Grid girl

Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...

Team Mijnzzp

Inhoudsopgave
Beroep grid girl
Wat doet een grid girl
Wanneer zijn grid girls werkzaam
Werkzaamheden als grid girl
Film: sexy pitspoezen
Film: in gesprek met pitspoezen
Opleidingen tot grid girl
Bedrijven waar een grid girl werkzaam kan zijn
Competenties grid girl
Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als grid girl
Arbeidsvoorwaarden en salaris grid girl
Eigen bedrijf starten als Grid girl
Boekhoudprogramma vergelijken Grid girl

Beroep grid girl

Een grid girl is een entertainment model die werkzaam is tijdens race-evenementen binnen de motorsport en/of de autosport. Als grid girl ben je verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, zoals het uit de zon houden van coureurs door middel van het ophouden van een paraplu, het starten van de race door het zwaaien met een vlag, algemene promotiewerkzaamheden en het entertainen van het publiek door het op de foto te gaan met bezoekers van de race. Een grid girl is werkzaam op de grid van een racebaan, wat de startopstelling betreft aan het begin van de race. Een ander woord voor grid kan dan ook zijn startgrid of paddock. Een paddock is het rennerskwartier waar de verschillende coureurs verblijven, die deelnemen aan de race. In veel gevallen is het rennerskwartier ook gecombineerd met de pitstraat. Een grid girl is dan ook werkzaam op de startgrid of de paddock, waar hij of zij verantwoordelijk is voor verschillende promotiewerkzaamheden. Grid girls zijn mooie jonge dames die in opvallende jurkjes of strakke kleding rondlopen. Het beroep grid girl komt niet binnen alle vormen van de motorsport voor, omdat sommige organisaties grid girls niet toestaan. Andere benamingen voor grid girl kunnen ook zijn pitspoes, paddock girl of umbrella girl. Als grid girl ben je dus een belangrijk entertainment model, die verantwoordelijk is voor verschillende werkzaamheden. Ook het uitreiken van de toffees aan de coureurs kan tot de verantwoordelijkheid behoren van een grid girl. De werkzaamheden van een grid girl zijn over het algemeen niet heel moeilijk, echter zullen de werkzaamheden wel bij je moeten passen. De juiste motivatie als grid girl mag niet ontbreken, omdat je anders niet op een goede manier werkzaam is als grid girl. Daarnaast moet een grid girl aangemerkt kunnen worden als entertainer, omdat het entertainen van het aanwezige publiek belangrijk is als grid girl.

Wat doet een grid girl

Een grid girl is dus een entertainment model, dat werkzaam is binnen de autosport en/of de motorsport. De werkzaamheden van een grid girl moeten gezien worden als gecombineerde werkzaamheden, omdat grid girls verantwoordelijk zijn voor functionele werkzaamheden en promotiewerkzaamheden. Het bijstaan van de coureurs om ze uit de zon te houden door middel van een paraplu betreft functionele werkzaamheden. Alle andere werkzaamheden van een grid girl moeten gezien worden als promotiewerkzaamheden. De kleding die grid girls dragen en de paraplu's die door de grid girls gebruikt worden zijn in de meeste gevallen voorzien van reclame-uitingen van de betreffende sponsor. Ook het op de foto gaan met aanwezige bezoekers moet aangemerkt worden als promotiewerkzaamheden. Zoals eerder omschreven moet een grid girl ook aangemerkt kunnen worden als entertainer. De werkzaamheden van een entertainment model kunnen verder niet zomaar vergeleken worden met de werkzaamheden van een model, omdat modellen verantwoordelijk zijn voor het promoten van bepaalde producten. Een entertainment model is niet verantwoordelijk voor het promoten van bepaalde producten. In algemene zin is een entertainment model wel verantwoordelijk voor het promoten van de autosport en/of motorsport.

Wanneer zijn grid girls werkzaam

Grid girls zijn over het algemeen alleen werkzaam voor de start van een race en eventueel aan het einde van de race. Tijdens de race mag er over het algemeen niemand aanwezig zijn binnen de pitstraat, anders dan de diverse pit crew medewerkers om ongelukken te voorkomen. Grid girls, pitspoezen, paddock girls en umbrella girls zijn niet binnen alle vormen van racesport aanwezig omdat bepaalde organisaties dit niet meer willen.

Werkzaamheden als grid girl

De werkzaamheden van grid girls moeten hoofdzakelijk gezien worden als promotiewerkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het ontvangen van bezoekers, aan het ontvangen van business gasten, aan het uitreiken van prijzen en aan promotiedoeleinden op het circuit. Er bestaan geen vaste werkzaamheden als grid girl, omdat deze per race kunnen verschillen. Binnen het bedrijfsleven is de functie sandwichman vergelijkbaar met de werkzaamheden van een grid girl.

Film: sexy pitspoezen

Film: in gesprek met pitspoezen

Opleidingen tot grid girl

Er bestaan geen specifieke opleidingen tot grid girl. Een grid girl is een model die wel diverse cursussen gevolgd kan hebben met betrekking tot het op de juiste manier lopen en jezelf presenteren. De meeste organisaties die zoeken naar een grid girl verwachten een minimale lengte van 1.75 meter. Ook zul je moeten beschikken over de juiste confectiematen, zoals deze ook gehanteerd worden door de meeste modellenbureaus. Daarnaast moet je minimaal achttien jaar oud zijn om te kunnen werken als grid girl. Als startende zzp'er, is het belangrijk om de financiële administratie op een goede manier op te zetten voor je eigen bedrijf. Dit kan tegenwoordig het beste bereikt worden door het gebruik van online boekhoudsoftware. Hiervoor is het wel belangrijk om eerst de verschillende boekhoudpakketten met elkaar te vergelijken. Zo kom je uiteindelijk tot de juiste software voor de zzp boekhouding.

Bedrijven waar een grid girl werkzaam kan zijn

Een grid girl zal in de meeste gevallen werkzaam zijn via een modellenbureau die grid girls aanleveren. Daarnaast is het denkbaar dat racecircuits zelfstandig zoeken naar grid girls. Een grid girl kan ook werkzaam zijn als onderneemster.

Competenties grid girl

De belangrijkste competentie van een grid girl is dat je energie uitstraalt. Ook het niet bang of verlegen zijn kan gezien worden als belangrijke competentie. Daarnaast moet een grid girl beschikken over de juiste motivatie. Omdat de meeste grid girls samenwerken binnen een team van verschillende grid girls kan ook communicatie aangemerkt worden als belangrijke competentie. Algemeen belangrijke woorden zijn passie, flexibiliteit, plezier, professionaliteit, inzicht en verantwoordelijkheidsgevoel. Als laatste is het niet onbelangrijk om te benoemen dat een grid girl ook een gastvrouw is.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als grid girl

Het arbeidsmarktperspectief als grid girl is over het algemeen matig te noemen. Grid girls komen niet binnen alle motorsporten voor en worden ook streng geselecteerd. Het beroep grid girl kan niet gezien worden als een gewoon beroep waarvoor zomaar vacatures te vinden zijn. De doorgroeimogelijkheden als grid girl moeten gezien worden in het worden van een professioneel model.

Arbeidsvoorwaarden en salaris grid girl

Er zijn geen voorbeelden te geven van de arbeidsvoorwaarden als grid girl, omdat je voor verschillende werkgevers werkzaam kan zijn. Daarnaast zal een grid girl meestal niet werkzaam zijn met een vast arbeidscontract. Grid girls worden over het algemeen alleen ingehuurd zonder dat sprake is van vast werk. Het is ook niet mogelijk om een salarisindicatie te geven als grid girl omdat een grid girl meestal een vaste vergoeding zal krijgen per dag of per uur.

Eigen bedrijf starten als Grid girl

Als startende zzp'er is het, na de inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK), ook belangrijk om na te denken over de juiste verzekeringen. Afhankelijk van het type bedrijf en werkzaamheden kunnen verschillende belangrijke verzekeringen relevant zijn als Grid girl, waaronder:

Boekhoudprogramma vergelijken Grid girl

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Grid girl bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.

Klik hier om boekhoudsoftware te vergelijken voor een Grid girl.

Mijnzzp.nl