Opleiding tot Butler

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauCursus & Opleiding
VervolgopleidingHotelmanager (Mbo 4)
VervolgopleidingLeisure & Hospitality (Mbo 3)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding butler

Wie een carrière ambieert als butler kan kiezen uit verschillende opleidingsmogelijkheden via reguliere scholen, zoals de Mbo-opleiding hospitality management. Daarnaast zijn er particuliere onderwijsinstellingen te vinden die de opleiding/cursus butler aanbieden. Er bestaan geen gerichte Mbo-opleidingen voor het beroep butler. De meest passende Mbo-opleiding als butler is dan ook de Mbo-opleiding hospitality management. Tijdens deze brede praktijkgerichte opleiding is er onder andere veel aandacht voor management, begeleiden en adviseren van gasten, personeelsbeleid, financiën en ondernemen. Daarnaast speelt goed gastheerschap en leiding geven een belangrijke rol tijdens de opleiding, zoals aan de housekeeping, barmannen of koks. Tijdens de stageperiode, die zeker niet alleen binnen Nederland plaats hoeft te vinden, sta je onder toezicht van een hotelmanager die gezien moet worden als je leermeester. Ondanks dat deze opleiding niet specifiek gericht is op het beroep butler, geeft de Mbo-opleiding hospitality management een goede voedingsbodem voor het beroep butler, omdat het beroep butler ook om goed gastheerschap en een dienstbare instelling draait.

Opleidingsduur en niveau butler

Wie kiest voor de Mbo-opleiding hospitality management zal ongeveer twee jaar bezig zijn met deze Mbo-opleiding op niveau vier. Bij de meeste particuliere onderwijsinstellingen is de opleiding tot butler sneller af te ronden.

Vervolgopleidingen butler

Na het behalen van de Mbo-opleiding hospitality management niveau vier is het nog mogelijk om door te leren voor een passende Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding hogere hotelschool.

Vooropleiding butler

De meeste scholen zullen minimaal een gerichte Mbo-opleiding niveau twee of drie verwachten, voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding hospitality management niveau vier, zoals de Mbo-opleiding gastheer of gastvrouw. Maar denk ook aan de Mbo-opleiding gastronoom/sommelier op niveau vier. De Mbo-opleiding hospitality management niveau vier is een extra opleiding, voor mensen die nog bredere kennis zoeken binnen hun vakgebied.

Mijnzzp.nl