Team Mijnzzp

Slim boekhouden

Het bijhouden van de boekhouding kan voor sommige zzp'ers een tijdrovende klus zijn. Gelukkig bestaan er verschillende slimme en tijdbesparende boekhoudpakketten, die het allemaal veel makkelijker maken. Hierdoor kun je als ondernemer meer tijd besteden aan je eigenlijke werk. In dit artikel lees je welke boekhoudpakketten er zijn en wat ze kosten.

Wat is het beste boekhoudprogramma voor zzp'ers?

Als zzp'er is het belangrijk om een goed boekhoudprogramma te kiezen, want je wilt natuurlijk wel tijd en moeite besparen. Er zijn diverse boekhoudprogramma's die geschikt zijn voor zzp'ers. Welke het beste bij jou past, hangt af van je eigen wensen en behoeften. De meeste boekhoudprogramma's voor zzp'ers bieden de volgende mogelijkheden:

  • Eenvoudig factureren;
  • Bijhouden van je bankrekening;
  • Eenvoudige administratie;
  • Overzichtelijke rapportages;
  • Het opmaken van balansen.

Als je kiest voor een boekhoudprogramma, is het belangrijk dat je kijkt naar de mogelijkheden die het programma biedt. Zoals we al eerder zeiden, zijn er veel verschillende programma's op de markt. Sommige zijn eenvoudiger dan andere. Kies dus een programma dat aansluit bij je eigen wensen en behoeften.

Een goed boekhoudprogramma kost niet veel

Veel ondernemers denken dat een goed boekhoudprogramma veel geld kost. Dit is echter niet het geval. Er zijn diverse boekhoudprogramma's die je al voor een paar euro's per maand kunt gebruiken. Het is wel belangrijk om te kiezen voor een programma dat voldoet aan je eisen en wensen. Kijk dus goed rond voordat je een keuze maakt.

Ons advies: neem een proefabonnement

Als je twijfelt over welk boekhoudprogramma je moet kiezen, raden we je aan om een proefabonnement af te sluiten. Zo kun je het programma eerst uitproberen en zien of het bij jou past. Bovendien is het zo makkelijker om te beslissen of je het programma wel of niet wilt gaan gebruiken. Vanzelfsprekend is het later ook mogelijk om over te stappen naar een ander programma.

Wat zijn de kosten van een boekhoudprogramma?

De kosten van een boekhoudprogramma hangen af van het soort programma en de mogelijkheden die het biedt. De meeste online boekhoudprogramma's werken met een maandelijks abonnement. De kosten voor het gebruiken van een boekhoudprogramma zijn relatief laag. In ieder geval zal een boekhouder je meer kosten dan een boekhoudprogramma.

Het is dus zeker de moeite waard om een online boekhoudprogramma te gebruiken. Je bespaart hiermee tijd en geld. Bovendien heb je altijd en overal toegang tot je administratie. Denk bijvoorbeeld aan een handige app waarmee je onderweg je facturen kunt controleren of een overzicht van je bankrekening kunt bekijken.

Voorkom ergernis met een boekhoudprogramma

Door de slimme software is het bijna onmogelijk om fouten te maken in je boekhouding. Dit voorkomt ergernis en bespaart je later veel tijd. Je hebt namelijk geen tijd meer nodig om fouten te herstellen of voor het uitzoeken waarom de getallen niet kloppen. Een goed boekhoudprogramma zorgt ervoor dat je administratie altijd up-to-date is. Het voorkomen van boekhoudkundige fouten is dus zeker een groot voordeel van het gebruik van een boekhoudprogramma. Kies voor gemak en bespaar tijd met een online boekhoudprogramma.

Is online boekhouden tegenwoordig de norm?

Ja, online boekhouden is tegenwoordig de norm. Steeds meer zzp'ers kiezen er voor om een online boekhoudprogramma te gebruiken. Dit heeft verschillende redenen. Zoals we al eerder zeiden, bespaar je met een online boekhoudprogramma veel tijd. Bovendien heb je altijd en overal toegang tot je administratie. Ook kun je gemakkelijk samenwerken met anderen, bijvoorbeeld je accountant of boekhouder. Kortom, online boekhouden maakt het leven van zzp'ers een stuk eenvoudiger.

Voor welk boekhoudprogramma kies jij?

Nu je weet wat er allemaal komt kijken bij het uitkiezen van een goed boekhoudprogramma, is het tijd om een keuze te maken. Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze. We hebben namelijk een duidelijke vergelijkingspagina opgenomen met de beste boekhoudpakketten.

Man aan het werkDe meeste zzp'ers kunnen veel tijd besparen door hun boekhouding te automatiseren.

Daarnaast voorkomt de slimme software ook dat je bepaalde werkzaamheden dubbel moet uitvoeren. Kies daarom voor optimaal gemak.

Mijnzzp.nl