ASMR specialist

Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...

Team Mijnzzp

Inhoudsopgave
Beroep ASMR specialist
Beginnen met ASMR
ASMR: tintelingen en gevoelssensatie
Wat doet ASMR
Waarom de wetenschap zich op ASMR stort:
ASMR massage:
Opleidingen tot ASMR specialist
Bedrijven waar een ASMR specialist werkzaam kan zijn
Competenties ASMR specialist
Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als ASMR specialist
Arbeidsvoorwaarden en salaris ASMR specialist
Eigen bedrijf starten als ASMR specialist
Boekhoudprogramma vergelijken ASMR specialist

Beroep ASMR specialist

Een ASMR specialist is gespecialiseerd in autonomous sensory meridian response (ASMR). Autonomous sensory meridian response kan het beste omschreven worden als een bepaalde gevoelssensatie die zal ontstaan door het bekijken van ASMR-filmpjes. Welke gevoelssensatie iemand precies zal ervaren is persoonlijk, echter ervaren de meeste mensen een tintelend gevoel op het achterhoofd door het kijken van ASMR-filmpjes. Ook een algemeen gevoel van rust en ontspanning is op veel mensen van toepassing die ASMR-filmpjes bekijken. ASMR is heel populair, maar niet alle mensen zijn gevoelig voor ASMR. Mensen die graag naar ASMR-filmpjes kijken ervaren over het algemeen prettige prikkels die men ook wel eens omschrijft als een orgasme van de hersenen. Het beroep ASMR specialist moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat er verschillende soorten ASMR specialisten zijn die gebruik kunnen maken van verschillende technieken. Denk bijvoorbeeld aan het fluisteren, het maken van kraakgeluiden, het nep opmaken van personen of aan het nep knippen van personen. Binnen ASMR draait het niet om specifieke vaardigheden zoals het kunnen knippen van personen, maar juist om de geluiden die gemaakt worden. Deze geluiden brengen bepaalde tintelingen voort die mensen als prettige en ontspannend ervaren. ASMR specialist betreft in veel gevallen mensen die op YouTube-video's uitbrengen. ASMR is steeds populairder aan het worden en kan vergeleken worden met het bekijken van ontspannende massage filmpjes. ASMR draait meer om de ontspannende geluiden die voortgebracht worden, dan om de beelden. Het opwekken van de juiste gevoelssensatie is dan ook belangrijk binnen ASMR. Zoals eerder omschreven zijn er veel verschillende ASMR specialisten, die allemaal op hun eigen bijzondere manier geluiden kunnen maken. ASMR draait eigenlijk alleen om de aangename en rustgevende ervaring.

Beginnen met ASMR

ASMR is een breed begrip en is voor iedereen persoonlijk, omdat ASMR op veel manieren toegepast kan worden. Denk bijvoorbeeld ook mensen die rust ervaren omdat ze een bepaalde kunstschilder zien schilderen. ASMR hoeft dus niet alleen specifiek betrekking te hebben op geluiden, omdat het ook een combinatie van beeld en geluid kan betreffen. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten ASMR specialisten die gebruik kunnen maken van verschillende voorwerpen en mensen om ASMR toe te kunnen passen. Ondanks dat ASMR in de meeste gevallen betrekking heeft op online videofilmpjes kan ASMR ook van toepassing zijn binnen het dagelijks leven van mensen. Denk bijvoorbeeld mensen die ASMR ervaren door het luisteren naar de wind in een bos, of aan mensen die genieten van de geluiden die een waterval maakt. ASMR heeft dus niet alleen betrekking op videofilmpjes, ondanks dat deze wel heel populair zijn tegenwoordig. Een tintelende gevoel kan op veel verschillende manieren ontstaan.

ASMR: tintelingen en gevoelssensatie

Binnen ASMR draait alles om tintelingen en gevoelssensatie. Hoe dit precies opgewekt wordt bij mensen is persoonlijk. Ook videofilmpjes van massages waarbinnen op een bepaalde zacht warme manier gesproken wordt kan ASMR gevoelens opwekken onder mensen. Andere mensen ervaren juist meer gevoelens van alleen geluiden zonder gesproken tekst. In veel gevallen moet ASMR gezien worden als een combinatie van ontspannende beelden en geluid. Denk bijvoorbeeld ook aan een kapper die iemand aan het knippen is waarbij de kappersschaar de hoofdrol speelt, vanwege de specifieke geluiden die de kappersschaar maakt. Binnen de ASMR zijn er eigenlijk twee manieren om te kunnen ontspannen, namelijk door geluiden en door het op een zachte manier spreken tegen andere personen.

Wat doet ASMR

ASMR heeft op mensen positieve psychologische kenmerken zoals vrolijkheid, goed gevoel, ontspanning, slaperigheid, euforie en comfort. Hoe deze gevoelens precies opgewekt worden is wetenschappelijk gezien nog steeds onduidelijk. Er bestaat tegenwoordig zelfs een ASMR universiteit die onderzoek uitvoert naar ASMR om ASMR op een wetenschappelijke manier te kunnen verklaren. Uit studies blijkt inmiddels wel dat ASMR er voor kan zorgen dat bepaalde onderdelen van de hersenen actiever worden bij een ASMR-sensatie. Autonomous sensory meridian response kan wel door iedereen andere ervaren worden. Lang niet iedereen zal een tintelend gevoel ervaren door bijvoorbeeld het fluisteren. Niet iedereen is hiervoor gevoelig voor. Vooral op YouTube zijn veel kanalen te vinden die gaan over ASMR. Deze YouTube filmpjes worden door veel mensen bekeken. Op YouTube zijn veel populaire kanalen te vinden over ASMR.

Waarom de wetenschap zich op ASMR stort:

ASMR massage:

Opleidingen tot ASMR specialist

Er bestaan geen echte opleidingen tot ASMR specialist, anders dan het opdoen van veel ervaring. Iedereen kan ASMR-filmpjes maken, bijvoorbeeld vloggers die over een eigen YouTube-kanaal beschikken. Een ASMR specialist hoeft overigens geen vlogger te zijn, omdat niet alle video's aangemerkt kunnen worden als vlog. Een ASMR specialist kan bijvoorbeeld ook een speciale masseur zijn die ASMR-video's maakt. Daarnaast zijn er ook genoeg externe opleidingsinstituten te vinden waar je een opleiding kan volgen. Ook de boekhouding op de juiste manier opzetten is belangrijk als ondernemer.

Bedrijven waar een ASMR specialist werkzaam kan zijn

Een ASMR specialist is over het algemeen niet werkzaam voor bedrijven, omdat de meeste ASMR specialisten hobbymatig actief zijn, of werkzaam zijn als ondernemer. Denk bijvoorbeeld aan een zelfstandig werkende masseur of aan een zelfstandig werkende kapper die speciale ASMR-video's maakt. Iedereen kan zelf ASMR-video's maken. Het beroep ASMR specialist heeft wel raakvlakken met de beroepen therapeut en homeopaat.

Competenties ASMR specialist

De belangrijkste competentie van een ASMR specialist is sensitiviteit, omdat sensitiviteit binnen ASMR een belangrijke rol speelt. Ook het kunnen inschatten van de juiste gevoelens van de luisteraar of kijker kan aangemerkt worden als belangrijke competentie. Ook het op de juiste manier communiceren met de kijkers is belangrijk. Dit heeft vooral betrekking op het oproepen van de juiste emoties en tintelingen. Algemeen belangrijke woorden zijn energie, passie, motivatie, bewustwording, rust, uitstraling en zelfkennis.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als ASMR specialist

Arbeidsmarktperspectief is verder niet van toepassing op een ASMR specialist, omdat iedereen ASMR specialist kan worden. Het beroep ASMR specialist kan dan ook niet gezien worden als een gewoon beroep. De doorgroeimogelijkheden als ASMR specialist kunnen gezien worden in het opbouwen van veel volgers, waardoor je als ASMR specialist aangemerkt kan worden als influencer.

Arbeidsvoorwaarden en salaris ASMR specialist

Arbeidsvoorwaarden en salaris zijn niet van toepassing op een ASMR specialist omdat een ASMR specialist niet werkzaam is voor bedrijven. Een ASMR specialist is hobbymatig actief of werkzaam als ondernemer. Het beroep ASMR specialist zal dan ook niet in loondienst voorkomen.

Eigen bedrijf starten als ASMR specialist

Als startende zzp'er is het, na de inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK), ook belangrijk om na te denken over de juiste verzekeringen. Afhankelijk van het type bedrijf en werkzaamheden kunnen verschillende belangrijke verzekeringen relevant zijn als ASMR specialist, waaronder:

Boekhoudprogramma vergelijken ASMR specialist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als ASMR specialist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.

Klik hier om boekhoudsoftware te vergelijken voor een ASMR specialist.

Mijnzzp.nl