Team Mijnzzp

Bedrijf

Als ondernemer ben je vaak al druk genoeg met je onderneming. Daarom is het belangrijk om je financiële administratie zoveel mogelijk te automatiseren, zodat je geen extra tijd kwijt bent aan dingen die niet belangrijk zijn voor je bedrijf. Er zijn meerdere boekhoudpakketten beschikbaar, maar welk pakket is nu het beste voor jouw onderneming? Wij hebben de beste boekhoudpakketten voor je op een rijtje gezet, zodat je makkelijk kunt kiezen welk pakket het beste bij jouw onderneming past.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende boekhoudpakketten beschikbaar. Het is daarom belangrijk om je te verdiepen in de verschillende pakketten, zodat je weet welk pakket het beste bij jouw onderneming past. De meeste kleine ondernemers, zoals zzp'ers en freelancers, kunnen prima uit de voeten met een eenvoudig online boekhoudpakket. Een basispakket is vaak een stuk goedkoper dan een uitgebreid pakket en biedt je eigenlijk dezelfde functionaliteiten.

Beste boekhoudprogramma voor jouw bedrijf:

Automatisering is belangrijk

Het grote voordeel van online boekhouden is dat je de administratie real-time bijhoudt. Dit betekent dat je niet meer hoeft te wachten tot het einde van de maand of kwartaal voordat je inzicht hebt in je financiën. Daarnaast is online boekhouden eenvoudiger en overzichtelijker dan boekhouden op papier.

Wanneer je online boekhoudt, hoef je niet langer zelf alle gegevens in te voeren. Dit kan soms erg tijdrovend zijn, vooral als je veel facturen moet verwerken. Met online boekhouden kun je eenvoudig alle facturen invoeren in het systeem, waardoor je minder tijd kwijt bent aan je administratie.

Alleen de functies die je nodig hebt

Kies voor een pakket dat alleen de functies bevat die je ook echt nodig hebt. Zo betaal je niet teveel voor functionaliteiten die je toch niet gebruikt. De meeste pakketten bieden een scale aan functionaliteiten. Het uitbreiden naar meer functies is altijd mogelijk, maar het is niet nodig om meteen voor het duurste pakket te gaan.

Eenvoudige integratie met andere systemen

Voor veel ondernemers is het belangrijk dat de boekhoudsoftware eenvoudig geïntegreerd kan worden met andere systemen, zoals het CRM-systeem of de e-commerce software. Dit bespaart je veel tijd en moeite, omdat je niet alle gegevens handmatig hoeft over te zetten.

Online-support en training

Als je kiest voor een online boekhoudpakket, is het belangrijk dat er adequate support en/of training aanwezig is. Dit zorgt ervoor dat je snel kunt beginnen met het gebruik van het pakket en je eventuele problemen snel opgelost kunnen worden. Daarnaast is het handig als er online training beschikbaar is, zodat je rustig de tijd kan nemen om alle functionaliteiten te leren kennen.

Veelgestelde vragen over online boekhoudprogramma’s:

 • Is het veilig te gebruiken: Ja, online boekhoudprogramma’s zijn net zo veilig te gebruiken als een desktop programma. Je gegevens worden opgeslagen op beveiligde servers en je hebt toegang tot je gegevens via een beveiligde verbinding.
 • Is het eenvoudig te gebruiken: Ja, online boekhoudprogramma’s zijn eenvoudig te gebruiken. Je hoeft niet veel technische kennis te hebben om de programma’s te kunnen gebruiken.
 • Is het mogelijk om rapportages te maken: Ja, je kunt eenvoudig verschillende soorten rapportages maken in online boekhoudprogramma’s. Dit kan handig zijn bij het maken van jaarverslagen of bij het analyseren van je bedrijfsresultaten.
 • Is er ook een app aanwezig: De meeste aanbieders beschikken ook over een mobiele app. Dit maakt het mogelijk om je gegevens overal bij de hand te hebben en je administratie eenvoudig bij te houden.
 • Kan de boekhouder meekijken: Ja, je boekhouder kan online meekijken met je administratie. Dit maakt het mogelijk voor de boekhouder om je te helpen bij het bijhouden van je administratie en eventuele fouten snel op te sporen en te corrigeren.
 • Wat kost het: De kosten van een online boekhoudprogramma variëren per aanbieder. Er zijn aanbieders die maandelijks een vast bedrag in rekening brengen, terwijl andere aanbieders een vast bedrag per jaar in rekening brengen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een online boekhoudprogramma?

Voordelen:

 • Eenvoudig te gebruiken;
 • Altijd en overal toegang tot je gegevens;
 • Meerdere gebruikers kunnen tegelijkertijd werken aan de administratie;
 • Eenvoudig te integreren met andere systemen;
 • Je boekhouder kan online meekijken;
 • Veel minder kans op fouten.

Nadelen:

 • Soms is er een leercurve om het programma goed te leren kennen;
 • Je bent afhankelijk van een goede internetverbinding;
 • Enige kennis van computers en ICT is wel nodig.

Gebruikmaken van een proefperiode

Bij alle aanbieders mag je de software met een proefperiode uitproberen. Dit is een goede manier om het programma uit te proberen en te kijken of het boekhoudpakket aan je verwachtingen voldoet. In de meeste gevallen bedraagt de proefperiode minimaal 30 dagen. Bijna alle aanbieders zijn maandelijks opzegbaar.

De juiste keuze maken

Naast onze vergelijkingspagina beschikken wij ook over een handige keuzewijzer. Door middel van de keuzewijzer kun je de verschillende pakketten nog beter vergelijken met elkaar. Op basis van je wensen en eisen krijg je dan een overzicht van de pakketten die het beste bij je passen.

BoekhoudingHet is als ondernemer erg belangrijk om gebruik te maken van een boekhoudprogramma. Hierdoor bespaar je veel tijd en voorkom je mogelijke problemen.

Ook de Belastingdienst heeft al diverse keren aangegeven voorstander te zijn van online boekhouden.

Mijnzzp.nl