Team Mijnzzp

Goedkoop boekhoudpakket zzp

Als zzp'er wil je bezig zijn met datgene waar je goed in bent: ondernemen! Je bent niet voor niets zzp'er in plaats van boekhouder. Toch is het bijhouden van een zakelijke administratie van belang. Een goedkoop boekhoudprogramma kan hierbij al enorm helpen. Denk alleen maar eens aan het doen van automatische btw-aangifte. De boekhouding bijhouden was hierdoor nog nooit zo makkelijk. Er zijn meerdere goedkope boekhoudpakket beschikbaar en startende ondernemers kunnen met e-boekhouden tot wel tot 15 maanden gratis online boekhouden. Wij proberen in dit artikel de veelgestelde vragen te beantwoorden over online boekhoudprogramma's.

Financieel verslag aan het makenAls startende ondernemer ben je wettelijk verplicht om de boekhouding op de juiste manier bij te houden. Hiervoor kun je het beste een online boekhoudprogramma gebruiken. Een boekhoudpakket biedt vele voordelen en kan je helpen om aan alle wettelijke verplichtingen te voldoen. Zo hoef je niet handmatig een hele administratie op te zetten, maar werk je op basis van eenvoudige templates, automatische berekeningen en mogelijke koppelingen met bijvoorbeeld je webshop, zakelijke rekening of de Belastingdienst. Het goedkoopste boekhoudprogramma i van BUNNI is al beschikbaar van 9,- euro per maand en raakt het gratis boekhouden bijna aan. Een ander eenvoudig boekhoudprogramma is het boekhoudprogramma van e-boekhouden dat je 15 maanden gratis mag uitproberen.

Voordelen online boekhoudprogramma

 • Een boekhoudpakket is geld- en tijdbesparend, maar meestal niet gratis. Je wilt als ondernemer niet te veel betalen voor je boekhoudsoftware. Maar is goedkoop niet duurkoop? Online boekhouding is in de meeste gevallen niet kostbaar. Met welke kosten moet je rekening houden bij het inzetten van een boekhoudprogramma?

Gratis boekhoudprogramma voor zzp'ers

Een gratis boekhoudprogramma is niet beschikbaar. Als zzp'er is het ook niet raadzaam om een gratis boekhoudprogramma te gebruiken. Een gratis boekhoudprogramma mist ook veel extra handige functionaliteiten. Wel kun je als zzp'er de boekhouding bijhouden in Excel. Dit werkt wel omslachtig en is ook niet geheel gratis. Het gratis boekhouden brengt ook risico's met zich mee. Denk alleen al aan de toegankelijk van de gevoelige cijfers en aan het regelmatig maken van een back-up. Je wil als zzp'er niet je online boekhouding kwijtraken. Gratis boekhoudprogramma's geven geen enkele garantie met betrekking tot de veiligheid. Er dus geen gratis boekhoudprogramma waarmee je de boekhouding online kunt bijhouden.

Zijn er dan helemaal geen gratis boekhoudprogramma's?

Aan het werkenNee, er zijn geen gratis boekhoudprogramma's, maar kunt wel van open source software boekhouden gebruikmaken. Er zijn open source software boekhoudprogramma's te vinden. Wij raden het gebruiken van deze boekhoudprogramma's sterk af. Je weet niet waar de gegevens opgeslagen worden en wie er precies toegang heeft tot de boekhouding. Een goede optie voor het gebruiken van een gratis boekhoudprogramma is alleen het thuis gebruiken van Excel.

Voordelen startende zzp'er

 • Gelukkig bieden veel boekhoudprogramma’s voordelen voor startende ondernemers. Sommige software kun je tot wel 15 maanden gratis gebruiken, waarna je een vast bedrag per maand betaalt. Een goed voorbeeld hiervan is e-boekhouden. Startende ondernemers betalen bij e-boekhouden de eerste 15 maanden niks. E-boekhouden is een goed boekhoudprogramma dat makkelijk in gebruik is. Hierdoor kan je betaalbaar boekhouden als zzp'er. Vanzelfsprekend behoort ook een ander boekhoudprogramma tot de mogelijkheden. Er is tegenwoordig veel online software te vinden voor ondernemers, zoals een boekhoudprogramma.

Boekhoudprogramma gebruiken?

FinancieelAls startende ondernemer zoek je naar een efficiënte manier om je administratie op orde te brengen. Zeker wanneer je nog maar net bent begonnen als zzp'er, zit je niet te wachten op torenhoge maandelijkse kosten voor een boekhoudpakket. Je bent op zoek naar een efficiënt, goed boekhoudprogramma met lage maandlasten.

Hoe vind je het goedkoopste boekhoudprogramma dat past bij jou als zzp'er? Bij het uitkiezen van een boekhoudprogramma is het belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen:

 • Hoeveel facturen kan ik aanmaken binnen het boekhoudprogramma?
 • Hoeveel gebruikers heb ik nodig binnen het pakket?
 • Zijn er automatische koppelingen mogelijk? Zo ja, welke heb ik nodig?
 • Heb ik behoefte aan extra’s, zoals een geïntegreerde urenregistratie?

Voor de meeste zzp'ers biedt een minimaal boekhoudpakket voldoende mogelijkheden. Hiermee kun je vaak tot wel 240 gratis facturen per jaar versturen, voor de meeste zzp'ers is dat genoeg. Een voordelig boekhoudprogramma beschikt ook over deze functie. Het is belangrijk om met deze factoren rekening te houden in de keuze voor de juiste boekhoudsoftware. Om je te helpen hebben we een handig overzicht voor je opgesteld, waarmee je eenvoudig boekhoudsoftware kunt vergelijken.

Goedkoop boekhoudprogramma

Thuis online boekhoudenDe voordeligste boekhoudprogramma's zijn in de meeste gevallen een bepaalde periode gratis te gebruiken als ondernemer. Na afloop van de proefperiode zal je een abonnement moeten afsluiten. Bijna alle zzp'ers doen tegenwoordig aan online boekhouden. Boekhouden kan wel per zzp'er verschillen, omdat dit afhankelijk is van de complexiteit van de werkzaamheden. De voordelige boekhoudprogramma's zijn kwalitatief net zo goed als de duurdere pakketten. Wel kan het zijn dat er beperkingen zijn met betrekking tot het onbeperkt factureren. Onbeperkt factureren is binnen een eenvoudig boekhoudprogramma meestal niet mogelijk. Hiervoor zul je dan ook een uitgebreide functionaliteit moeten selecteren.

Zzp facturen maken

Als zzp'er zul je regelmatig facturen maken. Dit kan ook gewoon met de goedkoopste boekhoudprogramma's. Het onbeperkt facturen kan wel beperkt zijn. Let hier dan ook goed op tijdens het uitkiezen van een boekhoudprogramma. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven die met veel facturatie te maken hebben. Het onbeperkt facturen maken is bij verschillende aanbieders wel mogelijk. Zoals eerder omschreven is het onbeperkt aantal facturen vooral belangrijk voor bepaalde bedrijven. Voor de meeste zzp'ers is dit minder belangrijk. Ook het invoeren van onbeperkte banktransacties is soms beperkt.

Goedkoopste boekhoudprogramma

Helpdesk aan het bellenHet goedkoopste boekhoudprogramma is het boekhoudprogramma van BUNNI. Wel is het zo dat het boekhoudprogramma van e-boekhouden tot 15 maanden gratis te gebruiken is. Dit is bij BUNNI niet het geval. Het goedkoopste boekhoudprogramma per maand is wel het boekhoudprogramma van BUNNI. Overigens kunnen beide boekhoudpakketten aangemerkt worden als goedkoop boekhoudprogramma, omdat e-boekhouden als beschikbaar is vanaf 9,50,- per maand. Het blijft wel belangrijk om naar de mogelijkheden te kijken. Niet alle functies zijn binnen deze prijsstelling opgenomen. Een goedkoop boekhoudprogramma kan dan alsnog kostbaar worden.

Gratis calculators boekhouden

Zzp'ers en andere ondernemers hebben niet voor alles kostbare software nodig. Wij beschikken over meerde gratis functionaliteiten voor het boekhouden. Denk aan het maken van btw-aangifte berekeningen, afschrijvingen en nog veel meer. Met de gratis calculator kun je geheel gratis boekhoudkundige berekeningen maken. Zie de knop hieronder:

Gratis boekhouden calculators

Kosten boekhoudprogramma

WebsiteVoor startende ondernemers bieden veel boekhoudprogramma’s een laag instaptarief aan. Een basis boekhoudpakket voldoet meestal aan de wensen en eisen van een zzp'er en is beschikbaar tegen een heel aantrekkelijk tarief. Na de proefperiode betaal je voor een basispakket slechts tien euro per maand. Goedkoper dan dat zul je geen boekhoudsoftware vinden. Met alle boekhoudprogramma's is het mogelijk om de complete boekhouding te doen. Denk hierbij aan het zelf opstellen van de jaarstukken, zoals een winst- en verliesrekening, balans en btw-aangifte, Heb je geen enkel idee wat je kunt verwachten op het gebied van maandlasten of kosten voor je financiële boekhouding? Gebruik dan onze gratis calculator voor een inschatting van de verwachte boekhoudkosten voor jouw onderneming.

Is een goedkoop boekhoudprogramma voldoende?

 • Is een goedkoop boekhoudprogramma niet te beperkt voor zzp'ers? Nee, zeker niet. De meeste boekhoudprogramma’s zijn absoluut goed en waardevol voor zzp'ers! Een goedkoop boekhoudprogramma is dus niet minder goed dan andere boekhoudprogramma's. Wel kan het zijn dat een boekhoudprogramma over beperkte functies beschikt. Voordelig boekhouden is tegenwoordig op verschillende manieren mogelijk. Het beste boekhoudprogramma is het programma dat bij je bedrijf past.

Eenvoudig boekhoudpakket btw-aangifte

 • Met de goedkope boekhoudprogramma's kun je ook gewoon de btw-aangifte verzorgen. Ook kun je met de goedkoopste boekhoudprogramma's de btw-aangifte berekenen. Daar zit verder niet echt verschil in. Met een automatische koppeling kun je de btw-aangifte rechtstreeks indien bij de Belastingdienst. Op dit punt maken de goedkoopste boekhoudprogramma's geen onderscheid met de duurdere boekhoudpakketten.

Goedkoop boekhoudprogramma offline boekhouden

 • Je kunt als zzp'er ook offline boekhouden. In dat geval heb je meestal niet te maken met een maandelijks abonnement. Het is dan wel belangrijk om te bekijken of er sprake is van voldoende software-updates. Ook het doen van btw-aangifte kan hierdoor lastiger zijn. Binnen de meeste boekhoudprogramma's kun je automatisch btw-aangifte doen.

Duurdere boekhoudpakketten

Man aan het werk laptopNatuurlijk bestaan er aanbieders van boekhoudsoftware die met aanzienlijk hogere maandtarieven werken. Bedenk daarbij echter dat het gaat om veel uitgebreidere boekhoudprogramma’s, die meer mogelijkheden bieden op het gebied van bijvoorbeeld salarisadministratie. Vaak bieden duurdere boekhoudpakketten allerlei opties en mogelijkheden aan, die voor jou als zzp'er helemaal niet van belang zijn. Het beste boekhoudprogramma hoeft dan ook zeker niet over alle denkbare functies te beschikken. Een basispakket is voldoende als zelfstandig ondernemer.

Online boekhouden en de financiële administratie bijhouden

Aan het werken op de laptopEr zijn veel ondernemers die inmiddels de voordelen van online boekhouden ontdekt hebben. Een online boekhouding is gewoon vee overzichtelijker en vervelende fouten worden voorkomen. Online boekhouden geeft je als zelfstandig ondernemer ook veel meer mogelijkheden. Als startende ondernemer is het daarnaast veel voordeliger om meteen gebruik te maken online boekhouden. Een online boekhoudprogramma is bijvoorbeeld te gebruiken in combinatie met een gratis app. De mobiele app maakt het mogelijk om op ieder moment de boekhouding in te zien en met de mobiele app kun je ook onderweg snel offertes maken. Het offertes maken is voor veel zzp'ers een belangrijk onderdeel. Dit kun je dus gewoon doen met behulp van de mobiele app. Online boekhouden werkt eenvoudig en is voorzien van een duidelijke handling met veelgestelde vragen.

Welk boekhoudprogramma gebruiken als zzp'er

ZorgBepaal voordat je een boekhoudprogramma kiest voor jezelf aan welke eisen het programma moet voldoen. Heb je als zelfstandig ondernemer enkele kleine opdrachten per maand, dan volstaat een basispakket al gauw. Verkoop je producten of diensten via een webshop? Dan is het verstandig om een pakket te kiezen waarbij een koppeling met de webshop mogelijk is. Zo is iedere onderneming weer anders. Ga daarom altijd op zoek naar het pakket dat past bij jouw wensen. Wat het beste boekhoudprogramma is, zul je zelf moeten ondervinden. Online boekhouden is overigens niet moeilijk en vraagt alleen basiskennis. Er zijn ook boekhoudprogramma's beschikbaar voor verschillende branches. Een boekhoudprogramma kan bijvoorbeeld gerichte zijn op de zorg. Een boekhoudprogramma zorg is vindbaar op deze pagina.

Functies online boekhoudprogramma

Er zijn tegenwoordig veel handige functie wanneer het hebben over online boekhoudprogramma's. De belangrijkste functie van basis pakket benoemen wij hier:

 • Elektronische btw-aangifte voor directe btw-aangifte.
 • Inkomende facturen kunnen inboeken.
 • Bonnetjes inscannen en uploaden.
 • Automatische bankkoppeling maken.
 • Uren en ritten bijhouden.
 • Het kunnen maken en versturen van facturen en offertes.
 • De jaarlijkse balans opmaken.
 • De winst- en verliesrekening kunnen maken.
 • De aangifte inkomstenbelasting kunnen doen.

Boekhouder inhuren of zelf doen?

Iedere zzp’er staat voor de keuze: huur ik een boekhouder in of doe ik mijn administratie zelf? Waarschijnlijk is het bijhouden van de administratie niet jouw specialisme, anders had je wel een carrière als boekhouder nagestreefd. Toch kun je flink op boekhoudkosten besparen, wanneer je een deel van de boekhouding zelf doet.

Op de boekhoudkosten besparen

Administratie online aan het bekijkenKosten besparen, dat klinkt iedere ondernemer als muziek in de oren. Zeker wanneer je met een boekhoudpakket werkt, kun je al snel en eenvoudig besparen op de boekhoudkosten. Als ondernemer zijn er een aantal terugkerende werkzaamheden, die je met behulp van boekhoudsoftware vaak prima zelf kunt verrichten. Denk aan het invoeren van facturen, het bijwerken van urenregistratie of het aangeven van je omzetbelasting.

Voordelen van een boekhouder inhuren

Heb je helemaal geen kaas gegeten van boekhoudkundige begrippen en is de financiële administratie van je onderneming abracadabra voor jou? Dan is het verstandig om een boekhouder in te schakelen.

Ben je zelf wel in staat om met behulp van je boekhoudsoftware een aantal administratieve werkzaamheden uit te voeren? Dan kun je ook overwegen om een boekhouder in te schakelen voor specifieke taken. Zo kan het handig zijn om een boekhouder bepaalde gegevens te laten controleren of de btw-aangifte te laten verzorgen. Zo bespaar je deels op vaste boekhoudkosten, maar voldoe je wel aan alle eisen van een goede administratie.

Kantoor aan huisHet inschakelen van een boekhouder bespaart jezelf veel tijd. Je kunt je bezig blijven houden met je eigen specialisme, daar ben je ten slotte het beste in. Daarnaast is het professionele advies van een boekhouder vaak goud waard. Hoewel je natuurlijk kosten betaalt voor de inzet van een boekhouder, krijg je daar ook heel veel voor terug. Een boekhouder is op de hoogte van alle aftrekposten en fiscale voordelen, waarvan jij zelf de mogelijkheden waarschijnlijk niet goed kent. Een boekhouder kan advies geven, bijvoorbeeld over het financieren van investeringen.

Betaalbaar boekhouden als zzp'er

InfluencerBetaalbaar boekhouden is mogelijk door het gebruiken van een boekhoudpakket. De meeste online boekhoudprogramma's zijn al beschikbaar voor een klein bedrag per maand. Je kunt hiermee ook de boekhouder toegang geven. Op deze manier is het betaalbaar boekhouden mogelijk. Het betaalbaar boekhouden is al helemaal mogelijk door helemaal geen gebruik meer te maken van een boekhouder. Met het goedkoopste pakket of abonnement is het meestal niet mogelijk om een onbeperkt aantal gebruikers toe te voegen. Dit is belangrijk voor sommige zzp'ers. Zzp'ers werken vaak samen met andere ondernemers. Met een betaald pakket kun je dit wel uitbreiden. Er zijn verschillende extra functies mogelijk waardoor je toch werkt met een complete oplossing.

Veel voorkomende boekhoudkundige begrippen

Administratie kantoorOm zelf administratieve werkzaamheden uit te kunnen voeren is het wel van belang dat je beschikt over enige basiskennis rondom boekhouding. Je hoeft niet alles van a tot z te weten om je zakelijke administratie bij te werken, maar het is wel handig om een aantal veel voorkomende boekhoudkundige begrippen te kennen. Kennis van deze boekhoudbegrippen zorgt ervoor dat je minder snel fouten maakt en efficiënter kunt werken. Gelukkig hebben wij een lijst opgesteld met veelgebruikte termen uit de boekhouding.

Verschillende pakketten vergelijken

Kleinere bedrijven hebben een andere behoefte aan een online boekhoudprogramma dan mkb'ers. Een mkb-bedrijf heeft meestal ook te maken met personeel en heeft dus te maken met sociale lasten en een salarisadministratie. Als zzp'er met een eenmanszaak heb je dit niet. Ook kan een mkb-bedrijf veel te maken hebben met vreemde valuta en wellicht ook veel online factureren. Deze functies kun je met onze vergelijkingstool gewoon uitschakelen.

Gratis boekhouden voor starters

App gebruikenEr zijn verschillende aanbieders van boekhoudsoftware die een gratis account aanbieden tijdens de opstartfase van een onderneming. Ook is het mogelijk om een demoversie van een boekhoudpakket uit te proberen. Zo kun je ervaren of het gratis programma of pakket aan jouw eisen en wensen voldoet. Een online boekhoudprogramma moet natuurlijk voldoen aan je verwachtingen. Denk bijvoorbeeld aan het kunnen maken van periodieke facturen of aan het bieden van garanties met betrekking tot het maken van back-ups van je boekhouding.

Hier vind je in één oogopslag:

 • Of het een boekhoudmodule, facturatiemodule of combinatie daarvan betreft.
 • Hoeveel verkoopfacturen je kunt versturen.
 • Hoeveel inkoopfacturen je kunt inboeken.
 • Hoeveel gebruikers toegang hebben.
 • Hoeveel relaties je kunt beheren.
 • Of er bankkoppelingen mogelijk zijn.
 • Abonnementsvormen van boekhoudprogramma's.

Goedkoop boekhoudprogramma zzp

BouwEr zijn diverse filtermogelijkheden waarmee je het pakket vindt dat voldoet aan jouw wensen. Vind hieronder het perfecte boekhoudpakket dat past bij jouw onderneming, zodat je zorgeloos voldoet aan alle wettelijke eisen van een goede administratie. De kleinere boekhoudprogramma's zullen voor de meeste zzp'ers voldoende zijn. Wat het beste boekhoudprogramma is, zul je zelf moeten ondervinden. Het complete boekhoudpakket van e-boekhouden.nl staat hoog aangeschreven. Dit is een compleet boekhoudpakket waardoor de zzp boekhouding een stuk makkelijker zal worden. Als zelfstandig ondernemer is het vinden van een geschikt boekhoudpakket soms wel een uitdaging. Met onze handige, vergelijkingstool kun je gemakkelijk aanbieders van boekhoudpakketten naast elkaar leggen.

Beste online boekhoudprogramma

De beste keuze maken die je met ons formulier. Je kan precies aangeven welke functies je nodig hebt als zzp'er. De goedkope boekhoudprogramma's doen niet onder en werken allemaal prima. De goedkope boekhoudprogramma's zijn wel beperkt met de beschikbare functies. Het onbeperkt facturen kan bijvoorbeeld niet toegestaan zijn, net zo als het onbeperkt mogen maken van offertes. Met de goedkope boekhoudprogramma's kun je wel gewoon boekhouden en factureren. Probeer gratis en ontdek de voordelen van het boekhoudprogramma. De beste keuze maak je door zorgvuldig te vergelijken.

Boekhoudprogramma zzpDe maandelijkse kosten van een boekhoudprogramma zijn eigenlijk niet relevant. Het is veel belangrijker om naar het gemak te kijken.

Ook zal het gebruiken van een boekhoudprogramma je veel tijd besparen. Zzp'ers en andere ondernemers maken veel gebruik van online boekhouden. Binnen no-time kun jij ook het beste boekhoudprogramma gebruiken. Dit is misschien ook wel het goedkoopste boekhoudprogramma.

Mijnzzp.nl