Team Mijnzzp

Boekhoudsoftware

Ben je op zoek naar de mogelijkheid om boekhoudsoftware te vergelijken? Dan ben je op deze pagina op de juiste plek beland! Op deze pagina vind je de beste aanbieders van boekhoudsoftware. Er zijn veel verschillende aanbieders op de markt, dus het is belangrijk om goed te vergelijken voordat je een keuze maakt. Wij geven je hier alle relevante informatie over de beste aanbieders van boekhoudprogramma's, zodat je eenvoudig kunt kiezen voor de software die het beste bij jou past. Ale aanbieders beschikken over het keurmerk, Betrouwbaar Boekhouden en werken in de cloud.

Het uitkiezen van een goed boekhoudprogramma is belangrijk. Als zzp'er ben je verplicht om de boekhouding bij te houden volgens de regels van de Belastingdienst. Je hebt dan ook te maken met de fiscale bewaarplicht. Het is dan ook nodig om de boekhouding op de juiste manier bij te houden. Met een online boekhoudprogramma voldoe je hieraan. Er zijn veel zzp'ers die gebruikmaken van e-boekhouden en er zijn ook veel ondernemers die gebruikmaken van Exact Online.

ZorgDit zijn twee voorbeelden van populaire boekhoudprogramma's. Naast e-boekhouden en Exact Online zijn er nog veel meer aanbieders van boekhoudpakketten. Denk bijvoorbeeld ook aan Visma eAccounting. Het online boekhoudprogramma van Visma eAccounting is minder bekend, echter wel een prima boekhoudpakket. Zie voor reviews ook onze keuzewijzer pagina. Er zijn online veel reviews te vinden van verschillende gebruikers. De reviews zijn vaak afkomstig van zzp'ers. Binnen onze keuzehulp is een overzicht te vinden van alle boekhoudprogramma's.

Beste boekhoudprogramma's vergelijken

Transport sectorOnline boekhouden is tegenwoordig heel normaal voor ondernemers en starters. Het is een eenvoudige manier om je boekhouding bij te houden en je hoeft er niet veel tijd aan kwijt te zijn. Er zijn verschillende aanbieders van online boekhoudsoftware, dus het is belangrijk om je eerst goed te verdiepen in de boekhoudprogramma's. We geven je hier alle informatie over de beste aanbieders, zodat jij gemakkelijk kunt kiezen voor de software die het beste bij jou past. Met een goed boekhoudprogramma ben je op ieder moment up-to-date met de boekhouding.

Wat is belangrijk bij het boekhoudprogramma vergelijken?

Als je gaat vergelijken, is het belangrijk om na te denken over wat voor jou belangrijk is. Bijvoorbeeld:

 • Hoeveel kost de software?
 • Is de software geschikt voor mijn onderneming?
 • Kan ik gemakkelijk aanpassingen doorvoeren in de boekhouding?
 • Is de software gebruiksvriendelijk?
 • Hoeveel tijd moet ik erin investeren?
 • Welke functies zijn belangrijk?
 • Is er een helpdesk als ik vragen heb over de software?
 • Is het factureren onbeperkt?
 • Welke koppelingen kun je maken?
 • Kan ik bonnetjes uploaden?

Online boekhoudsoftware en boekhouding

Man boekhouding aan het opzettenOnline boekhoudsoftware maakt het mogelijk om de bedrijfsprocessen te automatiseren en zo efficiënter te werken. Met boekhoudsoftware is het mogelijk om je boekhouding digitaal bij te houden, waardoor je altijd en overal inzicht hebt in je financiële situatie. Een belangrijk onderdeel hiervan is het debiteurenbeheer en de facturatie. Door de handige functionaliteiten kun je simpelweg veel tijd besparen en worden fouten voorkomen. Daarnaast heb je met boekhoudsoftware beter inzicht met betrekking tot de cashflow van de onderneming.

Waarom een boekhoudprogramma gebruiken?

Een online boekhoudprogramma gebruiken doe je vooral voor het gemak. Daarnaast is het vel overzichtelijker dan het boekhouden op de eigen computer. Je hebt alle financiële gegevens op ieder moment beschikbaar. Voor jouw bedrijf kun je simpel gezegd beter en sneller de boekhouding bijhouden. Daarnaast krijg je de beschikking over verschillende extra handige functionaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan de urenregistratie. De urenregistratie is voor veel ondernemers belangrijk. Daarnaast is het verstandig om de urenregistratie bij te houden voor de Belastingdienst. Een ander voorbeeld is weer het kunnen bijhouden van de rittenregistratie. De rittenregistratie vraagt om goede software. Ook kun je op ieder moment inzien of een factuur als voldaan is. Deze factuur kun je gewoon bekijken via de app

Online boekhoudprogramma zzp vergelijken

WebsiteAls zzp'er kun je kiezen uit meerder aanbieders van online boekhoudprogramma's. De meeste zzp'ers kunnen prima uit de voeten met een zzp pakket boekhouden. Deze online boekhoudprogramma's zijn voorzien van de belangrijkste functies. Het maken van de jaarlijkse balans, de winst- en verliesrekening en de jaarrekening is allemaal standaard aanwezig. Met het online boekhoudprogramma van e-boekhouden is bijvoorbeeld ruim voldoende voor kleine ondernemers.

Boekhoudprogramma vergelijken: abonnement

Gratis online boekhouden is tijdelijk mogelijk met een gratis proefperiode. Hiermee kun je tot 30 dagen gratis gebruikmaken van een boekhoudprogramma. Alle online boekhoudprogramma's bieden een gratis proefperiode aan voor nieuwe gebruikers. Tijdens de proefperiode kun je alle functionaliteiten uitproberen. Het boekhoudprogramma van e-boekhouden is hierop een uitzonder. Met e-boekhouden.nl kun je maar liefst 15 maanden gratis boekhouden. De andere aanbieders maken bijna allemaal gebruik van een gratis proefmaand. De verschillende online boekhoudprogramma's zijn maandelijks opzegbaar. Het is al mogelijk om een abonnement af te nemen vanaf 9 euro per maand. Er is verder geen gratis boekhoudsoftware beschikbaar.

Boekhoudprogramma vergelijken: boekhouden online boekhouder

App gebruikenEr zijn zzp'ers die de boekhouding bijhouden samen met een boekhouder of accountant. De meeste online boekhoudprogramma's laten de boekhouder of accountant toe om mee te kijken. Dit is wel een belangrijk punt om goed op te letten. Bij meerdere accounts kan dit extra kosten per maand. Het samenwerken met een online boekhouder komt tegenwoordig steeds vaker voor. De online boekhouding bijhouden hoef je dan ook niet alleen te doen. De meeste boekhoudsoftware leveranciers beschikken ook over de mogelijkheid om de hulp in te roepen van een online boekhouder.

Boekhoudprogramma vergelijken: voorraadbeheer

Voor e-commerce bedrijven kan voorraadbeheer belangrijk zijn. Voorraadbeheer is met bijna alle online boekhoudprogramma's mogelijk. Ook kan het bij voorraadbeheer belangrijk zijn om een CRM-systeem te kunnen koppelen. De functionaliteiten met betrekking met voorraadbeheer zijn ruim te noemen. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van software of het factureren te vereenvoudigen. Ook is de scan en herken functie dan belangrijk. Met de scan en herken functie kun je alle bonnetjes, papieren en facturen direct uploaden naar de juiste grootboeken. De slimme software werkt eenvoud en kan ook de btw-aangifte verwerken van alle facturen.

Boekhoudsoftware maakt boekhouden eenvoudiger

Tegenwoordig is het belangrijk dat je makkelijk online boekhoudt. Er zijn veel zzp'ers die gebruikmaken van boekhoudsoftware. Dit is het gevolg van het feit dat het veel makkelijker werkt. Zo houd je altijd en overal inzicht in je financiële situatie, ongeacht waar je bent. Het is ook mogelijk aanpassingen door te voeren wanneer je maar wilt. Een ander voordeel is dat je ook de aangifte inkomstenbelasting kunt opmaken met een boekhoudprogramma. Wanneer je te maken hebt met veel klantgegevens kun je ook weer je crm systeem koppelen. En natuurlijk is een boekhoudprogramma veilig te gebruiken in de cloud. Er worden die dag back-ups gemaakt.

Mobiele app gebruiken

Online app gebruikenDe meeste boekhoudpakketten zijn voorzien van een mobiele app. Met een paar klikken is het hiermee mogelijk om een factuur te versturen naar de opdrachtgever. De gratis app is zeer handig voor wanneer je veel onderweg bent.

Eenvoudig btw-aangifte doen

Van alle handige functies die boekhoudsoftware biedt, is het online kunnen doen van de btw-aangifte misschien wel de meest interessante. Met een paar klikken vind je binnen het boekhoudprogramma het juiste bedrag en kun je de btw-aangifte direct indienen. Hiervoor heb je dus geen boekhouder, administratiekantoor of accountant nodig. De meeste aanbieders van boekhoudsoftware werken samen met de Belastingdienst. Hiervoor moet een aanbieder van boekhoudsoftware wel voldoen aan bepaalde voorwaarden.

Het eenvoudig kunnen doen van de btw-aangifte is voor veel zzp'ers belangrijk. Het boekhoudprogramma maakt het mogelijk de btw-aangifte eenvoudig in te dienen. Natuurlijk zal het berekenen van de btw-aangifte automatisch gaan. Het juiste btw-bedrag zal automatisch toegepast worden op de facturen. Je hoeft de btw dus niet zelf te berekenen. De boekhoudsoftware kan met alle btw-tarieven omgaan. Het facturen maken zal hierdoor veel sneller en foutloos gaan.

Starten met online boekhouden

Online boekhouden is niet moeilijk. Je kunt gemakkelijk aan de slag met een van de vele pakketten die op de markt zijn. In alle gevallen is het mogelijk om boekhoudsoftware gratis uit te proberen door midden van een proefperiode. Er zijn ook verschillende aanbieders van boekhoudsoftware die een cursus inleiding boekhouden aanbieden. Op deze manier kun je precies de juiste beslissingen maken voor je onderneming. Ook het overstappen naar verschillende boekhoudpakketten is mogelijk. De meeste aanbieders werken met een maandelijks abonnement.

De prijs van boekhoudsoftware?

Vrouw aan het nadenkenBoekhoudpakketten zijn ongeveer € 10 per maand, een basispakket boekhouden is al beschikbaar vanaf 9 euro per maand. Wanneer je kiest voor aanvullende modules, kan de prijs per maand oplopen. De kosten van een boekhoudprogramma zijn aftrekbaar als aftrekpost voor de inkomstenbelasting. Voor de prijs hoef je het dus niet te laten. De prijs kan uiteraard aanzienlijk oplopen wanneer het een grote administratie betreft. De prijs per maand kan dus variëren per ondernemer. De meeste zzp'ers hebben ruim voldoende aan een basispakket boekhouden.

Ben je verplicht om gebruik te maken van boekhoudsoftware?

Je bent niet verplicht om gebruik te maken van boekhoudsoftware, maar er zijn wel een aantal situaties waarin het verstandig is om een boekhoudpakket aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven die gebruikmaken van een ander CRM-systeem, zoals een ledenadministratie of aan financiële gegevens. De Belastingdienst maakt het niet uit hoe je de boekhouding bijhoudt, mits je alle gegevens kunt overleggen. Ook met offline software is het mogelijk om de boekhouding bij te houden. Denk bijvoorbeeld aan het boekhouden in Excel. Vanzelfsprekend is het gebruiken van een online boekhoudprogramma wel efficiënter en slimmer.

Gratis boekhoudprogramma Excel

Er zijn redelijk veel mensen die gebruikmaken van Excel om te boekhouden. Voor sommige ondernemers kan dit best goed werken. Wel mis je veel extra mogelijkheden, en is het gebruiken van Excel omslachtig te noemen. Bovendien is Excel niet gratis te gebruiken wanneer je een Excel boekhoud template gebruikt. Deze template moet je meestal kopen. Voor de zzp boekhouding kun je Excel beter niet gebruiken. Denk alleen al aan het niet kunnen maken van koppelingen of aan het niet kunnen gebruiken van de boekhouding app. Er is eigenlijk geen goede gratis online boekhoudsoftware zzp beschikbaar. Gratis boekhouden is alleen mogelijk met een spreadsheet.

Beste boekhoudprogramma vergelijken voor jouw bedrijf:

Wat moet een boekhoudpakket kunnen?

Alle online boekhoudprogramma's kunnen de standaard administratieve taken uitvoeren. Denk hierbij aan het inboeken van facturen, het inboeken van bankafschriften, bankmutaties doorvoeren en aan het doen van de btw-aangifte. Afhankelijk van de activiteiten kan het ook belangrijk zijn om met vreemde valuta om te gaan. Dit kan bijvoorbeeld voor webshops belangrijk zijn. De meeste dienstverlenende zzp'ers hebben voldoende aan een relatief eenvoudig boekhoudpakket.

Boekhoudpakket zzp'ers

Mensen aan het werkKleine ondernemers kiezen in veel gevallen voor de rechtsvorm eenmanszaak. Zzp'ers met een eenmanszaak mogen enkelvoudig boekhouden. Enkelvoudig boekhouden is een relatief eenvoudige manier van boekhouden. De meeste mkb'ers zijn verplicht om dubbel boekhouden toe te passen. Daarnaast moeten de meeste mkb'ers gebruikmaken van een accountant. De meeste zzp'ers hebben hiermee niet te maken. Ondernemers met een eenmanszaak hoeven geen jaarstukken te laten opstellen.

Een simpele winst- en verliesrekening en de jaarlijkse balans is voor zzp'ers voldoende. Bij het uitkiezen van een boekhoudprogramma heb je in alle gevallen te maken met goede ondersteuning in de vorm van een gratis helpdesk. Dit kan voor startende ondernemers extra belangrijk zijn en een goede keuze zijn. Een online boekhoudpakket moet op een brede manier ondersteuning bieden.

Gebruiksvriendelijke software met deskundige helpdesk

De meeste boekhoudprogramma's beschikken over een deskundige helpdesk waar je met al je vragen terecht kan. Dit is een belangrijk punt bij het uitkiezen van boekhoudsoftware. Er zijn zelfs boekhoudsoftware aanbieders die met trainingen helpen. Dit kan helpen bij het leren kennen van alle functionaliteiten. De functionaliteiten kunnen veel zijn wanneer we het hebben over boekhoudsoftware.

Tip bij het kiezen van het juiste online boekhoudprogramma

Mensen overleggenOnline boekhoudprogramma's vergelijken doe je vooral op gebruikersgemak en de functionaliteiten. De kosten per maand zijn eigenlijk niet zo belangrijk. De kosten voor het gebruiken van een basispakket boekhouden zijn niet hoog. Het gaat om het besparen van tijd, het voorkomen van fouten en het gemak. Dat zijn de belangrijke punt bij het boekhoudprogramma vergelijken.

Starter en administratie bijhouden

Starters zijn net zo als andere ondernemers verplicht om de financiële administratie bij te houden. Een andere benaming voor de financiële administratie is de boekhouding. Het is niet zo dat de complete administratie toebehoort tot de financiële administratie. Alleen de financiële administratie valt onder de wettelijke bewaarplicht. Wanneer je gebruikmaakt van een boekhoudprogramma, dan weet je zeker dat je de administratie op de juiste manier bewaart.

Boekhoudprogramma eenvoudig te koppelen

De slimme boekhoudsoftware maakt het mogelijk om een bankkoppeling te maken. Hierdoor heb je direct inzicht in alle inkomsten en uitgaven. In de meeste gevallen kun je meerdere koppelingen maken. Denk bijvoorbeeld ook aan een koppeling met de Belastingdienst. De automatische koppeling maakt het mogelijk om direct vanuit het boekhoudprogramma mutaties en aangifte door te voeren. Je hoeft dus geen gebruik te maken verschillende systemen. De gratis bankkoppeling is met alle online boekhoudprogramma's mogelijk. Heb je eenmaal een koppeling gemaakt, dan blijf je gekoppeld. Dit werkt wel zo fijn.

Makkelijk online samenwerken

Online overlegHet bijhouden van de administratie is dus mogelijk met een online boekhoudprogramma. Met een boekhoudprogramma kun je ook eenvoudig samenwerken met een boekhouder. Er zijn redelijk veel zzp'ers en mkb'ers die ook gebruikmaken van een boekhouder of accountant. Denk bijvoorbeeld aan het controleren van cijfers, facturen of aan het doen van de aangifte inkomstenbelasting. De meeste boekhouders maken zelf ook gebruik van een boekhoudpakket. Boekhouders en accountants kunnen ook een eigen voorkeur hebben van boekhoudsoftware voor het verwerken van de administratie.

Heb je wel een boekhouder nodig?

Met de opkomst van moderne technologie is het mogelijk om zelf de administratie bij te houden. Dit betekent niet automatisch dat je geen boekhouder meer nodig hebt. Met een goed boekhoudprogramma en de juiste kennis ben je in staat om de administratie op orde te houden. Wel is het verstandig om je boekhouding jaarlijks door een accountant of boekhouder te laten controleren. Dit voorkomt dat er fouten in de administratie worden gemaakt. Daarnaast kan het alsnog raadzaam zijn om e-learnings boekhouden te volgen. Er zijn bedrijven die zowel boekhoudpakketten als online cursussen aanbieden.

Ondernemers en boekhoudsoftware

Financieel verslag aan het makenAls ondernemer heb je te maken met verschillende soorten administratie. Zo moet je de algemene administratie bijhouden, maar wellicht ook de personeelsadministratie. In sommige gevallen is het ook nodig om de productie bij te houden of om projecten te beheren. Voor al deze administratieve taken zijn er speciale programma's ontwikkeld. Dit zijn dan ook de zogenaamde boekhoudsystemen. Welke programma's je precies nodig hebt, is afhankelijk van de activiteiten van je bedrijf.

Rechtsvorm en bedrijf

Er zijn ook andere rechtsvormen dan de bekende eenmanszaken. De bedrijfsvorm is belangrijk bij het kiezen van een geschikt boekhoudprogramma. De beslissing voor een vereniging kan bijvoorbeeld heel anders zijn dan voor een besloten vennootschap (bv). Ook stichtingen hebben weer specifieke behoeftes wanneer het aankomt op een boekhoudpakket. De bedrijfsvorm en de rechtsvorm kunnen dan ook doorslaggevend zijn in de uiteindelijke beslissing. De bedrijfsvorm kan je daarnaast ook verplichten om bepaalde software te gebruiken.

Welke boekhoudprogramma's zijn er?

VergaderruimteVoor zzp'ers zijn er verschillende boekhoudprogramma's beschikbaar. Deze software is speciaal gemaakt voor de kleine ondernemer. Hiermee kun je niet alleen de algemene administratie bijhouden, maar ook de projectadministratie of de personeelsadministratie. Met de meeste software is het ook mogelijk om een factuur te maken of om offertes op te stellen. Een goede vergelijking maken heeft dus ook betrekking op de eigen wensen.

Voordelen van een goed boekhoudprogramma:

 • Het factureren gaat veel sneller.
 • Afschrijvingen van vaste activa is automatisch mogelijk.
 • Het inboeken van de inkoopfacturen is overzichtelijk mogelijk.
 • Je kunt verschillende btw-tarieven toepassen op diensten en producten.
 • Je kunt veel besparen op de boekhouder of accountant.
 • Het toevoegen van een nieuwe leverancier is eenvoudig.
 • In de meeste gevallen zul je veel tijd besparen.
 • Automatiseer verschillende systemen met elkaar.
 • Het maken van rapporten en het inzichtelijk maken van cijfers is makkelijk.

Factureren en online boekhouden

Tegenwoordig factureren veel ondernemers digitaal per e-mail. Voor het verwerken van deze facturen is het wel nodig om de facturen digitaal op te slaan. Je bent als ondernemer namelijk verplicht om de originele facturen te bewaren. Het uitprinten van digitale facturen mag niet wanneer we het hebben over de bewaarplicht. Het is dus aan te raden om hiervoor gebruik te maken van een online boekhoudprogramma. De facturen maken kan gewoon in de eigen huisstijl en werkt makkelijk. Ook het versturen van een betalingsherinnering kun je gewoon instellen. Als zzp'er is het eenvoudig factureren belangrijk omdat dit veel sneller werkt. Met de meeste online boekhoudprogramma's kun je tegenwoordig onbeperkt factureren. De facturen opstellen is een kwestie van de juiste gegevens invoeren. Voor het maken van de bankkoppeling moet je wel eerst je zakelijke rekening koppelen aan het boekhoudprogramma.

Elektronisch facturen tussen bedrijven

Facturen betalenDe beste software is tegenwoordig ook UBL ready. UBL ready heeft te maken met het versturen van e-facturen tussen bedrijven en het uitwisselen van gegevens. Het elektronisch facturen tussen bedrijven kan hierdoor veilig gedaan worden. Alle bekende online boekhoudprogramma's beschikken tegenwoordig over deze mogelijkheid. Zo weet je zeker dat je zakelijke rekening veilig kunt gebruiken. Dit is net zo iets als de boekhoudsoftware Belastingdienst koppeling, maar dan tussen bedrijven. Voor het fiscaal btw-aangifte doen maak je bijvoorbeeld ook gebruik van een beveiligde verbinding.

Boekhoudprogramma's vergelijken: offerte maken

Het makkelijk kunnen maken van offertes is voor redelijke veel zzp'ers belangrijk. Met alle online boekhoudprogramma's kun je tegenwoordig offertes maken. De offerte maak je gewoon in de eigen huisstijl en het versturen van de offerte kan gewoon via de mail.

Ondernemen en online boekhouden

Het goed bijhouden van de boekhouding is dus om verschillende redenen belangrijk. Afhankelijk van de doelstelling kan het ook raadzaam om hulp in te roepen van experts zoals een boekhouder of accountant. Vooral wanneer je te maken hebt met complexe constructies of bijvoorbeeld zaken doet met het buitenland is het verstandig om deskundige hulp in te schakelen. Er zijn veel verschillende experts die kunnen helpen wanneer het aankomt op fiscale regels.

Welk boekhoudpakket voor online boekhouden is voor jou geschikt?

Zzp-erHet is belangrijk dat boekhoudsoftware bij je bedrijf past. Ben je zzp'er dan kies je het liefst voor een zzp pakket online boekhouden. Er zijn verschillende boekhoudprogramma's die speciaal gemaakt zijn voor zzp'ers. Kies bijvoorbeeld niet voor een mkb pakket online boekhouden. Deze boekhoudpakketten zijn veel te groot en beschikken over functies die je nooit gaat gebruiken.

Startende ondernemer: boekhoudprogramma's vergelijken

Als startende zzp'er zul je wellicht extra goed op de maandelijkse kosten letten. Dit is natuurlijk een prima gedachte. Het is wel belangrijk om meteen voor beste online boekhoudprogramma te kiezen omdat overstappen voorkomen moet worden. Overstappen is mogelijk, echter moet je dan gebruikmaken van de migratie dienst. Op de juiste manier boekhoudsoftware vergelijken voorkomt het overstappen. Met behulp van onze reviewpagina kun je tot de beste keuze komen.

Welk boekhoudpakket is het beste?

Het is niet zomaar aan te geven welk programma het beste is. Een boekhoudprogramma voor het MKB kan bijvoorbeeld niet zomaar vergeleken worden met speciale boekhoudsoftware voor zzp'ers. Start daarom direct met vergelijken om zelf tot de beste keuze te kunnen komen. Wel is het boekhoudprogramma van e-boekhouden.nl erg populair onder zzp'ers. Het boekhoudprogramma van e-boekhouden is een ongekend eenvoudig boekhoudpakket. Daarnaast is Rompslomp een populair boekhoudpakket. Rompslomp beschikt over een boekhoudrobot. De boekhoudrobot neemt je administratieve taken voor een groot deel over.

Boekhouding doen als ondernemerHet is als zzp'er vooral belangrijk om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken. Kies daarom vooral voor een eenvoudig boekhoudprogramma.

Als zzp'er heb je in de meeste gevallen voldoende aan een basispakket online boekhouden.

Mijnzzp.nl