Opleiding tot Dierenverzorger

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau twee
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingHoefsmid (Mbo 3)
VervolgopleidingTrimmer (Mbo 3)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding Medewerker Dierverzorging

Wie een passende opleiding zoekt als dierverzorger kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding Medewerker Dierverzorging binnen de sector dieren. De opleiding medewerker dierverzorging is op de meeste scholen via de BOL-vorm en de BLL-vorm te volgen. Bij een BOL-vorm opleiding zal je ongeveer zestig procent van de tijd doorbrengen op school en de rest van tijd stage lopen onder begeleidingen van een ervaren dierenverzorger en de stagebegeleider van school. Bij een BBL-opleiding werk je over het algemeen vier dagen in de week bij een erkend leerbedrijf en ga je één dag in de week naar school voor de verschillende theorielessen. Tijdens deze opleiding is er onder andere aandacht voor anatomie, fysiologie, pathologie, de huisvesting van dieren, de verzorging van dieren, dieren EHBO, wet- en regelgeving, dierenhygiëne, de begeleiding van de voortplanting van dieren en het voeren van dieren. Daarnaast zal er ook aandacht zijn voor algemene vakken zoals Nederlands, Engels, Natuurkunde, Biologie en algemene beroepsvorming. De stageperiode binnen deze opleiding kan doorlopen worden bij verschillende erkende leerbedrijven, zoals dierenwinkels, dierenpensions. dierenasiels of bijvoorbeeld een paardenhouderij. Bij een BBL-opleiding kan het zijn dat je zelf op zoek moet naar een erkend leerbedrijf, omdat niet alle scholen dit zullen regelen voor je.

Opleidingsduur en niveau Medewerker Dierverzorging

De Mbo-opleiding Medewerker Dierverzorging zal over het algemeen twee tot drie jaar in beslag nemen, afhankelijk van je vooropleidingen, en is een Mbo-opleiding op niveau twee. De Mbo-opleiding Medewerker Dierverzorging is een goede basisopleiding voor mensen die professioneel met dieren willen gaan werken.

Vervolgopleidingen Medewerker Dierverzorging

Na het afronden van de Mbo-opleiding Medewerker Dierverzorging niveau twee is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een passende vervolgopleiding, zoals de Mbo-opleiding hoefsmid of de Mbo-opleiding trimmer op niveau drie.

Vooropleiding Medewerker Dierverzorging

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding Medewerker Dierverzorging niveau twee.

Mijnzzp.nl