Pizzakoerier

Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...

Team Mijnzzp

Inhoudsopgave
Beroep pizzakoerier
Wat doet een pizzakoerier
Werken als pizzakoerier
Taken als pizzakoerier:
Film: Pizzakoerier moet veiliger rijden:
Opleidingen tot pizzakoerier
Bedrijven waar een pizzakoerier werkzaam kan zijn
Competenties pizzakoerier
Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als pizzakoerier
Arbeidsvoorwaarden en salaris pizzakoerier
Eigen bedrijf starten als Pizzakoerier
Boekhoudprogramma vergelijken Pizzakoerier

Beroep pizzakoerier

Een pizzakoerier is een bezorger die verantwoordelijk is voor het bezorgen van pizza's. Als pizzakoerier ben je werkzaam voor een pizzarestaurant en bestaan je werkzaamheden voornamelijk uit het bezorgen van pizza's. Daarnaast is het denkbaar dat een pizzakoerier andere etenswaren zal bezorgen. Als pizzakoerier speelt snelheid een belangrijke rol, omdat de pizza's warm afgeleverd moeten worden bij de klanten. Dit is dan ook de voornaamste reden dat pizzarestaurants gebruikt maken van scooters. De meeste pizzarestaurants leveren pizza's en andere etenswaren binnen een bepaalde afstand rondom het restaurant, zodat de pizzabakkers kunnen garanderen dat de etenswaren warm aankomen. Door het gebruik van een scooter kan het bezorgingsgebied vergroot worden. Om de pizza's of andere etenswaren goed warm te houden maken pizzarestaurants gebruik van hotbags, waarin de etenswaren lang warm blijven. De werkzaamheden van een pizzakoerier zijn niet moeilijk, maar vragen wel om de juiste persoonlijkheid, omdat snelheid en nauwkeurigheid belangrijk zijn als pizzakoerier. De inhoudelijke werkzaamheden van een pizzakoerier kunnen verschillen per pizzarestaurant, omdat lang niet alle pizzakoeriers fulltime werkzaam zijn als bezorger. Het is denkbaar dat een pizzakoerier ook ingezet wordt voor andere werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het helpen in de keuken, magazijnwerkzaamheden en aan het helpen van klanten. Het beroep pizzakoerier is de ideale bijbaan voor studenten en andere mensen die op een makkelijke manier wat extra inkomsten willen verdienen. Het beroep pizzakoerier is meestal een deeltijdbaan, die flexibel in te plannen is. Wel is het zo dat je meestal in de avonduren werkzaam bent. De laatste jaren is het beroep pizzakoerier steeds populairder geworden, omdat het steeds makkelijker is geworden om een pizza te bestellen. Er bestaan tegenwoordig diverse telefoonapplicaties, die mensen kunnen gebruiken om een pizza te bestelen.

Wat doet een pizzakoerier

Een pizzakoerier is dus verantwoordelijk voor het bezorgen van pizza's bij mensen thuis. Als pizzakoerier kan het voorkomen dat je op de fiets werkzaam bent. In dat geval kan de benaming fietskoerier van toepassing zijn. Zoals eerder omschreven kunnen de werkzaamheden van een pizzakoerier per werkgever verschillen. Het is niet zo dat alle pizzakoerier alleen verantwoordelijk zijn voor het bezorgen van pizza's. Denk bijvoorbeeld ook aan keukenhulptaken, zoals het afwassen of schoonmaken. Welke taken een pizzakoerier heeft kan dus per pizzakoerier verschillen, omdat een pizzakoerier ook deel kan uitmaken van het keukenpersoneel. De werkzaamheden van een pizzakoerier zijn niet moeilijk, maar het kunnen maken van een planning is wel handig. Het maken van een planning is vooral nodig als je op pad gaat met meerdere bestellingen. Deze verschillende pizzabezorgingen moeten uitgevoerd worden op een logische manier, zodat alle bestellingen op tijd en warm aankomen. Stratenkennis en inzicht als pizzakoerier zijn dan belangrijk.

Werken als pizzakoerier

Als pizzakoerier zal je in de meeste gevallen over het bromfietsrijbewijs moeten beschikken. Als je werkzaam bent op de scooter is het belangrijk om je aan de verkeersregels te houden, ondanks dat de pizza's snel bezorgd moeten worden. Een pizzakoerier, die steeds door het rode verkeerslicht rijdt of andere overtredingen begaat, is geen goede reclame voor het restaurant. Daarnaast zijn eventuele bekeuringen voor jezelf en niet voor de werkgever. De politie heeft veel aandacht voor maaltijdbezorgers, omdat het regelmatig voorkomt dat verkeersregels overtreden worden. Als pizzakoerier is het dan ook belangrijk om je netjes aan de verkeersregels te houden. Vooral voor jonge bestuurders kan een bekeuring al snel inhouden dat je enkele dag voor niks hebt gewerkt. Het werken als pizzakoerier moet vooral gezien worden als bijbaan voor jonge mensen.

Taken als pizzakoerier:

  • Het bezorgen van pizza's bij mensen thuis.
  • Het helpen schoonmaken na sluitingstijd.
  • Het eventueel helpen bedienen.
  • Het fungeren als keukenhulp.
  • Het bijtanken van de scooter.

Film: Pizzakoerier moet veiliger rijden:

Opleidingen tot pizzakoerier

Als pizzakoerier is het niet nodig dat je beschikt over een opleiding. Wel is het zo dat steeds meer pizzarestaurants aandacht hebben voor de verkeersveiligheid. Het is dan ook denkbaar dat je naast het bromfietsrijbewijs een training moet volgen gericht op verkeersveiligheid. De belangrijkste voorwaarde is dat je beschikt over het bromfietsrijbewijs. Daarnaast moet je over een representatieve en flexibele werkhouding beschikken. Omdat je als pizzakoerier met geld te maken krijgt, is het kunnen rekenen belangrijk. Een pizzakoerier kan tegenwoordig ook werkzaam zijn als zelfstandig ondernemer. Wanneer je gaat werken als zzp'er, dan is het nodig om de administratie goed bij te houden. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een online boekhoudpakket.

Bedrijven waar een pizzakoerier werkzaam kan zijn

Als pizzakoerier ben je werkzaam voor een pizzarestaurant. Dit kan als fulltime of als parttime werknemer zijn. Wanneer je fulltime werkzaam bent als pizzakoerier zal het in de meeste gevallen zo zijn dat je ook verantwoordelijk bent voor andere werkzaamheden, omdat de meeste pizzarestaurants niet te maken hebben met 24-uurs bezorgingen. Een pizzakoerier kan tegenwoordig ook werkzaam zijn als ondernemer.

Competenties pizzakoerier

De belangrijkste competenties van een pizzakoerier is dat je beschikt over een flexibele werkhouding. Daarnaast is het belangrijk dat je beschikt over doorzettingsvermogen. Het doorzettingsvermogen heeft vooral betrekking op slechte weersomstandigheden, omdat dit vaak de drukke dagen zijn. Als het slecht is hebben de meeste mensen geen zin om zelf op pad te gaan. Omdat je veel te maken heeft met klanten is het belangrijk dat je beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Algemeen belangrijke woorden zijn veiligheid, inzicht, planning, verantwoordelijkheidsgevoel, motivatie, rekenen en klantvriendelijkheid.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als pizzakoerier

Het arbeidsmarktperspectief van een pizzakoerier is geheel afhankelijk van je woonplaats, omdat de meeste pizzarestaurants binnen de grotere steden voorkomen. In de meeste gevallen zal het werken als pizzakoerier gezien moeten worden als bijbaan. De doorgroeimogelijkheden van een pizzakoerier kunnen gezien worden in het leren bakken van pizza's. Hierdoor ben je breder inzetbaar voor de werkgever. In de praktijk hebben de meeste pizzakoeriers niet echt te maken met mogelijke doorgroeimogelijkheden.

Arbeidsvoorwaarden en salaris pizzakoerier

De meeste pizzakoeriers vallen onder de cao horeca, waarbinnen de arbeidsvoorwaarden geregeld zijn afhankelijk van de werkgever. Wat een pizzakoerier verdient is niet zomaar aan te geven, omdat het in de meeste gevallen een parttime baan betreft. Als je werkzaam bent als fulltime pizzakoerier zal je meestal het minimumloon verdienen, afhankelijk van leeftijd en verdere verantwoordelijkheden. Het is wel zo dat je als pizzakoerier extra inkomsten zal verdienen door de fooien die je ontvangt. Als pizzakoerier kunnen de fooien behoorlijk oplopen, afhankelijk van het aantal bezorgingen.

Eigen bedrijf starten als Pizzakoerier

Als startende zzp'er is het, na de inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK), ook belangrijk om na te denken over de juiste verzekeringen. Afhankelijk van het type bedrijf en werkzaamheden kunnen verschillende belangrijke verzekeringen relevant zijn als Pizzakoerier, waaronder:

Boekhoudprogramma vergelijken Pizzakoerier

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Pizzakoerier bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.

Klik hier om boekhoudsoftware te vergelijken voor een Pizzakoerier.

Mijnzzp.nl