Dierenverzorger

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Dierenverzorger?

Dierenverzorger is een algemene benaming voor mensen die dieren verzorgen omdat er verschillende soorten dierenverzorgers bestaan. Een dierenverzorger moet om te beginnen veel om dieren geven om dit beroep op een goede manier uit te kunnen oefenen. Dieren zijn geen mensen, en kunnen niet door te praten aan geven wat ze precies willen. Het is daarom zo belangrijk dat een dierenverzorger dit zelf kan inschatten, om een goeie verzorging te kunnen bieden. Als dierenverzorger kan je op veel verschillende plekken aan het werk, zoals in een dierentuin, manege, dierenasiel, kinderboerderij of als zelfstandige starten met een dierenpension. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een dierenverzorger het beste omschrijven als het dagelijks verzorgen van dieren die worden gehouden in een verblijf zoals op een kinderboerderij of binnen een dierentuin. Een dierenverzorger is natuurlijk verantwoordelijk voor het welzijn van dieren en de verzorging van dieren. De werkzaamheden waarmee een dierenverzorger mee te maken krijgt zijn onder andere het verschonen van de verblijven, het voeren van dieren, het assisteren van andere specialisten zoals de dierenarts en het monitoren van het gedrag van dieren om mogelijke problemen vroegtijdig te kunnen signaleren.

Lees verder...

Opleiding tot Dierenverzorger

Welke opleiding is nodig om Dierenverzorger te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Dierenverzorger? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Dierenverzorger

Wat is het salaris en tarief van een Dierenverzorger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Dierenverzorger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl