieve zaken bij kijken dan wanneer je als zzp'er zonder personeel werkt. Personeelsmanagement is dan belangrijk en daarvoor biedt deze module uitkomst. Naast het beheer van personeelsdossiers krijg je inzicht in verlof, afwezigheid en vrije dagen.

Module Taken en agenda

Het is voor ondernemers natuurlijk belangrijk om de planning goed op orde te hebben. Dat kan met deze module waarbij je taken kan beheren en toewijzen. Daarbij is er sprake van een agendaweergave om overal en altijd inzicht te hebben in de actuele en toekomstige taken. Kies je voor de module Projectmanagement dan krijg je deze functionaliteit er gratis bij.

CRM Relatiebeheer

Bij het zelf bijhouden van een boekhouding is het van belang om gegevens van zakelijke relaties tot je beschikking te hebben. Relatiebeheer is wat dat betreft als functionaliteit ideaal om leveranciers en debiteuren te beheren. Deze module krijg je er van Silvasoft overigens gratis bij in combinatie met de module Boekhouding, Facturatie, Offertes en orders en Sales gebruikt.

Voordelen Silvasoft

Ga je gebruikmaken van het online boekhoudprogramma Silvasoft dan profiteer je van meerdere voordelen. Maak je op dit moment bijvoorbeeld al gebruik van andere boekhoudsoftware dan regelt Silvasoft de overstap helemaal gratis. De bedrijfssoftware is bovendien ongelimiteerd te gebruiken, zodat je niet vastzit aan een aantal maximale facturen.

Gratis proefperiode van 30 dagen

  • Verder is het abonnement op dit online boekhoudprogramma maandelijks opzegbaar en kan je met een gratis proefaccount starten. Je krijgt dan dertig dagen de gelegenheid om Silvasoft uit te proberen. De gratis proefperiode eindigt automatisch en je hebt dan zelf de keuze om ermee door te gaan of niet.

Wat zijn de kosten?

Nadat je eerst van de gratis proefperiode gebruik hebt gemaakt, zijn de kosten van het online boekhoudprogramma afhankelijk van de gekozen modules. Zijn er meerdere gebruikers van Silvasoft in je bedrijf dan geldt dat er een korting van 20% van toepassing is op iedere extra gebruiker. Als je een boekhouder of accountant bent dan geldt daarvoor een apart tarief. Je kan bij Silvasoft eenvoudig een proefberekening maken voor de kosten die aan het abonnement verbonden zijn als je voor bepaalde modules kiest. Zo krijg je voor jouw situatie op een gemakkelijke manier inzicht in alle kosten van de bedrijfssoftware die jij voor je bedrijf nodig hebt. Een goede tegenhanger van Silvasoft is bijvoorbeeld MoneyMonk of e-boekhouden.

Zelf modules samenstellen

  • Silvasoft biedt als voordeel dat je zelf de modules kan kiezen die je nodig hebt om je boekhouding online bij te houden. Op deze manier ben je geen extra kosten kwijt voor functionaliteiten die op jouw bedrijf niet van toepassing zijn. Als je geen personeel hebt dan hoef je bijvoorbeeld de module Personeelsmanagement niet te selecteren. Verkoop je geen producten en heb je geen voorraad dan valt deze module eveneens af. Bij Silvasoft heb je dan ook als ondernemer de gelegenheid om je eigen online boekhoudprogramma op maat samen te stellen.

Boekhoudpakket Silvasoft

Bedrijfssoftware voor ondernemers!

Het best beoordeelde en meest complete bedrijfssoftware pakket voor onder andere: boekhouden, facturatie, offertes opstellen, projectbeheer, urenregistratie en meer.

Voor ondernemers en accountants die eenvoudiger willen werken!

Mijnzzp.nl