Opleiding tot Dierentrimmer

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingMedewerker Dierverzorging (Mbo 2)
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingMbo-niveau vier
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding Trimmer (Gespecialiseerde dierverzorging gezelschapsdieren)

Trimmer (Gespecialiseerde dierverzorging gezelschapsdieren) binnen de sector dieren is de aangewezen Mbo-opleiding voor studenten die een passende opleiding zoeken als dierentrimmer. Deze opleiding is op de meeste scholen te volgen via de BOL-vorm en de BBL-vorm. Tijdens de Bol-vorm opleiding zal je ongeveer zestig procent van de tijd doorbrengen op school en de rest van de tijd stage lopen bij een erkend leerbedrijf, onder begeleiding van een ervaren trimmer die gezien moet worden als je leermeester. Tijdens de stageperiode zal de leermeester met de stagebegeleider van school toezien op de algemene voortgang en diverse praktijkexamens afnemen bij de student. Bij de BBL-opleiding zal je over het algemeen vier dagen in de week werken en één dag in de week naar school gaan voor de verschillende theorielessen. In de meeste gevallen moet je bij de BBL-opleiding zelf een leerbedrijf zoeken waarbinnen je de opleiding kan doorlopen. Tijdens de Mbo-opleiding trimmer leer je onder andere het beoordelen van probleemvachten, basis trimtechnieken, rassenkennis, het hanteren van dieren, veiligheid en gezond werk, het implementeren van kwaliteitszorgsystemen en het toiletteren van gezelschapsdieren. Daarnaast is er binnen deze opleiding aandacht voor ondernemerschap, omdat de meeste trimmers vroeg of laat starten als zelfstandig ondernemer. De algemene vakken binnen deze opleiding zijn onder andere Nederlands, Engels, biologie, scheikunde, economie en burgerschap.

Opleidingsduur en niveau Trimmer (Gespecialiseerde dierverzorging gezelschapsdieren)

De Mbo-opleiding Trimmer (Gespecialiseerde dierverzorging gezelschapsdieren) zal over het algemeen twee tot vier jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau drie.

Vervolgopleidingen Trimmer (Gespecialiseerde dierverzorging gezelschapsdieren)

Na het afronden van de Mbo-opleiding Trimmer is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een Mbo-opleiding niveau vier. Er bestaan echter geen gerichte vervolgopleidingen meer na de Mbo-opleiding Trimmer. Wel bestaan er natuurlijk voldoende Mbo-opleidingen niveau vier, maar zijn deze niet gericht op het vak dierverzorging.

Vooropleiding Trimmer (Gespecialiseerde dierverzorging gezelschapsdieren)

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding Trimmer niveau drie. Ook met een passende Vooropleiding op Mbo-niveau is het mogelijk om deel te nemen aan de opleiding Trimmer, zoals met de Mbo-opleiding medewerker dierverzorging niveau twee.

Mijnzzp.nl