Opleiding tot Machinist grondverzet

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Avatar van Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VervolgopleidingCalculator (Mbo 4)
VervolgopleidingWerkvoorbereider bouw (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past
Online boekhoudingBoekhoudprogramma

Mbo-opleiding machinist grondverzet

Er bestaan verschillende vakopleidingen voor het beroep machinist grondverzet, die allemaal op Mbo-niveau zijn. Tijdens de meeste vakopleidingen is het gebruikelijk dat je vier dagen werkt en één dag in de week naar school gaat voor de theorielessen. Gedurende de opleiding zal je onder toezicht staan van een leermeester en stagebegeleider van school en zal je op verschillende momenten tijdens de opleiding praktijkexamens moeten afleggen. Alle losse praktijkexamens samen met de theorie-examens vormen het Mbo-diploma machinist grondverzet. Er bestaan wel verschillende soorten opleidingen binnen de categorie machinistenopleiding zoals machinist sloopwerken, machinist wegenbouw, machinist freeswerken, machinist funderingswerken en de vakopleiding machinist hijswerken, die allemaal op Mbo-niveau drie zijn. De opleiding machinist grondverzet is dan ook een uitstroomrichting binnen de opleiding machinist. Als machinist kan je natuurlijk voor verschillende bedrijven werkzaam zijn binnen verschillende sectoren, maar over het algemeen zijn de voornaamste taken van een machinist grondverzet nat en droog grondverzet, wegen aanleggen, rioleringswerken, waterbouwkundige werken, bodemsanering en overslag. Als machinist grondverzet werk je over het algemeen binnen de bouwsector, civiele sector, landbouwsector of binnen de grond-, weg- en waterbouw.

Opleidingsduur en niveau machinist grondverzet

De Mbo-opleiding machinist grondverzet zal over het algemeen drie jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau drie.

Vervolgopleidingen machinist grondverzet

Na de afgeronde Mbo-opleiding machinist grondverzet niveau drie is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een Mbo-opleiding niveau vier, zoals de opleiding werkvoorbereider, calculator of uitvoerder. Na het behalen van een niveau vier diploma is het nog mogelijk om door te groeien tot een gerichte Hbo-opleiding.

Vooropleiding machinist grondverzet

De meeste vakscholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of een gelijkwaardig diploma voordat je kan starten aan de Mbo-opleiding machinist grondverzet niveau drie.

Mijnzzp.nl