Dierenverzorger

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Dierenverzorger?

Dierenverzorger is een algemene benaming voor mensen die verantwoordelijk zijn voor het verzorgen van dieren. Als dierenverzorger kan je te maken krijgen met gezelschapsdieren, vee of wilde dieren. Een dierenverzorger moet om te beginnen veel om dieren geven om dit beroep op een goede manier uit te kunnen oefenen. Dieren zijn geen mensen en kunnen niet door te praten aangeven, wat ze precies willen. Het is daarom zo belangrijk dat een dierenverzorger dit zelf kan inschatten, om dieren op de juiste manier te kunnen verzorgen. Als dierenverzorger kan je op veel verschillende plekken aan het werk, zoals in een dierentuin, manege, dierenasiel, kinderboerderij of als zelfstandige starten met een dierenpension. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een dierenverzorger het beste omschrijven als het dagelijks verzorgen van dieren die worden gehouden in een verblijf, zoals op een kinderboerderij of in een dierentuin. Een dierenverzorger is verantwoordelijk voor het welzijn van dieren en de verzorging van dieren. De werkzaamheden waarmee een dierenverzorger te maken krijgt zijn onder andere het verschonen van de verblijven, het voeren van dieren, het assisteren van andere specialisten zoals de dierenarts en het monitoren van het gedrag van dieren om mogelijke problemen vroegtijdig te kunnen signaleren. Om in Nederland als dierenverzorger te kunnen werken heb je een vierjarige opleiding op Mbo-niveau nodig, waarbij je ook stage zal lopen. Ook zal er tijdens de opleiding een keuze gemaakt moeten worden qua specialisatie. Met een opleiding als dierenverzorging zijn de carrièrekansen als dierenverzorger redelijk goed te noemen. Wel is het zo dat er redelijk veel dierenverzorgers het liefst in een dierentuin willen werken. Een baan verkrijgen in een dierentuin is over het algemeen niet heel makkelijk. Waar een dierenverzorger precies komt te werken is ook afhankelijk van de gekozen specialisatie.

Lees verder...

Opleiding tot Dierenverzorger

Welke opleiding is nodig om Dierenverzorger te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Dierenverzorger? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Dierenverzorger

Wat is het salaris en tarief van een Dierenverzorger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Dierenverzorger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Dierenverzorger

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Dierenverzorger bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl