Dierentrimmer

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Dierentrimmer?

Een dierentrimmer is een vakman of vakvrouw die verantwoordelijk is voor het trimmen van dieren. Als dierentrimmer verzorg je voornamelijk honden, die door hun baasje naar de trimsalon gebracht worden. Het trimmen van dieren wordt niet alleen gedaan voor de mooiigheid, maar kan ook gewoon noodzakelijk zijn om dieren gezond te houden. Als dierentrimmer zal je over het algemeen veel overleggen met de eigenaren van dieren, om te bepalen welke wensen er precies zijn. Een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden is dat je ook een adviserende rol hebt en bij mogelijke gezondheidsproblemen doorverwijst naar een dierenarts. Als dierentrimmer ben je ook op de hoogte van de laatste trends op het gebied van modellen. Het trimmen van dieren kan gedaan worden door middel van scheren, knippen en plukken. Naast het trimmen van dieren kan je bij een trimsalon meestal terecht voor een professionele vachtbehandeling, het knippen van nagels, het schoonmaken van ogen en oren en gebitsverzorging. Een ander woord voor trimmen kan ook zijn toiletteren, wat staat voor het verzorgen van manen, staarten, knippen, scheren en het vlechten van haren. In de meeste gevallen zal een dierentrimmer te maken hebben met honden, echter zijn er ook dierentrimmers die andere dieren trimmen, zoals katten, konijnen en cavia's. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een dierentrimmer het beste omschrijven als het geven van cosmetische behandelingen aan dieren waarbij ook de algemene gezondheid van dieren een belangrijke rol speelt. Het is niet zo dat mensen hun huisdieren alleen naar een dierentrimmer brengen om esthetische redenen. Een hond of ander dier kan ook gewoon hinder ondervinden van haar. Dieren, die niet regelmatig naar een dierentrimsalon gaan, kunnen in het ergste geval huidproblemen krijgen. Hoe vaak een dier naar een dierentrimsalon moet gaan is sterk afhankelijk van de vachtsoort.

Lees verder...

Opleiding tot Dierentrimmer

Welke opleiding is nodig om Dierentrimmer te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Dierentrimmer? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Dierentrimmer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Dierentrimmer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl