Team Mijnzzp

Debiteurenbeheer

Je stuurt als zzp'er aan het einde van de maand of wanneer de klus is geklaard een factuur op naar de debiteur. Dan is het wachten op de betaling, waarbij de ene debiteur sneller is dan de andere. Niet iedereen betaalt binnen de betalingstermijn en dan moet je actie ondernemen. Dat is al vervelend genoeg en kost ook nog eens tijd. Er is echter een optie waarbij je daar helemaal geen tijd mee kwijt bent, namelijk met de keuze voor het uitbesteden van je zzp debiteurenbeheer. Je profiteert dan als ondernemer van diverse voordelen.

Debiteurenbeheer uitbesteden met debiteurenfinanciering

Een van de voordelen van zzp debiteurenbeheer uitbesteden, is de mogelijkheid dit te koppelen aan debiteurenfinanciering. Dat betekent dat je de facturen verkoopt aan een factoringbedrijf. Bij factoring betaalt het bedrijf jouw facturen direct uit en zorgt daarna zelf voor de inning van de facturen bij de debiteuren. Zo kan je het geld van de facturen al binnen 24 uur op de rekening hebben staan.

Factoring is een andere benaming voor debiteurenfinanciering en neemt het beheer van debiteuren uit handen. Het factoringbedrijf zorgt zelf bij het uitblijven van een betaling voor het versturen van een betalingsherinnering en aanmaning. Op deze manier houd je tijd over en komt het geld snel binnen, zodat je alle gelegenheid hebt je bedrijf verder te laten groeien.

Flexibele factoring

Een van de andere voordelen van zzp debiteurenbeheer uitbesteden, is dat je de mogelijkheid hebt om voor flexibele factoring te kiezen. In dat geval bepaal je voor welke debiteuren je factoring wilt toepassen en voor welke klanten je het debiteurenbeheer in eigen hand houdt. Het is alleen bij de overstap naar factoring wel aan te raden om op de kosten te letten.

Er zijn bedrijven die bijvoorbeeld een vergoeding vragen van 4,5% tot 6% en er zijn bedrijven die voorzien in betaling van 100% van het factuurbedrag. Daarom is het verstandig om als je debiteurenbeheer gaat uitbesteden een vergelijking te maken tussen factoringbedrijven. Let dan ook op of je er voor lange tijd aan vastzit of dat het mogelijk is om op ieder moment weer te stoppen.

KantoorgebouwHet is dus op verschillende manieren mogelijk om je debiteuren strak onder controle te houden.

Als zzp'er is het belangrijk om actief achter niet betalende opdrachtgevers aan te gaan. Dit kan door het uitbesteden van de werkzaamheden.

Lees ook ons artikel: Tips om facturen snel betaald te krijgen

Mijnzzp.nl